Απάντηση στον Banksy: Γνωρίστε τους ξεναγούς σας στη Γάζα

Απάντηση στον Banksy από αλάνια στην Γάζα! Το μικρό βίντεο-ντοκιμαντέρ "After Banksy: the parcour guide to Gaza".

Το μικρό βίντεο-ντοκιμαντέρ "After Banksy: the parcour guide to Gaza". Μια απάντηση στο πρόσφατο βίντεο από την επίσκεψη του Banksy στην Γάζα. Μια παρέα κάνει τα κόλπα της στο δρόμο, on camera στην βομβαρδισμένη Γάζα. Μας μιλούν για την καθημερινότητα τους και τις δυσκολίες στην Γάζα της Παλαιστίνης, κάνοντας φιγούρες στα χαλάσματα.

"Μπορούμε να σου προσφέρουμε ψωμί και νερό αλλά στην πραγματικότητα το νερό εδώ δεν πίνεται συνήθως .. αλλά ευχαρίστως να το μοιραστούμε μαζί σου."
 

Κάνοντας παρκούρ ενώ στο φόντο πέφτουν βόμβες

Εικόνα
Parcour guide to Gaza

 

Απίστευτο σκηνικό για αυτό το street χόμπι -κάτι που είναι καθημερινότητα των παιδιών- και δυνατές εικόνες με τα γκραφίτι του Banksy στα χαλάσματα για φόντο αλλά και σαν ράμπα για κόλπα. Βιντεάκι με στοιχεία ειρωνείας για όλα αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα, που σου προκαλεί διάφορα συναισθήματα. Προσκαλούν τον Banksy να τους επισκεφτεί και να πιεί μαζί τους το ελάχιστο πόσιμο νερό που μπορούν να βρουν, να μείνει μαζί τους σε σπίτια χωρίς ρεύμα, υπό το βλέμμα "των φίλων" που πάντα τους ακολουθεί.

"Παρόλα αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα είμαστε εδώ, ζωντανοί και παραμένουμε δυνατοί. Οπότε ελάτε, ανακαλύψτε μας και κάντε την Γάζα προορισμό σας."

Μιλούν στην κάμερα για τα όνειρα που έχουν και ιδιαίτερα για την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον κόσμο, πράγμα ανέφικτο αφού τα σύνορα είναι κλειστά.. Στο μικρό αυτό βίντεο-ντοκιμαντέρ ακούμε τη φωνή της Παλαιστίνιας hip-hop artist Shadia Mansour.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Newsletter