Indie Free Festival: 2 ημέρες για τα 25 χρόνια στην πόλη

Νεανικό, οικολογικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Επετειακό φεστιβάλ για τα 25 χρόνια διοργάνωσης Indie Free Festival

Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με το Πεδίο του Άρεως συνεχίζοντας το Indie Free Festival για 25η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσης του. 

Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό. Το Ιndie Free Festival από το 1990 έως σήμερα είναι καταξιωμένο στην συνείδηση των πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων ως το μακροβιότερο και σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητων και πειραματικών μουσικών σχημάτων.  
 
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελεί μέρος της underground σκηνής που με την δράση της και το έργο της στέκεται ανταγωνιστικά προς την κυρίαρχη εμπορευματική κουλτούρα και την βιομηχανία της μαζικής διασκέδασης..

Στο Indie Free Festival όπως και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κενού Δικτύου δεν υπάρχουν αμοιβές. Περισσότεροι από 50 εθελοντές και μέλη της πολιτικής-πολιτιστικής συλλογικότητας Κενό Δίκτυο παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ. Μαζί τους, κάθε χρόνο περισσότεροι από 100 μουσικοί, καλλιτέχνες και video artists προσφέρουν την τέχνη τους δωρεάν και αφιλοκερδώς στέλνοντας ένα κάλεσμα στην άγρια νεολαία της πόλης για συμμετοχή στις πολιτικές-κοινωνικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και ελεύθερης κοινωνικής συνεισφοράς.  



[UPDATE} Το Πρόγραμμα και οι μπάντες που θα εμφανιστούν:  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6/2015
έναρξη: 8 μ.μ. 

1. Live Concert Stage 

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ
THE BOY
FUNDRACAR
THREE WAY PLANE
RADIO SOL
MUCHATRELA BAND
EMPTY SOULS
ANIMA TRISTE
BLUE NIGHT TRIP
BAD BID
MΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ


2. Hip Hop Live Stage 

FLOW JOB
ΣΠΕΙΡΑ
MENTIRA WITCH PROJECT
45
XAΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΗΔΕΝ
Α5
VΑVΕL Α.D.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
WOLVES
ΤΕ PAVARURIT
TWO BUMS
NASTIE REBEL
CARNALS
MAMALETTA
POR HOUITOS
MC ΔΙΧΩΣ ΧΡΩΜΑ 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6/2015
έναρξη: 7 μ.μ.  

1. Live Concert Stage 
 

CLOSER
FILM
MΙΚAEL DELTA
ΜC YINCA
THE CALLAS
NALYSSA GREEN
ACID BARRETTS
LIE
I SAW 43 SUNSETS
REVERSED NATURE
TRIBAL WEST
DUOYU


2. Drum n Bass & Dubstep Stage 

D-JAHSTA
DISPHONIA
ABEND
HyDrone
BAN
KERNELCOREMODE
JOZ MOZ
hosted by
MC DASH
visuals by
MANA RAVER
KINOMATIK


3. Psy Trance Area  
 

CRYSTAL ZERO
CACTUS ARISING
IRAKLIS MINDPHASER
CONFO
WAR
SISSY STARDUST
JUNIOR X
UNDERVERSE
PACHANOI
RISING CALAXY 

 

To ποστεράκι με τις μπάντες που θα εμφανιστούν
 

Εικόνα
Indie

 
Πεδίον Άρεως - Είσοδος Ελεύθερη


Εικόνα
Indie Fest



indie free festival 2011 

 
indie free festival 2012
 
 


Τι είναι το Κενό Δίκτυο; 
Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία "Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού" και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Το κάλεσμα στο facebook 
 


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter