Ανοιχτή εκδήλωση για το θέατρο και τα ψηφιακά δικαιώματα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεων του για τη ρύθμιση του νέου τοπίου στο θέατρο με την επέλαση των ψηφιακών αναμεταδόσεων των παραστάσεων, μετά και τις δημόσιες ανακοινώσεις προς τα μέλη του και το θεατρικό κοινό, διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση-ενημέρωση.

 
Η εκδήλωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με θέμα "Θέατρο και Ψηφιακά Δικαιώματα" και στόχο την ενημέρωση του κλάδου για τα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Στην παρουσίαση θα συζητηθούν οι ισχύουσες νομοθεσίες, οι μέχρι στιγμής πρακτικές στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και στους εποπτευόμενους φορείς (κυρίως στο Εθνικό Θέατρο) και το τι απαιτεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ενώ θα επιχειρηθεί να απαντηθούν τα ερωτήματα:

-Τι είναι το online streaming, το live streaming και η παράσταση on demand?

-Ποια δικαιώματα έχουν οι ηθοποιοί σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις?

-Τι είναι τα συγγενικά δικαιώματα, τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και σε τι διαφέρουν? 
 

Εικόνα
seh_press_conference_theatre_digital_rights_inexarchiagr

"Στόχος αυτής της κίνησης του Σωματείου μας είναι η ενημέρωση του κλάδου μας για τα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής, που, όσο κι αν μας τρομάζουν, είναι ήδη εδώ και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, με γνώση, συνείδηση, συντονισμό και προοπτική. Θα δούμε και θα εξηγήσουμε ενδελεχώς τις ισχύουσες νομοθεσίες, τις μέχρι στιγμής πρακτικές στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και στους εποπτευόμενους φορείς (κυρίως στο Εθνικό Θέατρο) και τέλος θα συζητήσουμε για το τι απαιτούμε ως Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Καλούμε όλα μας τα μέλη, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε αυτό το - αναγκαστικά διαδικτυακό - ραντεβού αυτήν την Παρασκευή!" 


Η συνέντευξη τύπου, που θα είναι ανοιχτή σε όλους, θα έχει δύο μέρη:

- Εισηγήσεις Προέδρου, Γεν. Γραμματέα και Γραμματέα Οπτικοακουστικού Τομέα Σωματείο

- Q&A: Απορίες μπορεί όποιος επιθυμεί να αποστείλει γραπτά, ως σχόλια στη σελίδα του fb.


Ίνφο


Που
Στη YouTube του Σ.Ε.Η.

Πότε
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 2021
Ώρα: 18.30

//

Το fb κάλεσμα και η αφίσα της συνέντευξης που σχεδίασε ο Christos Symeonides.

Εικόνα
seh_press_conference_theatre_digital_rights_poster_inexarchiagr


 *Την αφίσα της συνέντευξης σχεδίασε ο Christos Symeonides


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το αθηναϊκό ντούο ΦΥΤΑ και το Τριανόν παρουσιάζουν μια εβδομάδα αφιερωμένη στο αθηναϊκό κουήρ drag με αφορμή την ταινία "Avant-Drag!" (2024) του Φιλ Ιερόπουλου.

think

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter