Μια ανοιχτή έκθεση στη Νεάπολη, γύρω από τέσσερις πολιτιστικές θεματικές / Athens Tribes Exhibition

To Athens Tribes μας προσκαλεί στη σύνθεση της νέας αθηναϊκής ταυτότητας, μέσα από διαφορετικές μορφές, σε μία ανοιχτή έκθεση γύρω από τέσσερις πολιτιστικές θεματικές.

Ιστορίες, τεχνοτροπίες, γνώσεις και εμπειρίες από διαφορετικές κοινότητες της Αθήνας συλλέγονται για να σχεδιάσουν την νέα πολυφυλετική ταυτότητα της Αθήνας, που γίνεται φανερή στην πόλη, στο πάρκο Ροζάν. Το έργο των Athens Tribes στο πλαίσιο μιας σειράς από πολυπολιτισμικές δράσεις, εξελίσσεται και ενθαρρύνει τη συμμετοχή απο τους επισκέπτες, με πολύ χώρο για συνδημιουργία.

Με τη γαστρονομία, τη μουσική, το χορό και τη χειροτεχνία ως κοινό έδαφος, το Impact Hub Athens μαζί με τους Musikarama και διαφορετικές περσόνες της Αθήνας, δημιουργούν 5 κουτιά μεγάλων διαστάσεων με εικόνες, βίντεο, συλλογικά έργα, ήχους και γεύσεις και ένα πολυπολιτισμικό μονοπάτι στο πάρκο Ρόζαν, ενθαρρύνοντας την διάδραση με ένα ευρύ κοινό.

Tο πάρκο Ροζάν, στη Νεάπολη, επιλέχθηκε έτσι ώστε να αυξηθεί ο κοινωνικός αντίκτυπος του έργου αλλά και για να δοθεί νέα πολύχρωμη πνοή σε ένα ζωντανό πράσινο μέρος στη καρδιά της πόλης. Οικουμενικές πολιτιστικές έννοιες όπως ο χορός, η γαστρονομία, η μουσική και η χειροτεχνία αποτελούν τη βασική έμπνευση για μια σειρά από πρωτότυπα έργα τέχνης που αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες παραδοσεις διαφόρων τόπων αλλά και τα κοινά σημεία μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών.

Άνθρωποι που αγαπούν τη μαγειρική, τις τέχνες, τις κατασκευές, τη μουσική και το τραγούδι, ανοιχτοί σε νέες γνώσεις και εμπειρίες, συναντιούνται και θα συν–σχεδιάσουν μία διαδραστική εμπειρία.

  

Εικόνα


Μουσική
Νέοι ήχοι αναμειγνύονται με παραδοσιακές μελωδίες από όλο τον κόσμο, ανακαλύπτουμε νέα μουσικά όργανα και αποδόσεις και διερευνούμε μία οικουμενική προσέγγιση της μουσικής της πόλης. 

Χορός
Ο χορός ανά τον κόσμο εκφράζει κοινά συναισθήματα και ενώνει τις κοινότητες. Ανακαλύπτουμε χορευτικές φόρμες και διαφορετικές οπτικές στο θέμα και βρίσκουμε νέους τρόπους για την προβολή της τέχνης του χορού ως ανοιχτό έκθεμα.

Γεύση
Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του γεύσεις, τα δικά του αρώματα, συνταγές, συνδυασμούς και τρόπους παρασκευής. Αναζητάμε τα κοινά σημεία στη γαστρονομία που δίνουν ιδέες για πειραματισμό, νέα πιάτα, τρόπους παρουσίασης προωθώντας γαστρονομικές ιδέες με νέα ταυτότητα.

Τέχνες
Κάθε λαός έχει τη δική του κληρονομιά στις τέχνες και τη χειροτεχνία με μοναδικά χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν νέες ερμηνείες και τρόπους συνεργασίας. Μέσα από τον διάλογο και τη συν-δημιουργία διερευνούμε τον σχεδιασμό πολυ-φυλετικών έργων τέχνης που προκαλούν έναν δημιουργικό διάλογο στο δημόσιο χώρο.




Musikarama

Musikarama (Karama, αξιοπρέπεια στα Αραβικά) είναι μία κοινότητα που στοχεύει στην δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ Αθηναίων και ethnic κοινοτήτων μέσω της μουσικής, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την ανθεκτικότητα και την ενσωμάτωση προσωρινά μετακινούμενων ανθρώπων 


Impact Hub Athens

To Impact Hub Athens είναι ένα τοπικό και διεθνές συνδεδεμένο δίκτυο με σκοπό το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και εγχειρήματα που φέρνουν κοντά ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές ώστε να επέμβουμε συλλογικά σε κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα των πόλεων και των γειτονιών μας.

Εικόνα



 
Extra Ίνφο

Που
Κεντρική Πλατεία Νεαπόλεως

Βρείτε το σημείο στο χάρτη.

Πότε 
Παρασκευή 11, Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Ιουνίου, 2021

Ώρα: 18.00-21.00 

Ελεύθερη είσοδος

//

Το fb κάλεσμα στην έκθεση Athens Tribes.

Εικόνα
athens_tribes_neapol_impact_hub_musikarama_arts_inexarchiagr


 Η δράση είναι μέρος του συν-Αθήνα που υλοποιήθηκε από το πιλοτικό πρόγραμμα #CuringtheLimbo. 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter