"Λεξ - Ένα αστέρι από τσιμέντο": Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κυψέλη

Οι Εκδόσεις Κυψέλη παρουσιάζουν ένα νέο εγχείρημα με στίχους του ράπερ Λεξ, σε εικονοφράφηση του Λέανδρου και με τη συμμετοχή μουσικών, συγγραφέων και σκηνοθετών.

"Έχω ένα αστέρι από τσιμέντο και το ακολουθάω,
σε βρεγμένα πεζοδρόμια νευρικά περπατάω,
Στην πιο ψηλή ταράτσα ανεβαίνω και ρωτάω
ποιος πήρε το χαμόγελο απ’ αυτούς που αγαπάω.."

Σε λίγες μέρες φτάνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες από το e-shop, του νέου εικογραφημένου βιβλίου με στίχους και πρόλογο του Θεσσαλονικιού ράπερ Λεξ.

Απ' το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα αφιέρωμα σε κάτι μακρινό, τότε που τα πράγματα ήταν καλύτερα και πιο αθώα. Άλλωστε ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα και αθώα. Ήταν διαφορετικά. Είναι ένα βιβλίο για έναν ράπερ από τη Θεσσαλονίκη που μιλάει για το εδώ και το τώρα, για τους καιρούς μας και τις πόλεις μας, ένα μανιφέστο της εποχής μας με όλα τα άσχημα και τα όμορφα που αυτή κουβαλάει. Mία κραυγή επικοινωνίας για όσες και όσους την έχουν ανάγκη. Mία μουσική για μια γενιά υποτίθεται χαμένη που κρυφοκοιτάζει μέσα απ’ τις γρίλιες μπας και δει κάπου εκεί έξω να λάμπει ένα αστέρι από τσιμέντο".

Στίχοι, Πρόλογος: ΛΕΞ
Εικονογράφηση: ΛΕΑΝΔΡΟΣ
Γράφουν (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου, Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Σπύρος Γερούσης, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γλυφός, Φοίβος Δεληβοριάς, Σεμίνα Διγενή, Α. Επίθετη, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Άκης Καπράνος, Λέανδρος, Νεφέλη Λιούτα, Moa Βοnes-Ιωάννα Μάργαρη, Φωκίων Μπόγρης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Οικονομίδης, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Σαχπασίδη (Sophie Lies), Δημήτρης Τζάνογλος, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ηλέκτρα Φακιολά.

Εικόνα
lex_book_kypseli_leandros_inexarchiagr

Ο ΛΕΞ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 συμμετέχει στο ραπ συγκρότημα Βόρεια Αστέρια. Παράλληλα, το 2007 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Δε μας ξες καλά" από τα Ανάποδα Καπέλα, το σχήμα του ΛΕΞ με τον Μικρό Κλέφτη. Το 2014 κυκλοφορεί το πρώτο σόλο άλμπουμ του "Ταπεινοί και Πεινασμένοι", σε μουσική επιμέλεια του Dof Twogee. Το 2018 ακολουθεί το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο "2ΧΧΧ", και πάλι σε συνεργασία με τον Dof Twogee.


Το 2016 κυκλοφορεί ως bonus track από τη συλλογή "Κλειστό Κύκλωμα", το δίσκο-συλλογή του Eversor, το ομότιτλο με το βιβλίο κομμάτι του Λεξ "Ένα αστέρι από τσιμέντο".




Oι Εκδόσεις Κυψέλη

Aπό τον Οκτώβρη του 2020 βγαίνουν στον δρόμο ψάχνοντας φίλους και συνοδοιπόρους που θα κάνουν την περιπλάνησή τους ομορφότερη. Με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία, συμπορεύονται με συγγραφείς που αντιμάχονται τους διδακτισμούς και τις βεβαιότητες.

Όραμά τους είναι να βγάλουν τα βιβλία από τα ράφια και τα σαλόνια της διανόησης και να τα μετατρέψουν σε ζωντανούς οργανισμούς. Να γίνουν αφορμή για ατελείωτες συζητήσεις στα μπαρ και τα καφενεία, να τραγουδιούνται στις συναυλίες, να στήνουν γιορτές αγάπης, φιλίας και έρωτα. Να ενώνουν παρέες. Να υφαίνουν ουτοπίες. Να μας κάνουν να έχουμε κάτι να περιμένουμε.

//

Προπαραγγελία του βιβλίου στη σελίδα των εκδόσεων Κυψέλη.

Εικόνα
lex_book_eksoseis_kypseli_leandros_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter