Main Nav

Το Δίχτυ (2016) - Θερινό Σινεμά Παναθήναια

Σχόλια: 0
Το Δίχτυ (2016) - Θερινό Σινεμά Παναθήναια
ΠΟΤΕ:
ΤΗΛ.: 210 6429116
Τιμή:

Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σαν το πιο εύστοχο ίσως σχόλιο για την κατάσταση στη διαιρεμένη Κορεατική Χερσόνησο. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κιμ Κι-Ντουκ χρησιμοποιεί το τυχαίο συμβάν ενός φτωχού ψαρά από τη Βόρεια Κορέα για να παρουσιάσει τον εγκλωβισμό και τις αόρατες φυλακές που δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι ταυτίζονται με την πολιτική ιδεολογία των τόπων που γεννιούνται.

Gallery

Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.    

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Ο εγκλωβισμός στην ιδεολογία και οι αόρατες φυλακές καθώς και η δυστυχία των ανθρώπων και των δύο χωρών δε θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα απ’ ότι στα λόγια του σκηνοθέτη, όπου “ανεξάρτητα από τη θέληση του καθενός, οι άνθρωποι κολλάνε την πολιτική ιδεολογία των τόπων που γεννιούνται. Μέσω του ψαρά που υποφέρει ταξιδεύοντας στη Νότια Κορέα και ύστερα πίσω στη Βόρεια Κορέα λόγω της χαλασμένης του βάρκας, βλέπουμε πώς ο άνθρωπος θυσιάζεται λόγω της διαιρεμένης κορεάτικης χερσονήσου. Και πώς η διαίρεση προκαλεί μεγάλη θλίψη.

Η ταινία συμμετείχε στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.


Συντελεστές
Σενάριο - σκηνοθεσία: Kim Ki-duk
Παίζουν: Ryoo Seung-bum, Lee Won-gun, Kim Young-min, Choi Guy-hwaΛίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Kim Ki-duk
Γεννημένος το 1960. Μετά τις σπουδές τέχνης στο Παρίσι, o Κιμ Κι-Ντουκ επέστρεψε στην Κορέα και ξεκίνησε την καριέρα του ως σεναριογράφος. Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία, τον Κροκόδειλο, το 1996. Από τότε, ο Κιμ Κι-Ντουκ έχει αγαπηθεί από κριτικούς και κοινό για τους πολύπλοκους χαρακτήρες του, τις συγκλονιστικές εικόνες και τα άνευ προηγουμένου μηνύματα.

Κέρδισε διεθνή φήμη με ταινίες όπως η “Samaritan Girl” (Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσία στο Βερολίνο το 2004), “3-Iron” (Αργυρός Λέοντας Καλύτερης Ταινίας στη Βενετία το 2004), “Arirang” (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες το 2011). Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο έργο του “Pieta” κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το 2012.

Δείτε ακόμη: 

Ο εμποράκος (2016) - Θερινό Σινεμά ΕΚΡΑΝ

Μίνι μαραθώνιος με 3 επιλεγμένες προβολές στη σειρά και κοινό εισιτήριο στο σινέ ΑΣΤΥ

Όλες οι προβολές στα σινεμά των Εξαρχείων


 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Information

Κινηματογράφος Παναθήναια (θερινός)
Μαυρομιχάλη 165 - Αθήνα

Τηλ.: 2106425714

Ταινία
Το Δίχτυ (2016) / The Net

Προβολές
Από 18 έως 24 Μαϊου 2017 - 20:45, 23:00

Τιμή
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Παιδ. - Φοιτ. - άνω των 65: 6 ευρώ
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη: 5 ευρώ
Κάθε Δευτ. τα δύο άτομα: 8 ευρώ

Διάρκεια

114'

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια