Είδη πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες στην Αμυγδαλέζα συγκεντρώνει "Το Σπίτι των Γυναικών"

Είδη ανάγκης για να ενισχύσουμε τη συνέλευση της πρωτοβουλίας "Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση" συγκεντρώνονται στη Lacandona στο Σύνταγμα. Μέλη της συνέλευσης επισκέπτονται και στηρίζουν τις κρατούμενες μετανάστριες στην Αμυγδαλέζα.

Στη Lacandona συγκεντρώνουν είδη ανάγκης για να ενισχύσουμε τη συνέλευση της πρωτοβουλίας "Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση". Μέλη της συνέλευσης επισκέπτονται και στηρίζουν τις κρατούμενες μετανάστριες στην Αμυγδαλέζα, οι οποίες ζουν σε άθλιες συνθήκες, με ελάχιστα υπάρχοντα και τεράστιες ανάγκες.

Οι μετανάστριες έχουν σοβαρές ανάγκες πέρα από τις υλικές, όπως επείγοντα προβλήματα υγείας (για τα οποία δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ιατρική παρακολούθηση), ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης (πολλές από αυτές έχουν υπάρξει θύματα ψυχικού και σωματικού βασανισμού και συνεχίζουν να κινδυνεύουν από ρατσιστικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις) και επικοινωνίας με τους δικούς τους (χρειάζονται χρονοκάρτες για τα κινητά τους τηλέφωνα).

Στη Lacandona θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης των παρακάτω ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και κουτί οικονομικής συνεισφοράς για την αγορά τους, τα οποία θα παραδοθούν στη Συνέλευση "Το Σπίτι των Γυναικών" πριν την επόμενη επίσκεψή τους στην Αμυγδαλέζα.

Η λίστα των αναγκών:

1. Χρονοκαρτες Wind, Cosmote, Q, Vodafone
2. Sim cards για όσες δεν έχουν, ούτε και χρήματα για να αγοράσουν. Παλιά smart phones, που δε χρειάζεστε και λειτουργούν καλά, θα ήταν μια σημαντική προσφορά γι αυτες τις γυναίκες.
3. Καθαριστικά και είδη υγιεινής: απολυμαντικά στόματος, χεριών και χώρων, αντικουνουπικά σε πλαστική συσκευασία, χαρτί υγείας, αφρόλουτρα, σαμπουάν και αντιφθειρικά, μαλακτικές κρέμες μαλλιών, ενυδατικές κρέμες σώματος, χεριών, προσώπου, αποσμητικά, όλα σε πλαστικές όχι γιάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μπατονέτες, βαμβάκι, γάζες, hansaplast.
4. Vettex και υγρά/σκόνες για πλύσιμο χώρων ή ρούχων
5. Σφουγγάρια για το μπάνιο και γάντια μιας χρήσης.
6. Γάλα και Χυμοί μακράς διάρκειας σε χαρτονένιες συσκευασίες.
7. Μέλι σε πλαστικές συσκευασίες
8. Στιγμιαίος καφές, κακάο, τσάι, ζάχαρη σε φακελάκια σε χαρτονένιες συσκευασίες, όχι μεταλλικές ή γιάλινες.
9. Κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, αλάτι, πιπέρι, ριγανη, χυμός λεμονιού, λάδι, τοματοπελτέ, όλα μακράς διαρκείας.
10. Ηλεκτρικά μάτια - μεγάλη έλλειψη και ανάγκη, για να μπορούν να μαγειρεύουν το φαγητό τους. Εξαιτίας της άθλιας διατροφής που τους παρέχεται, μετά από λίγες μέρες κράτησης αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα κ.ά.
11. Μπισκότα αλμυρά και γλυκά, κράκερς, κείκς, φρυγανιές, ψωμί τόστ, καραμέλες, σνακς και σοκολατοειδή. Τα τελευταία τα περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού!!
12. Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα
13. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ντομάτες, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, φασολάκια κλπ. Όσα χαλούν, αν μπορουν, να φτάσουν λίγο πριν την επίσκεψή στην Αμυγδαλέζα.
14. Παυσίπονα, σκευάσματα αντιβηχικά αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακά και αντιβιωτικά για ευαίσθητες περιοχές, για φλεγμονές δοντιών, και για αντιμετώπιση ιών, γενικότερα. Spray για το άσθμα, για κλείσιμο πληγών. Σταγόνες για τα μάτια. Βιταμίνες.
15. Ρούχα εποχής. Αυτή την περίοδο χρειάζονται ζεστά ρούχα, σε καλή κατάσταση. Μόνο αν είναι πλυμένα, σιδερωμένα και πακεταρισμένα ανά είδος. Μη στέλνετε ρούχα στοιβαγμένα σε ντουλάπες κι αποθήκες για χρόνια.
16. Εσώρουχα, καλσόν και κολλάν - καινούργια.
17. Παπούτσια αθλητικά, δερμάτινα μοκασίνια, μπότες, χωρίς ψηλα τακούνια (σε χαλίκια πάνω απ το χώμα, περπατάνε), και παντόφλες, σε καλή κατάσταση. Όλα καθαρισμένα και σε ξεχωριστή σακούλα. Παράκληση: Να αναγράφεται πάνω της το νούμερο τους. Σε πολλά μεταχειρισμένα ή φτιαγμένα σε άλλες χώρες το νούμερο δεν είναι κατανοητό ή δεν το ξεχωρίζεις, έχει σβηστεί από τη χρήση.
18. Πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβερτάκια fleece, sleeping bags, μόνο αν είναι πλυμένα σιδερωμένα και πακεταρισμένα ανά είδος.
19. Τσάντες μεγάλες και σακ βουαγιάζ
20. Τετράδια, στυλό, σημειωματάρια,
21. Είδη ζωγραφικής, χρώματα, μπλοκ ιχνογραφίας χωρίς σπιράλ δέσιμο
22. Βιβλία Γυναικείας Λογοτεχνίας, κατά προτίμηση, Αγγλόφωνα, Αραβικά, Φαρσί, Ρώσικα, Γαλλικά και Ελληνικά
Αίτημα δικό τους: Βιβλία ψυχολογίας, για αυτομόρφωση, ενδυνάμωση και στήριξη να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τις απανθρωποποιητικές συνθήκες εγκλεισμού και αποκλεισμού που βιώνουν. Σε Αγγλική γλώσσα, Γαλλική και τελος Ελληνική.
Επίσης Λεξικά και Βιβλία εκμάθησης της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας για άτομα που μιλούν Φαρσί, Γαλλικά, Αραβικά, Ρώσικα
23. Μπάλες βόλει και ποδοσφαίρου
24. Επιτραπέζια παιχνίδια στα αγγλικά, κυρίως ή Γαλλικά ή τέλος στα Ελληνικά.

//


Το Σπίτι των Γυναικών

Αυτο-οργανωμένη Φεμινιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, που λειτουργεί οριζόντια, με συνελεύσεις, ανοιχτές και κλειστές, χωρίς ιεραρχίες κι αναθέσεις, αντίθετη σε κόμματα, θεσμούς και ΜΚΟ. 

Αντλούν έμπνευση από αντισεξιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αρχές. Παλεύουν για το γκρέμισμα της έμφυλης βίας, της ομοφοβίας/τρανσφοβίας και κάθε φοβίας, που αφήνουν χώρο για την κυριαρχία της κουλτούρας του βιασμού. Παλεύουν ενάντια στην πατριαρχία, μέσα από την ενδυνάμωση, την ενσυναίσθηση και τη χειραφέτηση μας ως ανθρώπων ανεξάρτητα από τον όποιο σεξουαλικό μας προσδιορισμό.

Αναγνωρίζουν τη δεινή θέση των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών πολέμου, που δραπέτευσαν από τις χώρες τους είτε γιατί βομβαρδίστηκε το σπίτι τους και σκοτώθηκαν οι δικοί τους είτε γιατί έπεσαν θύματα σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής κακοποίησης, από θεοκρατικά πατριαρχικά καθεστώτα και κουλτούρες.

Μάθετε περισσότερα στη fb σελίδα της πρωτοβουλίας.


//

Συγκέντρωση ειδών στο παντοπωλείο- καφέ Lacandona 

Που
Ηπίτου 4, Σύνταγμα

Πότε
Έως τις 30 Οκτωβρίου, 2020

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter