Διαδικτυακό εργαστήρι κόμικς για εφήβους με τον κομίστα Tomek

«Από χτυπήματα σε hits» είναι ο τίτλος του εργαστηρίου κόμικς για εφήβους που παρουσιάζει ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικς Τόμεκ δίνοντας την ευκαιρία σε νέες και νέους να μάθουν περισσότερα για τη δημιουργία μιας ιστορίας. Ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή και κράτηση θέσης.

Eργαστήρι κόμικς για εφήβους μέσω διαδικτύου με τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικς Τόμεκ Γιοβάνη που παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ βασισμένου σε πραγματικά γεγονότα, από την καταγραφή της ιδέας στην επεξεργασία της και ως την τελική εκτέλεση. Το εργαστήρι comics απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και σε όσους ενδιαφέρονται για κόμικς. 
 

Σας έχει συμβεί να θέλετε να αφηγηθείτε στους φίλους σας ένα -αστείο ή μη- περιστατικό απ’ την ζωή σας, αλλά μην ξέρετε από πού ν’ αρχίσετε;

Φοβάστε ότι η ιστορία δεν είναι αρκετά αστεία ή ενδιαφέρουσα; Δεν ξέρετε πώς να περιγράψετε τα γεγονότα για να μην χαλάσετε την αφήγηση;

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα αληθινό περιστατικό και να το μεταφέρετε στο χαρτί; 


Ο Τόμεκ Γιοβάνης, με βάση τις μονοσέλιδες ιστορίες κόμικς του "The Most Stupid Hits In My Life (The World) ... Ever!" (δημοσιευμένες στη σειρά κόμικς "Κουλούρι", εκδ. Jemma Press), που έχουν ως θέμα τους διάφορα χτυπήματα που είχε στη ζωή του από μικρός μέχρι σήμερα, δίνει κάποια μικρά tips για τη δημιουργία ενός βιογραφικού κόμικ. Έτσι η ιστορία θα αποκτήσει ενδιαφέρον και να γίνει πιο ελκυστική για τους αναγνώστες, χωρίς να αλλοιωθεί το συμβάν.


Εικόνα
poster_online_tomek_inexarchiagr


 


Τόμεκ Γιοβάνης ή Tomek
 

Ο Τόμεκ Γιοβάνης είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του κόμικ άλμπουμ "Ωχ Θεέ Μου!!!", της σειράς κόμικς «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine "HeHe!". Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα "…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα" της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το "Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου" της Σοφίας Νέμα (Εκδόσεις Πατάκη).

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

 
*Μάθετε περισσότερα στο fb κάλεσμα και στη σελίδα της Ένωσης

//


Extra Ίνφο


Που
Online μέσω Zoom

Πότε
Παρασκευή 12 Φεβρουάριου
Ώρα: 6 μ.μ.

Eλεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή εδώ

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter