Ψηφιακές προβολές για όλη την οικογένεια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σαββατοκύριακα με συγκινητικές, αστείες και συναρπαστικές παιδικές ταινίες που προβάλλονται διαδικτυακά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια "Kids Love Cinema", μεταφέρονται από το Ολύμπιον, στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Επίσης, το Φεστιβάλ και ο κινηματογράφος Ολύμπιον στηρίζουν την διαδικτυακή δράση e-cinema της StraDa Films για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας.


Οι ταινίες:

 
Μία ταινία για τη γενναιότητα, την φιλία, την αγάπη!

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο
19 & 20 Δεκεμβρίου, 2020

(Γερμανία, 2019)
Σκηνοθεσία: Katja Benrath. Έγχρωμη, 101΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.

Υπόθεση:
Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. 

Το τρέιλερ 





Μία ταινία για τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας!

Σούνε ενταντίον Σούνε / Sune vs. SuneΑ
2 & 3 Ιανουαρίου, 2021

(Σουηδία - Δανία, 2018)
Σκηνοθεσία: Jon Holmberg. Έγχρωμη, 89΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Υπόθεση:
Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και τη θέση σου ανάμεσα στους ομοίους σου είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε. Καθώς ξεκινά την Δ' Δημοτικού, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο όχι μόνο με το καινούργιο αγόρι της τάξης, που επίσης λέγεται Σούνε, αλλά και με το δικό του σύνδρομο κατωτερότητας και τη ζήλεια του.

Το τρέιλερ


 


Μια ταινία για τους θησαυρούς της φιλίας αλλά και τις δυσκολίες της ζωής 

Πέλε
9 & 10 Ιανουαρίου, 2021

(Σουηδία, 2020)
Σκηνοθεσία: Christian Ryltenius. Έγχρωμη, 67΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Υπόθεση:
Μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού σουηδικού animation, με ήρωα μια αξιολάτρευτη γάτα ονόματι Πέλε, που έχει χάσει την ουρά της. Μια ωραία πρωία, μια απροσδόκητη θύελλα οδηγεί τον Πέλε από τη γαλήνια σφάλεια της εξοχής στην καρδιά της απρόβλεπτης και αφιλόξενης μεγαλούπολης. Σε κάθε βήμα αυτής της μουσικής περιπέτειας, ο Πέλε ανακαλύπτει τόσο τους θησαυρούς της φιλίας όσο και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής.

Το τρέιλερ

 
Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ 

"Τα παιδιά της χώρας του χιονιού" 
23 & 24 Ιανουαρίου, 2021

(Ηνωμένο Βασίλειο - Νεπάλ, 2018)
Σκηνοθεσία: Zara Balfour, Marcus Stephenson. Έγχρωμο, 93΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.

Υπόθεση:
Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάποια παιδιά της περιοχής στέλνονται απ’ τους γονείς τους σε σχολεία της πρωτεύουσας Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η εκπαίδευση θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Για δέκα χρόνια δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή επικοινωνία. Τώρα, στα δεκαέξι τους, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής.

Το τρέιλερ


//


Που
Ψηφιακή πλατφόρμα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Πότε
19 Δεκεμβρίου 2020 - 24 Ιανουαρίου 2021
Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έως τις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Εισιτηρία
3 ευρώ


//


 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ολύμπιον στηρίζουν διαδικτυακή δράση για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο κινηματογράφος Ολύμπιον στηρίζουν την διαδικτυακή δράση e-cinema της StraDa Films για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία Α΄προβολής "Lara" του Γιάν-Όλε Γκέρστερ από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να στηρίξουν επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία διαδικτυακά αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket), ενισχύοντας την αίθουσα επιλογής τους. 

To fb κάλεσμα στο Kids Love Cinema.

Εικόνα
thff_lara_2020_online_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter