Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ [πρόταση βιβλίου]

Σε λίγες μέρες είναι η διεθνής ημέρα πετσέτας* άρα να την έχετε μαζί σας αν είστε ένας διαστρικός 'οτοστοπατζής'. Άν δεν έχετε γίνει ακόμα ή υποφέρετε απο έλλειψη γέλιου τοτε σας συνιστώ να διαβάσετε επειγόντως αυτο το βιβλίο.

*Διεθνή ημέρα πετσέτας

Η ιστορία ξεκινάει μια τρομερά ηλίθια Πέμπτη που από κάποιο λάθος ο Βογγονικός Οικοδόμικος στόλος με εντολή της Γαλαξιακής Πολεοδομίας κατεδάφιζει τη γη ώστε να κατασκευαστεί μια γαλαξιακή λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας. Με μια απίθανη άθροιση αποιθανοτήτων και με μια γη ήδη κατεστραμμένη, ο γήινος Άρθουρ Ντεντ μαζί με τον Μπετελγεζιανό φίλο του Φορντ Έσκορτ, ο οποίος είχε ξεμείνει στη γή, ταξιδεύουν στο διάστημα. Στην απίθανη αυτη διαστημοιστορία θα γνωρίσετε τον Ζάφοντ Μπλήμπλιμπροξ πρόεδρο του Γαλαξία, την όμορφη Τρίλιαν και το καταθλιπτικό ρομπότ Μάρβιν.

To Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) είναι μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του Ντάγκλας Άνταμς. Ξεκίνησε σαν ραδιοφωνική εκπομπή  το 1978  για το BBC. Έγινε "τριλογία" πέντε βιβλίων και τηλεοπτική σειρά το 1981.
 

'' Στην αρχή δημιουργήθηκε το Σύμπαν.
Αυτό έκανε αρκετούς ανθρώπους θυμωμένους και
θεωρήθηκε γενικά σαν μια κακή ενέργεια. ''


"Άν είμαστε τυχεροί είναι οι Βόγκονς που ήρθαν να μας πετάξουν στο διάστημα. Κι αν είμαστε άτυχοι ?"
Αν είμαστε άτυχοι είπε βλοσυρά ο Φορντ, μπορεί ο κυβερνήτης να το έλεγε σοβαρά πως θα μας διαβάσει ποιήματα του πρώτα..."


Το βιβλίο βγαίνει από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος σε μετάφραση Αρβανίτη Θ. Δημήτρη.

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Newsletter