Midnight Express στην Ααβόρα: "Hardcore", του Paul Schrader / Μεταμεσονύκτια προβολή το Σάββατο 12 Μαΐου!

Η κινηματογραφική λέσχη "Midnight Express" συνεχίζει ακάθεκτη τις μεταμεσονύκτιες Σαββατιάτικες προβολές στον κινηματογράφο Ααβόρα, Ιπποκράτους 180 στη Νεάπολη. Για το Σάββατο 12/5 και για μια και μοναδική προβολή, το Hardcore του Paul Schrader.

Για μια προβολή το Σάββατο 12 Μαΐου, η ταινία Hardcore του 1979. Σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Paul Schrader, ο οποίος συχνά συσχετίζεται με τη "movie brat" σκηνοθετική γενιά των Coppola, Lucas, Spielberg, Scorsese, και ο οποίος είναι και ο σεναριογράφος του θρυλικού Taxi Driver και του Raging Bull. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον George Scott, που κλήθηκε να ερμηνεύσει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, σε μια σκληρή ταινία που χάραξε την εποχή της.

Ακολουθώντας έναν καλβινιστή πατέρα που αναζητά την εξαφανισμένη κόρη του, μόνο για να τη βρει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες πορνό, το Hardcore είναι η δεύτερη ταινία του Schrader που πραγματεύεται ζητήματα πορνείας και υποκουλτούρας. Η πλοκή βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού από το Μίσιγκαν που είχε μια παρόμοια πορεία, τα χρόνια που ο Schrader ήταν μαθητής λυκείου, και τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικά sex shops, στούντιος ταινιών πορνό και στριπ κλαμπς. 

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Κορρές. 
 

Εικόνα
hardcore 1979 inexarchia

 

Εικόνα
Hardcore

 

Σύνοψη

O Jake van Dorn είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας του Grand Rapids, στο Michigan, που ζει με σκληροπυρηνικές καλβινιστικές πεποιθήσεις. Η κόρη του, μια φαινομενικά ήσυχη έφηβη μεγαλωμένη με συντηρητικές αρχές, εξαφανίζεται μια μέρα πηγαίνοντας στην εκκλησία. Όταν οι έρευνες των αρχών αποτυγχάνουν να οδηγήσουν στα ίχνη της κόρης του, ο Jake προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος ανακαλύπτει ότι το έφηβο κορίτσι πρωταγωνιστεί σε ταινία πορνό. 
 


Τρέιλερ


//

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε 
12 
Μαΐου τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30

Hardcore (1979)

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter