Ημέρα δράσεων στην Πλατεία Εξαρχείων από τη Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών διοργανώνει μια σειρά δράσεων στην Πλατεία Εξαρχείων, με στόχο να πάρουμε πίσω στα χέρια μας τον δημόσιο χώρο και να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας. Το πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει κοινωνική κουζίνα, θεατρικό παιχνίδι, μουσικά δρώμενα και φυσικά ανοιχτό διάλογο με θέμα "Τέχνη και Πανδημία". Με την συμμετοχή και υποστήριξη ομάδων και συλλογικοτήτων.

 
H Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών είναι μια νέα συνέλευση, από τα κάτω, που δημιουργήθηκε λόγω ανάγκης. Μια συνέλευση ηθοποιών, με στόχο την συσπείρωση στο χώρο του πολιτισμού, που θα δρα μέσα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και έξω από το πλαίσιο των παραδοσιακών σωματείων. Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό βρέθηκαν από τους πρώτους στα -πολλά ακόμα- πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας. Οι πολιτικές της απαξίωσης του πολιτισμού και η μετατροπή της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε αμιγώς εμπορικό προϊόν έρχεται από το παρελθόν και διαμορφώνει το παρόν μας: απλήρωτη εργασία, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μείωση των μισθών και επαγγελματική αβεβαιότητα [...} διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για να γνωρίσετε καλύτερα τη συνέλευση εδώ

 

Εικόνα

 
 
Το κάλεσμα από την Συνέλευση Ηθοποιών:

"Αυτή την Κυριακή η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αγωνιζόμενων Ηθοποιών διοργανώνει μια σειρά δράσεων στην Πλατεία Εξαρχείων! Επανοικειοποιούμαστε και ζωντανεύουμε τις πλατείες μας! Συζητάμε για την τέχνη στον καιρό της πανδημίας και οραματιζόμαστε τον πολιτισμό που θέλουμε. Γιατί ως καλλιτέχνες οφείλουμε να συνδεόμαστε με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας,στο δρόμο,στις πλατείες μας και στις γειτονιές μας!

Συγκροτούμαστε σαν συνέλευση ηθοποιών από τα κάτω, ανατρεπτικά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά. Χρειαζόμαστε την εικόνα της ελπίδας και θέλουμε, με την επιστροφή στη συλλογικότητα, να φτιάξουμε αυτή την εικόνα στο σήμερα.

Γιατί ,όπως λέει κι ο ποιητής, οφείλουμε να αντισταθούμε καθολικά και να ζήσουμε όρθιοι γιατί πλέον δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε."



Πρόγραμμα Δράσεων

17:00
Κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος"

Θεατρικό παιχνίδι
 
18:00
Αφήγηση παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη

 
19:00
Ανοιχτός διάλογος "Τέχνη και Πανδημία"


21:30
Μουσικό δρώμενο "Anasa Drummers"
 

Συμμετέχουν και προσκαλούν επίσης: 

1. ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για το προσφυγικό- μεταναστευτικό)
 
2. Σωματείο υποστήριξης επιστημονικού έργου 18 Άνω

 
3. Δίκτυο αλληλεγγύης κοινωνικών ιατρείων Εξαρχείων, Ιλίου, Πατησίων, Ν. Σμύρνης

 
4. Κοινωνικό Ιατρείο Εξαρχείων

 

Εικόνα


φωτογραφία από τη συμμετοχή της Συνέλευσης Αγωνιζόμενων Ηθοποιών στην πορεία, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων / στιγμιότυπο από τη σελίδα της συνέλευσης
 


"Πριν περίπου ένα μήνα, η ανάγκη να μιλήσουμε για το αυτονόητο και το αναγκαίο, κόντρα στο παραλογισμό της κυβερνητικής πολιτικής, η ανάγκη να μην φοβόμαστε και να μην νιώθουμε μόνες/οι απέναντι σε μία πολιτική που - με αφορμή την πανδημία - μας κλέβει την ζωή, μας έκανε να αναζητήσουμε ξανά τις συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω.

Είμαστε καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου και συσπειρωθήκαμε ισότιμα σε μια μόνιμη συνέλευση βάσης που διαρκώς εμπλουτίζει τα ερωτήματά της, με κυρίαρχο πρόταγμα αυτό της αλληλεγγύης και της συλλογικής μαχητικής διεκδίκησης"

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

 

Εικόνα

 
// 

ινφο

Ημερομηνία
28 Ιουνίου 2020

Τοποθεσία
Πλατεία Εξαρχείων

Ώρα
Από τις 5μμ

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter