Ανακοίνωση από το Στέκι Μεταναστών και κάλεσμα σε πορεία στην Πλατεία Εξαρχείων

"Απέναντι στις σφαίρες εμείς απαντάμε με μαζική και μαχητική παρουσία στο δρόμο", διαβάζουμε στην ανακοίνωση. Το Στέκι Μεταναστών τάσσεται με το Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ και αναφέρει ότι η αντίσταση ενάντια στις ναρκομαφίες και τους "κρατικούς προστάτες" θα συνεχιστεί. Και αυτό το κάνει πράξη, άμεσα, καλώντας μας όλους την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, σε πορεία με αφετηρία την Πλατεία Εξαρχείων.



Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/8/2020, το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ δέχτηκε ένοπλη επίθεση με 8 σφαίρες από αγνώστους, ενώ καθαρά από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς εντός του χώρου βρίσκονταν συντρόφισσες και σύντροφοι που καθημερινά περιφρουρούν την κατάληψη.

Το Κ*Βοξ δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση, τόσο από μαφιόζικους κύκλους που στηρίζουν τη διακίνηση των ναρκωτικών στην καρδιά των Εξαρχείων, όσο και από τις δυνάμεις καταστολής που δεν ανέχονται να βλέπουν ένα ζωντανό κοινωνικό χώρο, όχι μόνο να αντιπαρατίθεται δυναμικά στις ναρκομαφίες, πόσο μάλλον να έχει και την καθολική αποδοχή των κατοίκων της γειτονιάς.
Και εδώ έρχεται το συγκεκριμένο περιστατικό να αναδείξει τον πραγματικό ρόλο της ολοένα εντεινόμενης αστυνομικής παρουσίας στη γειτονιά, η οποία ως εκ θαύματος τη συγκεκριμένη μέρα που πέφτουν πυροβολισμοί σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας είναι απούσα.
Δεν ήταν απούσα βέβαια στις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, στους τραμπουκισμούς και τις αθρόες προσαγωγές κόσμου που απλά δεν είχε ''αποδεκτή'' εμφάνιση, ούτε στην πρόκληση καταστροφών σε καταστήματα της περιοχής επειδή συχνάζουν ''αναρχικοί''. Αλλά πως εξηγείται ότι παρά την 24ωρη παρουσία των ένστολων τραμπούκων στην Πλατεία Εξαρχείων η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πέφτουν πυροβολισμοί ενάντια σε ένα χώρο που ανέκαθεν έχει ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτό; Ρητορικό προφανώς το ερώτημα..
Οι επιθέσεις του παρακράτους και του υποκόσμου απέναντι στο κίνημα με την ανοχή της αστυνομίας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η στοχοποίηση της γειτονιάς των Εξαρχείων ως εμβληματική κοιτίδα κοινωνικών αντιστάσεων επίσης. Απλά ρε παιδιά, λίγο τακτ δε βλάπτει...
 
Το Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ θα μας έχει όλες και όλους μαζί του. Δεν τρομοκρατούμαστε, αντιστεκόμαστε για να γίνουν οι γειτονιές μας καθαρές από ναρκέμπορους μαφιόζους και τους κρατικούς προστάτες τους.

 
Όλες και όλοι σήμερα στο πλάι των συντροφισσών μας και των συντρόφων μας του Κ*Βοξ σήμερα Τρίτη (1η Σεπ.) στις 19.00 στην πορεία με αφετηρία την Πλατεία Εξαρχείων. Απέναντι στις σφαίρες εμείς απαντάμε με μαζική και μαχητική παρουσία στο δρόμο.

 
Η ανοχή μας τελείωσε.

Αλληλεγγύη στο Κ*Βοξ και σε κάθε χώρο που υψώνει ανάστημα στην κρατική και παρακρατική βαρβαρότητα" 

Στέκι Μεταναστών- Κοινωνικό Κέντρο
Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά


*περισσότερα στην σελίδα "Στέκι Μεταναστών Κοινωνικό Κέντρο"

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter