Δωρεάν εργαστήριο για εφήβους "Αφίσα και Ντοκιμαντέρ" & επίσκεψη σε οικογενειακό τυπογραφείο

Η σειρά εργαστηρίων Planet G(reece) του Exile Room, που έχει κοινό παρονομαστή το ντοκιμαντέρ και απευθύνεται σε εφήβους 13 έως 19 ετών, επιστρέφει με το δωρεάν εργαστήριο "Αφίσα και Ντοκιμαντέρ".

 
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η αφίσα, εκτός από μία ενδιαφέρουσα εικόνα, είναι και μία μορφή επικοινωνίας με το κοινό;

 
Με τη βοήθεια των Bend, ενός μικρού δημιουργικού γραφείου, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες  του εργαστηρίου Αφίσα και Ντοκιμαντέρ, θα δουν μερικά επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και θα εμπνευστούν για να φτιάξουν τις δικές τους αφίσες. Συνθέτοντας στοιχεία τυπογραφίας, φωτογραφίας και εικονογράφησης, θα χτίσουν εικόνες που μιλούν από μόνες τους και θα εξερευνήσουν μια διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας. Οι αφίσες θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του φεστιβάλ λήξης του Planet G(reece).  

"Αν σας αρέσει το σχέδιο και έχετε αρχίσει ήδη να σκέφτεστε το μέλλον, μήπως ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε με τη γραφιστική; Μαζί με τους Bend Design και το Μάρκος Ζουριδάκη, θα φτιάξουμε πόστερ, θα ψάξουμε για ενδιαφέροντα γραφιστικά στοιχεία στη γειτονιά του Μοναστηρακίου (ταμπέλες, επιγραφές) και θα σχεδιάσουμε το δικό μας έντυπο. Τέλος, θα επισκεφτούμε ένα οικογενειακό τυπογραφείο και θα το δούμε να τυπώνεται live!" 
 

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, θα μπουν ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο. Ξεκινώντας με μια περιήγηση στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, θα καταγράψουν όσα τους κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με τα κινητά τους, και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για να σχεδιάσουν τη δική τους έκδοση. Στην τελευταία συνάντηση, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτού νένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δούν από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδίασαν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί γνώσεις γραφιστικής, ενώ ο εξοπλισμός και τα υλικά παρέχονται από το Exile Room. Το making-of του εργαστηρίου θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα από την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Εικόνα
Αφίσα και Ντοκιμαντέρ Exile Room

 
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα πρέπει: 

- Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων
- Πρέπει να αγαπάς το σινεμά
- Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά
- Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά
- Η συμμετοχή είναι δωρεάν
- Συνιστάται η χρήση μάσκας

Πληροφορίες | Αίτηση

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. 
 

Το Exile Room 

Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προβολή και την προώθηση του ντοκιμαντέρ, προσφέροντας έμπνευση και εκπαίδευση σε επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές, αλλά και σε απλούς σινεφίλ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Exile Room έχει αποκτήσει πιστό κοινό χάρη στις δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ που διοργανώνει, σε συνδυασμό με εργαστήρια, ομιλίες και masterclasses. Παράλληλα, έχει επεκτείνει τη δράση του σε ολόκληρη την Ελλάδα, με κοινωνικά προγράμματα σε σχολεία, φυλακές, συλλόγους και βιβλιοθήκες. Το βασικό εργαλείο είναι το ντοκιμαντέρ, γιατί πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστεί κανείς την ιστορία του, χτίζοντας μια κοινωνία με κοινό παρονομαστή την κατανόηση. 
 

Το Bend Design Studio 

Αποτελείται από μία υπερκινητική δημιουργική ομάδα που εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού ψηφιακού και έντυπου υλικού. Συνδυάζοντας το design, την εικονογράφηση, τα ψηφιακά μέσα, τη φωτογραφία αλλά και τα εικαστικά, σχεδιάζουν λύσεις σε επικοινωνιακές ανάγκες που αφορούν τη σύγχρονη πραγματικότητα, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, με βασικό πεδίο τον πολιτισμό. Επιδιώκουν δημιουργικές συμπράξεις με μικρές ομάδες, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα, οργανισμούς, μουσεία και ιδρύματα, δίνοντας αξία στη μοναδικότητα κάθε συνεργάτη τους, με τον οποίο μοιράζονται μια κοινή αντίληψη απέναντι στην οπτική επικοινωνία. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μάρκο Ζουριδάκη.

Εικόνα
Exile Room Workshop

To fb κάλεσμα στο εργαστήριο

Information

Που
Αθηνάς 12, Αθήνα 105 51

Πότε
Σάββατα 25 Φεβρουαρίου, 4, 11 & 18 Μαρτίου 2023
Διάρκεια: 4 ώρες x 4

Γλώσσα
Ελληνικά, αγγλικά & άλλες

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.
Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail workshops.exile@gmail.com ή το τηλέφωνο 210 3223395 (ώρες 12-5μμ).
Συνιστάται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter