Το Perfect Blue (1997) σε μεταμεσονύκτια προβολή στα θερινά Ριβιέρα και Βοξ

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα, το εμβληματικό anime του Σατόσι Κον, "Perfect Blue" προβάλλεται στα θερινά σινεμά, Ριβιέρα και Βοξ από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Το αριστούργημα του Σατόσι Κον, το ιαπωνικό ψυχολογικό θρίλερ Perfect Blue, ένα από τα πιο διάσημα anime, είναι η επιλογή της εβδομάδας από τη λέσχη Midnight Express. Η ταινία θα προβληθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα, στα θερινά σινεμά των Εξαρχείων, Ριβιέρα και Βοξ. Προλογίζει η Λυδία Πατρινού, από το online περιοδικό Περιπλόκ. 

Το φιλμ του Ιάπωνα σκηνοθέτη, animator, σεναριογράφου και εικονογράφου μάνγκα, Σατόσι Κον, αντλεί στοιχεία από τα τζάλο (giallo), το ιταλικό είδος θρίλερ-τρόμου που εμπεριέχει μυστήριο, στοιχεία σλάσερ, εγκλήματος, ψυχολογικού θρίλερ, τρόμου και sexploitation. Το αδιαμφισβήτητα πρωτοποριακό για την εποχή του Perfect Blue, άλλαξε τη γνώμη πολλών για τα anime, όταν κυκλοφόρησε.

Σύνοψη:
Η Mima Kirigoe, μέλος ενός J-pop συγκροτήματος, αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία γιατί αποφασίζει ότι θέλει να κάνει καριέρα στην υποκριτική. Καθώς γίνεται θύμα ενός εμμονικού ατόμου με την παλιά περσόνα της και η ίδια εμβαθύνει υπερβολικά στον πρώτο της ρόλο, επηρεάζεται η ψυχική της υγεία σε σημείο τέτοιο ώστε αρχίζει να αμφισβητεί τη λογική της.

Τρέιλερ


Συντελεστές:
Συγγραφείς: Γιοσικάζου Τακεούτσι, Σανταγιούκι Μουράι

Σκηνοθέτες: Σατόσι Κον
Ηθοποιοί: Γιόκου Σιόγια, Γιοσούκε Ακομότο, Μασάακι Οκούρα, Ρίκα Ματσουμότο, Σχινπάτσι Τσούτζι, Τζούνκο Ιβάο

//

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Κινηματογράφος Βοξ
Θεμιστοκλέους 82, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 21 0381 0727

Πότε 
13 Ιουνίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30 

Ταινία
Perfect Blue (1997)


//



Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
perfect_blue_midnight_express_vox_inexarchiagr


Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter