Ο Τελευταίος Παρτιζάνος & Ξεπερνώντας τα Όρια, στο Cinedoc στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinedoc. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ "Το γάβγισμα των Σκυλιών", θα παρακολουθήσουμε δύο ακόμα προβολές στις αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Δαναού.

Το CineDoc έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζει δυναμικά, με δυο ακόμη προβολές. Πότε αστείες, άλλοτε βαθιά συγκινητικές, ανατρεπτικές, παράξενες, πάντα ενδιαφέρουσες, οι ιστορίες του CineDoc φωτίζουν απροσδόκητες πλευρές του κόσμου και της ανθρώπινης κατάστασης.

Οι προβολές του Οκτώβρη
 

Ο Τελευταίος Παρτιζάνος | Ανδρέας Χατζηπατέρας | 74’ | Ελλάδα 2018 / Σε συνεργασία με τη Filmtrade



Γνωστός ως ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την
Ακρόπολη το 1941, ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας ζωντανός θρύλος της Αντίστασης. Σε ηλικία 92 ετών σήμερα, ο Γλέζος δηλώνει σταθερά παρών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αρνείται πεισματικά να μιλήσει για την υποστολή της σημαίας, έχει όμως πολλά άλλα και διάφορα να πει. "Ο Τελευταίος Παρτιζάνος" είναι ένα πορτρέτο του ανθρώπου πίσω από το μύθο.

*Προβολές: Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

Ξεπερνώντας τα Όρια | Marta Prus | 74’ | Πολωνία, Γερμανία, Φιλανδία 2018 / Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα & σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής



Αν ο ‘Μαύρος Κύκνος’ του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν ντοκιμαντέρ, θα είχε πρωταγωνίστρια την χρυσή ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαργκαρίτα Μαμούν. Πίσω από φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της Ρωσίδας αθλήτριας γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης.
Άψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το "Ξεπερνώντας τα Όρια" μας επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω από αυτές.

Προβολές: *Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 | Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109 /

 
Δείτε τον Κόσμο Αλλιώς! 


 

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter