Καντάδα στην πλατεία

"Αν είναι έτσι οι καντάδες" σκέφτηκα , "τι κρίμα που δεν γίνονται πια συχνά..."

Το πρωί της Παρασκευής είχα ραντεβού με τον Γιώργη Χριστοδούλου για να παρακολουθήσω την πρόβα της "Καντάδας", της μουσικής του παράστασης που θα φιλοξενείται για τα 4 Σάββατα του Φεβρουαρίου στο Rabbit Hall, πολύ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Περπατώντας στον δρόμο και μην έχοντας πιεί ακόμη καφέ σκεφτόμουν πώς μπορεί ένα μαγαζί να βρίσκεται ταυτόχρονα στη Σολωμού 12 και Στουρνάρη 11 αφού πρόκειται για δύο παράλληλους δρόμους. Επέλεξα τη Στουρνάρη και όταν έφτασα στο σωστό νούμερο χώθηκα σε ένα μικρό στενάκι ακολουθώντας μια σειρά ομπρέλες που στέκονταν πάνω από το κεφάλι μου και με οδήγησαν σε μια μικρή εσωτερική αυλή.

Εικόνα
Είσοδος στο White Rabbit

 

Εικόνα
Η Αυλή

 

Εκεί έπεσε το μάτι μου σε ένα sticker που έγραφε"σωματείο φίλοι Μίνου Βολανάκη".


Εικόνα
Σωματείο Φίλοι Μίνου Βολανάκη



 
 
Αργότερα έμαθα πως στο ισόγειο του μαγαζιού στεγάζεται εδώ και ένα χρόνο περίπου, μέρος της βιβλιοθήκης του Μίνου Βολανάκη.


Εικόνα
Βιβλιοθήκη Μίνου Βολανάκη


 
 
Εκτός από αυτόν τον σπάνιο θησαυρό στον κάτω όροφο υπάρχει αναγνωστήριο και στον πάνω που γίνεται η παράσταση είναι διαμορφωμένο ένα μικρό καμπαρέ.
 

Εικόνα
Ράμπιτ Χολ



 

Εικόνα
Να είσαι ο εαυτός σου!

 

Εικόνα
Κολάζ στο White Rabbit







 
 

Βεβαιώθηκα ότι ήμουν στο σωστό μέρος όταν είδα την αφίσα στην μπροστινή τζαμαρία.



Εικόνα
Η αφίσα & τα βυζιά της Φαίης



 
 
"Μπορείς να ανέβεις" είπε η Λίλα στο μπαρ "πες μου να σου ανάψω τα φώτα". Πήρα τον καφέ μου και ανέβηκα τη σκάλα.
 

Εικόνα
Rabbit Hall


 
 
Μου αρέσει να βρίσκομαι σε τέτοιους χώρους όταν "κοιμούνται", είναι σαν να κοιτάς από κλειδαρότρυπα.
 

Εικόνα
To stage


 

Εικόνα
To Stage




Δεν άργησαν να εμφανιστούν ο Γιώτης Παρασκευαΐδης με την κιθάρα του και ο Γιώργης με το γιουκαλίλι του και ξεκίνησαν να κάνουν πρόβα στον ήχο.
 

Εικόνα
Πρόβες



 

Εικόνα
Πρόβες




Αμέσως η αίθουσα απέκτησε ζωή. Τραγούδια του Αττίκ, του Κώστα Γιαννίδη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Cole Porter, , τραγούδια από το σινεμά, tango, βαλς και μποσσανόβες μπερδέυονται με τα τραγούδια του Γιώργη και σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι από που πηγάζει η συνέπεια της μουσικής του τόσα χρόνια.
 

Εικόνα
Πρόβες




 

Εικόνα
Πρόβες




Αν είναι έτσι οι καντάδες" σκέφτηκα , "τι κρίμα που δεν γίνονται πια συχνά..." και κατάλαβα πως δεν χρειάζονται πολλά, πέρα από ειλικρίνεια και ταλέντο για να φτάσει το μήνυμα κατευθείαν στον στόχο του, την καρδιά.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την Καντάδα του Γιώργη Χριστοδούλου (ώρες, ημέρες, χώρος)



 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Τα πρόσωπα της πόλης, χωρίς τα πρόσωπα των ανθρώπων. Ένα οδοιπορικό, μια φωτογραφική περιήγηση σε μια αν-ήσυχη πρωτεύουσα. Άδεια Αθήνα.

PhotoStories

13η Αντιρατσιστική Γιορτή: Αλληλεγγύη χωρίς εξαιρέσεις, μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Φωτογραφίες από το διήμερο του Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Πειραιώς.

PhotoStories

Το γυναικείο σώμα. Είδος εξωτικό και τόπος αχαρτογράφητος. Ντυμένο με ιερότητα και γδυτό από περιορισμούς. Σαν πεδίο βολής και σαν καμβάς.

PhotoStories

Newsletter