Επιστρέφουμε για χειμωνιάτικες συναντήσεις στη Ζωοδόχου Πηγής. Στο Mule and the Pig, που έγινε πέντε, για ποτά από νωρίς και σωστά τσιμπήματα.

Με τα αναφιώτικα καλοκαίρια στις αποσκευές του, το The Mule and the Pig, φέρνει γεύσεις από το νησί, συνεργασίες με τους γείτονες, επιλεγμένα κρασιά, μουσικές και εκλεκτά αποστάγματα για να μας ζεστάνει αυτό χειμώνα στη γειτονιά του, στα Εξάρχεια.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργης Φιοράκης

 

Εκεί που η Ζωοδόχου Πηγής συναντά τη Βαλτετσίου και η ροή όλου του ανάμεικτου κόσμου των Εξαρχείων συναντιέται, γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια το μπαρ με το ιδιαίτερο όνομα που έγινε στέκι. Το The Mule and the Pig, που διορθώνουμε τους φίλους μας που έρχονται από αλλού όταν το λένε pig and the mule, στα χρόνια που προσφέρει την μπάρα και τα ωραία του απογεύματα και μουσικά βράδια στους ντόπιους και τους επισκέπτες της γειτονιάς παραμένει παρεϊστικο, ανήσυχο και φιλόξενο. Μετά από δύο καλοκαίρια που η ομάδα του μάζεψε ήλιο, γεύσεις και εμπειρίες από το αδερφό του στέκι στο μυθικό νησί της Ανάφης, ανοίγει σταθερά καθημερινά μετά τις πέντε το απόγευμα για να υποδεχτεί κόσμο διαφορετικών στυλ και ηλικιών για το πρώτο χαλαρωτικό ποτό ή ένα καλό κρασί.

Η ομάδα που τρέχει το μπαρ είναι και αυτή μια παρέα φίλων, η Μαρί και ο Κυριάκος παρέα με το Χάρη και τα γειτονάκια που συναντάμε πίσω από την μπάρα και στο σέρβις και αυτό τον χειμώνα έχουν σκοπό να μας ενώσουν στη μπάρα και τα τραπεζάκια τους, απέναντι από τα νεοκλασικά παραμένοντας “αληθινοί όπως η γειτονιά που τους φιλοξενεί”, όπως μας λένε. Όταν πρωτογνωρίσαμε τα παιδιά, μας είχαν πει πως το Mule είναι ένα early bar που επιδιώκει να είναι  ένα “καφενείο με μπάρα”. Και είναι αλήθεια πως στα νησιά και στα χωριά το καφενείο είναι αυτός ο τόπος της χαλαρής συνάντησης των γειτόνων για τα καθημερινά και τα χαλαρωτικά. Στο δικό μας αστικό χωριό μπορεί τα στέκια να είναι αρκετά, αλλά από ότι φαίνεται το Mule έχει καταφέρει να γίνει ένας χώρος που ίσως θα συναντήσουμε κόσμο από τριγύρω αλλά η διάθεσή του “μαζεύει το Εξάρχειο”. Το μπαρ παραμένει ατμοσφαιρικό, με μια αίσθηση κινηματογραφικής μπάρας, όπως και η αναφορά του ονόματός του στο σινεματικό σύμπαν του Τζιμ Τζάρμους. Και μπορεί να εμπνέεται από τα παραδοσιακά καφενεία και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, το The Mule and the Pig όμως δε σταματά να είναι μια αθηναϊκή μπάρα. 

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

The Mule and The Pig / Ζωοδόχου Πηγής 38, Εξάρχεια / Facebook - Instagram

 

Χειμώνας στο Mule. Μιλήσαμε με τη Μαρί για τα ωραία του φετινού χειμώνα και το δέσιμο των Αθηναίων με το άστυ,  όσο μακριά και αν πάνε. “Είναι γεγονός ότι μετά τις μεγάλες καλοκαιρινές σεζόν μας έλειψε πολύ η Αθήνα, και ας μην έχει τόσο εντυπωσιακή θέα. Eίναι η πόλη μας και είμαι αισιόδοξη ότι θα έχουμε έναν αντίστοιχα “ζεστό” χειμώνα” μας λέει η θηλυκή δύναμη της βασικής ομάδας του μπαρ. Ο άξονας που κινείται φέτος το Mule είναι και πάλι τα ποτά και τα απεριτίβος ή τα μπυράκια, ό,τι πρέπει δηλαδή με τη δουλειά και από νωρίς. Το πολύ ωραίο είναι ότι μαζί με τις θαλασσινές εμπειρίες τα παιδιά φέραν στα πλέον γνώριμα πια συνοδευτικά και τα τσιμπήματα που ανανεώνονται με μικρές παραγωγές από το Αιγαίο, όπως το φανταστικό σκληρό παλαιωμένο τυρί από την Ίο που συνοδεύει το κρασί μας. Μια ανανεωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες και αμπελώνες μικρών οικογενειακών παραγωγών από την Ελλάδα και την Ιταλία, με βιολογικά και vegan κρασιά από την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Αττική και την Αχαΐα παρέα με μια pinsa romana πίτσα ή και αναπάντεχα, όπως αρέσκεται η ομάδα να μας εκπλήσσει, πιάτα από το μενού της Ανάφης που προστίθεται στην εξίσωση της προσωπικής μας ευχαρίστησης, μια καθημερινή ή μια Κυριακή απογεύμα. Οι Κυριακές στην Αθήνα εδώ και καιρό έχουν αποκτήσει ένα δικό τους διαφορετικό αφήγημα εξόδου, στο χειμωνιάτικο Mule μουσικές και γεύσεις μπλέκονται σε early αυθόρμητα parties μουσικές ή και αν προκύψει με φαγητό. Οι μουσικές στο Mule είναι μια κατηγορία μόνες τους, όποια ώρα και αν περάσεις ακόμα και αν παίζει playlist πολύ σωστές επιλογές θα χαϊδεύουν τα αυτιά σου και αποκλείεται να μην ψάξεις σαν τρελός/η κάποια από τα κομμάτια από τα dj set που επιλεγμένοι dj παίζουν στα σετ τους. Στα ντεκς θα ακούσεις ηλεκτρονικές και διαλεγμένες pop και αν βρεθείς περαστικός σε κάποια βραδιά με Daphne Polkadot ίσως και να παρτάρεις στις οκτώ το απόγευμα μιας Κυριακής σαν να είναι ένα Σαββάτο στα 20s σου (τρου στόρι). “Όλα αυτά πάντα νωρίς μιας και ο σεβασμός στη γειτονιά προέχει”, μας υπενθυμίζει η Μαρί. Μαζί με την Daphne, φέτος θα ακούσουμε τον Εμπεδοκλή, τον Dj Baker και ίσως τα βερολινέζικα tunes του Πάρη. Στα χαλαρά και καθημερινά Funky, Jazz, Blues και electronica μπορούν να συνοδέψουν τα νέα της ημέρας, τη συνάντηση με την κολλητή, το πρώτο ραντεβού, μια χαλαρή επαγγελματική συνάντηση. 

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Τα ποτά του The Mule and The Pig είναι εγγύηση, οι τιμές σταθερά προσιτές και τα αγαπημένα μας κοκτέιλ πάντα περιποιημένα. Αν δεν έχει δοκιμάσει το all time favourite Ντοστογιέφσκι με το τοματίνι ή το εξαιρετικό Bloody Mary, χάνεις! Τα ποτά είναι πλούσια και οι ζύθοι ντόπιοι με την Χάρμα (Charma) από τα Χανιά - από τις πιο δυνατές draft στα Εξάρχεια, να ρέει παγωμένη και άλλες μικροζυθοποιίες που αξίζει ν’ ανακαλύψεις όπως οι τρεις διαφορετικές βερσιόν από Voreia ή η Κύπρια, Λατίνα. Πολύ ενδιαφέροντα αποστάγματα επίσης θα ανακαλύψεις στα μπουκάλια που θα χαζεύεις όσο απολαμβάνεις την μπάρα,  ανάμεσά τους, το Mataroa το ελληνικό gin με τα διαλεχτά αρώματα και βοτάνια της Μεσογείου μας εξέπληξε ευχάριστα. 

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Εικόνα
The Mule and the Pig Mpar Μπαρ Bar Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής

 

Το “πολυμορφικό” μπαρ της Ζωοδόχου Πηγής έχει ακόμα ιστορίες να διηγηθεί, ιστορίες από χειμωνιάτικα βράδια που οι άνθρωποι έρχονται αυθόρμητα κοντά και από συναπαντήματα και γλέντια ξαφνικά. Όμως κυρίως έχει να πει ιστορίες για τον έρωτα μεταξύ του αθηναϊκού σούρουπου με τις μουσικές και τις μπάρες όταν η πόλη μας τα απογεύματα φοράει το αληθινό της ρούχο, στα στέκια που χτυπά η καρδιά της. Βάλε το μπουφάν σου και ανακάλυψε τα σημεία σου! Ίσως το The Mule and the Pig να είναι ένα από αυτά!
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργης Φιοράκης

 

 

Information

The Mule and The Pig
Ζωοδόχου Πηγής 38, Εξάρχεια
2103809686 

Facebook - Instagram

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Στον πεζόδρομο της Τσαμαδού, η νεαρή και τολμηρή Αναστασία μας βουτάει στη σχεδόν κινηματογραφική αισθητική των 1970ς και 1980ς retro vintage ρούχων του Dark Cherry. Στην καρδιά του vintage, που είναι τα...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter