Σειρά προβολών βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στο Γαλλικό Ινστιτούτο / Χρυσές Νύχτες 2020

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει στην Αθήνα τις "Χρυσές Νύχτες 2020", με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς απ' όλο τον κόσμο, που θα προβληθούν στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο ξεχωρίζουν κάθε χρόνο μία μικρού μήκους ταινία από το σύνολο της εθνικής τους παραγωγής. Η Ακαδημία César θέλησε να αναδείξει την ύπαρξη αυτών των ταινιών, μέσα από τις Χρυσές Νύχτες, μια εξαιρετική σειρά προβολών ταινιών μικρού μήκους, που έχουν βραβευθεί από τις Ακαδημίες των χωρών τους: César, Oscar, Bafta, Goya, Magritte, Ίρις κ.α.. 

Εικόνα
films_institute_francais_golden_nights_2020_inexarchiagr




 
Οι Χρυσές Νύχτες, φιλοξενούμενες κάθε χρόνο από Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου, ταξιδεύουν σε μεγάλες πόλεις: Παρίσι, Αθήνα, Βουκουρέστι, Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μεξικό, Ρώμη, Βιέννη και πολλές άλλες.

 
Πρόκειται για μια υπέροχη ευκαιρία για όλες τις Ακαδημίες Κινηματογράφου να εμπλακούν στην ενίσχυση της διεθνούς κινηματογραφικής ποικιλομορφίας και να συμμετέχουν, η κάθε μία με τον τρόπο της, σ’έναν διεθνή διάλογο μεταξύ πολιτισμών.


Το πρόγραμμα των προβολών:

Εικόνα
programme_institute_francais_golden_nights_inexarchiagr



//


Ίνφο

Που
Γαλλικό Ινστιτούτο
Σίνα 31, Αθήνα

Πότε
29 & 30 Οκτωβρίου, 2020

Η είσοδος θα είναι δωρεάν αλλά λόγω των ειδικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται μόνο με προκράτηση μία μέρα πριν στους παρακάτω συνδέσμους:

Πέµπτη, 29 Οκτωβρίου, 17:00 – 19:30
Πέµπτη, 29 Οκτωβρίου, 20:30 – 23:10
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 17:00 – 19:30
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 20:30 – 23:05


//

*Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και στο fb κάλεσμα στις Χρυσές Νύχτες.

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter