Η ταινία El Topo του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

Το ψυχεδελικό αριστούργημα του Χιλιανού Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι , El Topo, 50 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επισήμως σε ελληνική αίθουσα στο πλαίσιο των προβολών της λέσχης Midnight Express.

 
Το καλτ σπαγγέτι γουέστερν El Topo, γνωστό και ως The Gopher ή
The Mole, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι (Alejandro Jodorowsky). Το μεξικανικό acid γουέστερν παιζόνταν σε μεταμεσονύκτιες προβολές σε μία αίθουσα της Νέας Υόρκης για διάστημα έξι μηνών, με τον Τζον Λένον να αποτελεί φαν και υποστηρικτή του φιλμ.

Το σίκουελ της ταινίας με πρωταγωνιστή τον μαυροντυμένο πιστολέρο από τη μεγάλη οθόνη πέρασε το 2018 στο κόσμο των κόμικς, με τίτλο "The Sons of El Topo", σε κείμενα του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι και illustrator τον José Ladrönn.

Η ταινία προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, σε αποκατεστημένη κόπια από την κινηματογραφική λέσχη Midnight ExpressΤην ταινία προλογίζουν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Skra - Πανκ) και ο Άκης Καπράνος.



Σύνοψη:

Ο Ελ Τόπο ταξιδεύει με τον 6χρονο γιο του, που πρέπει από τώρα να γίνει άντρας, διαμέσου της ερήμου, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζει μια συμμορία. Ο Ελ Τόπο υποστηρίζει πως είναι θεός, ντυμένος ως πιστολέρο στα κατάμαυρα. Στη διαδρομή βρίσκει ένα χωριό που κατακρεούργησαν παράνομοι κι αφού παίρνει εκδίκηση, αρπάζει την κόρη του αρχηγού τους, τη Μάρα.

 
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία / Σενάριο / Μουσική: Αλεχάντρο Χοδορόφσκι
Παίζουν: Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, Μπρόντις Χοδορόφσκι, Χοσέ Λεγκαρέτα, Αλφόνσο Αράου, Βινσέντε Λάρα, Γκεράρντο Ζεπέντα

//

Μεταμεσονύκτια προβολή του Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι με την κινηματογραφική λέσχη "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
1η Αυγούστου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή, 01.00 

Ταινία
El Topo (1970)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
el_topo_midnight_express_riviera_inexarchia

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter