Inferno (1980): Το θρίλερ του Ντάριο Αρτζέντο σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

Το δεύτερο μέρος της τριλογία των Τριών Μητέρων του Αρτζέντο, η ταινία "Inferno" (1980) προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα από την λέσχη του Midnight Express.

Το Midnight Express παρουσιάζει την αριστουργηματική ταινία "Inferno", σε συνεργασία με την 20th Century Fox, σε πλήρως αποκατεστημένη κόπια 2K, στη Ριβιέρα των Εξαρχείων. Την προβολή προλογίζει ο Άκης Καπράνος. 

Την πιο γνωστή ταινία του μετρ του ιταλικού τρόμου, "Suspiria" (1977), ως δεύτερο μέρος μιας τριλογίας (Των Τριών Μητέρων), ακολούθησε ένα θρίλερ με στιγμές αγωνίας, μυστηρίου και λυρισμού, που δεν στέφθηκε αρχικά με επιτυχία. Ο σουρεαλισμός και η σίγουρα αντισυμβατική αφήγηση, η φωτογραφία αλλά και η συμβολή του κινηματογραφιστή Mario Bava -μέντορα του Αρτζέντο- στη δημιουργία των εφέ, είναι μερικά από τα στοιχεία που τοποθέτησαν το Inferno ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες τρόμου.

Τη μουσική επένδυση της ταινίας επιμελήθηκε ο Κιθ Έμερσον, ο οποίος διασκεύασε και αποσπάσματα της όπερας "Ναμπούκο" του Βέρντι.

Τρέιλερ




Σύνοψη:
Η Ρόουζ Έλλιοτ μαθαίνει το μυστικό των Τριών Μητέρων όταν αγοράζει ένα απαγορευμένο βιβλίο από ένα μαγαζί με αντίκες, και ανακαλύπτει ότι το κτίριο στο οποίο μένει είναι το άντρο της Μητέρας του Σκοταδιού. Έντρομη, γράφει στον αδελφό της στην Ιταλία παρακαλώντας τον να έρθει στη Αμερική να τη βοηθήσει.

Συντελεστές:
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ντάριο Αρτζέντο
Παίζουν: Ιρένε Μίρακλ, Λέι Μακλόσκι, Ελεωνόρα Γκιόργκι, Ντάρια Νικολόντι, Αλίντα Βάλι

Εικόνα
inferno_riviera_midnight_express_1980_inexarchia

Εικόνα
inferno_riviera_midnight_express_1980_inexarchiagr

//

 
Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
3 Οκτωβρίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή στις 00.30

Ταινία
Ινφέρνο (1980) / Inferno

Εισιτήρια
5 ευρώ


//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα
inferno_riviera_midnight_express_inexarchiagr


 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter