Κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Κατά του Φασισμού & του Ρατσισμού (Σάββατο 21 Μαρτίου)

Σήμερα αλλά και κάθε ημέρα φωνάζουμε και παλεύουμε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, ενάντια στις διώξεις στους πολιτικούς πρόσφυγες, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική και πρακτική.

Δεκάδες οργανώσεις μας καλούν στις συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού & του Ρατσισμού.

Κεντρική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.00 το μεσημέρι, 21 Μαρτίου, όπου θα παρεβρεθούν μαζί με όλους εμάς δεκάδες αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα. Μια μεγάλη συγκέντρωση αντίστασης στον εκφασισμό της κοινωνίας και αλληλεγγύης στους μετανάστες για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους.

Αρκετά θα είναι τα χάπενινγκ για την σημερινή ημέρα από ομάδες και καλλιτεχνικά σχήματα. Συμμετέχουν η "Ένωση Φιλιππινέζων μεταναστών KASAPI",  η "Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας",  η ομάδα κρουστών του ΕΜΠ, το "Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν" και η θεατρική ομάδα Back Pack TOY Bo. Στην πορεία επίσης θα είναι και οι ομάδες από το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που γίνεται φέτος στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και οργανώσεων διοργανώνουν πορεία "Περίπατο κατά των Διακρίσεων" από το Σύνταγμα μέχρι το Μαξίμου στις 12.00 μμ. Επίσης σε συγκέντρωση και μικροφωνική μας καλεί το αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο στις 17.30μμ στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα.

Ακούγεται ότι οι ναζί ετοιμάζουν αντισυγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης με κεντρικό σύνθημα "έξω οι λαθρομετανάστες"..

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter