Η ομάδα Mano Aperta και η Συλλογική Κουζίνα elChef συνεχίζουν τα μαγειρέματα και τη διανομή μαγειρεμένου φαγητού

Η ομάδα μαγειρικής Mano Aperta συνεχίζει κανονικά τα μαγειρέματα και τις διανομές φαγητού στη διάρκεια του δεύτερου lockdown, σε συνεργασία με τους Steps, τη Συλλογική Κουζίνα elChef και Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.


Η εμπειρία της περασμένης Άνοιξης έδειξε ότι οι ανάγκες σε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης θα εκτοξευτούν τις επόμενες μέρες και αυτοί που θα την πληρώσουν πρώτοι θα είναι οι πιο ευάλωτοι. Για να βγούμε αλώβητοι, χρειάζεται η βοήθεια όλων.

Η ομάδα Mano Aperta συνεργάζεται με τους Steps και Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης και φυσικά τη συνδρομή όσων μπορούν και επιθυμούν για να συνεχίσουν να μαγειρεύουν το επόμενο διάστημα. Δίπλα τους στη διανομή μαγειρεμένου φαγητού και η Συλλογική Κουζίνα elChef.

Μπορούμε να βοηθήσουμε είτε οικονομικά είτε φέρνοντας οτιδήποτε από την παρακάτω λίστα κάθε Σάββατο και Κυριακή 14.00-18.00 στη διεύθυνση Αριστείδου 121, Καλλιθέα. 
 
"Η τελευταία καραντίνα έφερε πολλούς από εμάς και τους γείτονές μας σε δυσκολία, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια όμως παρέμειναν. Συνεχίζουμε τις διανομές με την πρόθεση το επόμενο διάστημα εγκλεισμού να μη μας φοβίζει τόσο. Το φαγητό είναι δικαίωμα όλων."
 

Ανάγκες σε τρόφιμα:

ρύζι μακρύκοκκο | φακές ψιλές | φασόλια μέτρια | πέννες | κριθαράκι | ελαιόλαδο | πελτές ντομάτας | ντομάτα κονκασέ

Για τον σκοπό αυτό στέλνουμε τον αριθμό 4 με sms στο 13033.

Εικόνα
mano_aperta_kitchen_solidarity_steps_mirmigki_collage_inexarchiagr

Mano Aperta
H ομάδα μαγειρικής και δημιουργικής απασχόλησης Mano Aperta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του blog The Three Mooges το Φεβρουάριο του 2016, με σκοπό το αυτονόητο. Να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έχει καταφέρει να βασίζεται μόνο στην ενέργεια και τη στήριξη των ανθρώπων που την αποτελούν και έτσι θα συνεχίσει.


Steps
Ένας κύκλος αλληλεγγύης, από το Street Embrace, την φιλοξενία έως και την ένταξη, με στόχο να στηρίζουν συνανθρώπους μας.
Προσεγγίζουν χωρίς διακρίσεις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα φιλοξενίας (Night Stop, Safe Passage, My Home) δίνουν την δυνατότητα, σε ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση δρόμου να αποκτήσουν ξανά το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, την συμβουλευτική, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κοινωνικοποίηση επιδιώκουν για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά να είναι σε θέση να σταθεί αυτόνομος και ανεξάρτητος.

 
Το μυρμήγκι
Στόχος του είναι να στηριχθούν οι πολίτες που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες. Συζητούν, μαζεύουν και δίνουν τρόφιμα και μαγειρεμένο φαγητό. Στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης, Επτανήσου 60 και Τενέδο.

*Οι fb σελίδες των ομάδων: Mano Aperta | Steps | Το Μυρμήγκι / Συλλογικη Κουζινα El Chef

Εικόνα
mano_aperta_solidarity_steps_mirmigki_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter