Η Ομίχλη (1980) του Τζον Κάρπεντερ σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express επιστρέφει και παρουσιάζει το μυθικό αριστούργημα του John Carpenter στον κινηματογράφο Ριβιέρα της Βαλτετσίου.

 
"Η Ομίχλη" (1980), ταινία τρόμου με πιστούς φίλους, αποτελεί  σχόλιο για την παρακμή του δυτικού κόσμου και δίνει αφορμή στον Κάρπεντερ να εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον με πρόσχημα την ομίχλη. 
Το Midnight Express σε συνεργασία με την Studio Canal, φέρνουν την ταινία σε αποκατεστημένη κόπια στα 2Κ.


Το Midnight Express γράφει για την ταινία:

Σε μια αμερικανική παραθαλάσσια κωμόπολη, την ώρα που οι κάτοικοι της ετοιμάζουν μια μέρα γιορτής, τα θύματα μιας ναυτικής τραγωδίας θα επιστρέψουν για να εκδικηθούν ό­σους θεωρούν υπεύθυνους για τη μοίρα τους... Ξεκινώντας από τη φιλοσοφία κάθε ιστο­ρίας τρόμου (ότι φοβόμαστε είναι συνήθως αυτό που δε βλέπουμε, αν και όχι απαραίτητα το αντίθετο) ο Τζον Κάρπεντερ προχωρά τις μεταφυσικές ανησυχίες του εμπνευστή Stephen King στα άκρα, χτίζοντας σταδιακά και αρκούντως βασανιστικά την παρακμή της... δυ­τικής αυτοκρατορίας!

Με πρόσχημα της ιστορίας την ομίχλη που κρύβει από συλλογικές ε­νοχές μέχρι προαιώνιες φοβίες κι από αποκρουστικούς ζωντανούς νεκρούς μέχρι τον ίδιο το θάνατο, ο Κάρπεντερ υπνωτίζει το θεατή, τον θέτει στο στόχαστρο μιας σχεδόν λάγνας τρομοκρατίας και υπογράφει, εκτός από μια κλασική ταινία τρόμου, ένα από τα πιο ανησυ­χητικά και γι' αυτό διαχρονικά πολιτικά σχόλια στην αυγή της δεκαετίας του '80.

Τρέιλερ


Σύνοψη:
Παγιδευμένοι από μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι έχουν γίνει θύματα μιας τρομακτικής εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση από τους απογόνους των ιδρυτών, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.
 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ
Σενάριο: Τζον Κάρπεντερ, Ντέμπρα Χιλλ
Παίζουν: Αντριέν Μπαρμπό, Τζέιμι Λι Κέρτις, Χαλ Χόλμπρουκ, Τζάνετ Λι

Εικόνα
the_fog_riviera_midnight_inexarchiagr

//

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
5 Σεπτεμβρίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή, 12.30 

Ταινία
Η Ομίχλη (1980)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

 
Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα
the_fog_riviera_midnight_express_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter