Συναυλία Αλληλεγγύης & Οικονομικής Ενίσχυσης για την Ηριάννα

Μετά τις συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νέα μεγάλη συναυλία για τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας. Ενώνουμε τις φωνές μας για το δίκαιο, για την Ηριάννα. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γουδή.

Η Ηριάννα, 29 ετών, υποψήφια διδάκτωρ στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει ελληνικά στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ σε ξένους φοιτητές και πρόσφυγες και μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.

Η αρχή του κακού έγινε το 2011, οπότε και η Ηριάννα προσήχθη στη ΓΑΔΑ, μετά από έλεγχο της αστυνομίας σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Έξι χρόνια μετά, το δικαστήριο με απόφαση που εκδόθηκε την 1η Ιουνίου 2017 και με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό δείγμα dna, την καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) και κατοχή, απόκρυψη και μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε μέλη της οργάνωσης για τέλεση εγκληματικών ενεργειών. Το επιβαρυντικό στοιχείο ήταν ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφο της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, στις 17 Ιουλίου απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο η αίτησή της για αναστολή. Και ενώ η Ηριάννα βρίσκεται στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, η έφεση θα αρχίσει να εκδικάζεται του χρόνου. Ελπίζουμε η υπόθεση της Ηριάννας να μην στοιχίσει παραπάνω χρόνια από την ζωή της, όπως την περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου που τελικά αθωώθηκε μετά από 5 χρόνια.. 

Όπως είχε ανακοινωθεί, μετά τις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νέα μεγάλη συναυλία, με σκοπό να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των δικαστικών εξόδων της Ηριάννας.  
 

Εικόνα
Φωτογραφία από τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία από τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη - σελίδα για την Ηριάννα 
 

//

Συναυλία Αλληλεγγύης & Οικονομικής Ενίσχυσης για την Ηριάννα
Το κάλεσμα

"Η Ηριάννα καταδικάστηκε την 1η Ιουνίου σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση τον τρομονόμο 187Α. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστη χωρίς κανένα στοιχείο και, το πιο σημαντικό, χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα. Μια κατάφωρη αδικία που, αν περάσει σήμερα, αύριο θα έχουμε χτίσει τις δικές μας φυλακές.

Οι φωνές, η μουσική και οι στίχοι αγαπημένων μουσικών καλλιτεχνών ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης «Για την Ηριάννα». Σπάμε τη σιωπή και το φόβο και δίνουμε δύναμη στον αγώνα για την αλήθεια και το δίκαιο.

Για το δίκαιο.
Για την Ηριάννα.
Θα μπορούσε να ήσουν ΕΣΥ!"  


Συμμετέχουν: 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Νατάσα Μποφίλιου
VIC
Φοίβος Δεληβοριάς
Χαΐνης Δ. Αποστολάκης
Ματούλα Ζαμάνη
Δημήτρης Μυστακίδης
Σπύρος Γραμμένος
Social Waste

*Εδώ θα βρείτε την εκδήλωση στο facebook 

 

 
//
ινφο 

 
Τοποθεσία
Πάρκο Γουδή
 
Ημερομηνία
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
 
'Ωρα
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00
 
Είσοδος
Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 5€ 

//  


Εικόνα
Η αφίσα της συναυλίας


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

 


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter