ReOPEN Athens 2022: Δωρεάν ξεναγήσεις και virtual περιηγήσεις σε κτίρια και διαδρομές

Το OPEN HOUSE Athens, έπειτα από δύο χρόνια διαδικτυακών δράσεων, επανέρχεται με τις δια ζώσης ξεναγήσεις και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές περιηγήσεις σε περισσότερα από 50 κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά.


Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2022 και κατόπιν  προσαρμογής της εκδήλωσης στις τρέχουσες συνθήκες, προγραμματίζονται ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια (OPEN TOURS), ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Athensχορηγός Καυκας), οργανωμένες διαδρομές (OPEN WALK), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις - ξεναγήσεις σε 3 -4 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (OPEN OFFICE- χορηγός Dimand), real time virtual ξεναγήσεις σε κάποια από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα (Live Tours).

Το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

- Διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO,
- Βραβείο κοινού - ψηφοφορία για την
ανάδειξη της καλύτερης ξενάγησης OPEN VOTE
,
- Διαγωνισμός πορτφόλιο OPEN YOUR PORTFOLIO.


Εικόνα
draseis-open_house_athens_2022__inexarchiagr


OPEN TOURS

Η κύρια δράση του OPEN HOUSE Athens αφορά ένα σαββατοκύριακο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων σε πλήθος κτιρίων της πόλης. Τις πόρτες τους ανοίγουν φέτος 54 κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον –ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώροι κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία– ενώ τις ξεναγήσεις αναλαμβάνουν οι εθελοντές της εκδήλωσης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Εικόνα
walks_open_house_athens_2022__inexarchiagr


OPEN WALKS

Συμπληρωματικά των ξεναγήσεων στα κτίρια, τρεις θεματικές διαδρομές μας μεταφέρουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο και μας ξεναγούν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Εικόνα
livestreaming-walks_open_house_athens_2022__inexarchiagr

 
LIVE-STREAMING TOURS
Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή δράση, που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει απομακρυσμένα δωρεάν ξεναγήσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω live-streaming. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος, στις μέρες και ώρες που ανακοινώνονται παρακάτω:

Προσφυγικά Οδού Αλεξάνδρας: 6 Απριλίου, 17:30
Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία: 7 Απριλίου, 18:30
Αθηναϊκή Αστική Μονοκατοικία: 7 Απριλίου, 18:00
Βίλα Καζούλη: 10 Απριλίου, 13:45

Για την παρακολούθησή των live-streaming απλά επισκέπτεστε τους παραπάνω συνδέσμους. Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση μόνο σε ζωντανή μετάδοση, στα αγγλικά.


Εικόνα
openoffice-_open_house_athens_2022__inexarchiagr


OPEN OFFICE

Η διαδικτυακή αυτή δράση έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες της Αθήνας, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχιτέκτονες, οι οποίοι μας μιλούν για το επάγγελμά τους, για τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίον εργάζονται, αλλά και μας ξεναγούν στο γραφείο τους. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Εικόνα
virtual-_open_house_athens_2022__inexarchiagr

REALITY CAPTURE / 3D VIRTUAL TOUR
Η METRICA Α.Ε. μας προσφέρει για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία τρισδιάστατης ξενάγησης όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από το PC ή το smarphone τους. Μπορούν να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο στον δικό τους ρυθμό και να εξερευνήσουν κάθε γωνιά του ανακαλύπτοντας λεπτομέρειες με τη χρήση επεξηγηματικών Mattertags ή/και βίντεο, έχοντας στη διάθεσή τους πληθώρα εργαλείων, ώστε να γνωρίσουν τον χώρο, βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης.

VIRTUAL TOURS
Μέσα από τα Virtual Tours του Open House Athens, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να ξεναγηθεί διαδικτυακά σε κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Τα βίντεο ανεβαίνουν στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube όπου και παραμένουν διαθέσιμα για προβολή οποιαδήποτε στιγμή. Το Virtual Tour του OHA 2022 θα γίνει στο κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch.

Εικόνα
openbox_open_house_athens_2022__inexarchiagr


OPEN BOX - Σημείο ενημέρωσης
Το info point του OPEN HOUSE Athens  ξεκινάει τη λειτουργία του λίγες μέρες πριν τη δράση, έξω από το βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24. Εκεί θα μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εθελοντές σχετικά με το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις, αλλά και να προμηθευτείτε τον έντυπο οδηγό και τα αναμνηστικά προϊόντα.
Ωράριο: 09/04 10:00-18:00 & 10/04 10:00-18:00

Εικόνα
jam-pedals_open_house_athens_2022__inexarchiagr


MADE IN ATHENS

Η παράλληλη αυτή δράση περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης κι έχει ως στόχο να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους δημιουργούς-παραγωγούς.

Φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 χώροι δημιουργίας και παραγωγής, που θα μας αποκαλύψουν πρακτικές και τεχνικές γύρω από τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, το graphic design, το industrial/product design, το fashion design, τη νηματουργία, την πιλοποιία, τη ριζογραφία, την κεραμική, την υφαντική και την κατασκευή μουσικών πεντάλ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εικόνα
photo-_open_house_athens_2022__inexarchiagr

 
OPEN PHOTO
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του OPEN HOUSE Athens. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Στην επιλογή των νικητών συμμετέχει και το κοινό, καθώς στην τελική φάση καλείται να ψηφίσει ανάμεσα στους φιναλίστ.

Φέτος ο διαγωνισμός αφήνει ακόμα μεγαλύτερες επιλογές στους επισκέπτες, αφού τα θέματα του διαγωνισμού είναι δύο:
– Shades of green: Το χρώμα της αειφορίας και της φύσης
– Αντιθέσεις: Το “τότε” με το “τώρα”, το “παλιό” με το “σύγχρονο”

Συμμετέχετε δημοσιεύοντας φωτογραφίες (posts) από την εκδήλωση στο instagram:
1. Γράφοντας #prodea_oha2022 και
2. Κάνοντας follow @openhouseathens @prodea_investments @fujifilmhellas

KLEEMANN OPEN VOTE
Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ξενάγηση και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 40! Ταυτόχρονα, επιβραβεύουν τους εθελοντές του αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποία θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα.

Ο σύνδεσμος για τη ψηφοφορία θα ανοίξει εδώ στις 9 Απριλίου.

Εικόνα
draseis-site-chania_open_house_athens_2022__inexarchiagr


CHANIA POP-UP EVENT

Ένα pop-up event έρχεται φέτος για να μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης! Η αρχή γίνεται φέτος με τα Χανιά, όπου μέσα από περίπου 15 κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, θα ξεναγηθούμε στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης. Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη. 

//

Extra Ίνφο

Που
Στην Αθήνα, την Κηφισιά και διαδικτυακά.

Πότε
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου, 2022

Δωρεάν

//

Open House Greece 

Είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

To fb κάλεσμα στο OPEN HOUSE Athens 2022

Εικόνα
open_house_athens_2022_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter