Cruising (1980) - του Γουίλιαμ Φρίντκιν σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

Ένα από τα πιο διαβόητα, όσο και αμφιλεγόμενα φιλμ των 80's, κλείνει 40 χρόνια από τη πρώτη μέρα προβολής του, και παρουσιάζεται για μια, αποκλειστική μεταμεσονύχτια προβολή, στη Ριβιέρα, σε άλλη μια διοργάνωση του Midnight Express.

Το αμφιλεγόμενο και σίγουρα σοκαριστικά προκλητικό φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν, Το ψωνιστήρι (1980), προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα από το Midnight Express σε συνεργασία με την Warner Bros από την οποία και έλαβε το πρόσφατο restoration της ταινίας σε ψηφιακή κόπια DCP στα 2Κ.

Το Midnight Express γράφει για την ταινία:

"Με αφορμή μια μυστηριώδη δολοφονία, η κάμερα του Φρίντκιν παρακολουθεί την καταβύθιση ενός αστυνομικού (ο Αλ Πατσίνο σε μία από τις δυσκολότερες μεταμορφώσεις της καριέρας του) στα underground γκέι στέκια της Νέας Υόρκης, όπου οι σκηνές οργίων και άγριου σαδομαζοχιστικού σεξ ωθούν τον ήρωα και μαζί τον θεατή σε μια αναθεώρηση των προσωπικών τους ορίων. Κάπου μεταξύ των κραυγών που το στιγμάτισαν ως ομοφοβικό, το "Ψωνιστήρι" βλέπεται πια ως μια αυθεντική μαρτυρία για την προ-AIDS γκέι κουλτούρα της Νέας Υόρκης, αλλά και ως ένα καθηλωτικό θρίλερ που αρνείται μέχρι τέλους οποιαδήποτε καθησυχαστική λύση".

Τρέιλερ


Σύνοψη:
Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας διεισδύει στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της 
Νέας Υόρκης για να πιάσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει ομοφυλόφιλους με σαδιστικό τρόπο.


Συντελεστές:
Συγγραφείς: Γουίλιαμ Φρίντκιν, Τζέραλντ Γουόλκερ

Σκηνοθέτες: Γουίλιαμ Φρίντκιν
Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Άλαν Μίλερ, Αρνάλντο Σαντάνα, Εντ Ο Νηλ, Κάρεν Άλεν, Λάρι Άτλας, Μπάρτον Χέιμαν, Ντον Σκαρντίνο, Πολ Σορβίνο, Ράντι Γιούργκενσεν, Ρίτσαρντ Κοξ, Σόνι Γκρόσο, Τζέι Ακοβόνε, Τζιν Ντέιβις, Τζο Σπινέλ

// 

 

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
12 Σεπτεμβρίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή στις 00.30

Ταινία
Το ψωνιστήρι (1980) / Cruising

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter