"Επιστροφή στην κορυφή": Eλεύθερο διαδικτυακά το πάνκικο φιλμ-ύμνος στη δύναμη της θέλησης

O Λεωνίδας, ένας 33χρονος πάνκης και η παρέα του θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τελικά για ποιον θα είναι πιο δύσκολο; Η ταινία αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της…punk rock, μιας και τη μουσική της επιμελήθηκαν οι Vodka Juniors.

Το 2008, ο 23χρονος Λεωνίδας ανέβηκε για πρώτη φορά στον Όλυμπο. Στην επιστροφή προς την Αθήνα, ένα ατύχημα με τη μηχανή τού κόστισε σχεδόν τη ζωή του και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 2014 η Ιωάννα Πετειναράκη, η παραγωγός της ταινίας Επιστροφή στην κορυφή (Back to the Top), αποφάσισε να βοηθήσει τον Λεωνίδα, να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να ανέβει στον Μύτικα (2917 μέτρα), την κορυφή του Ολύμπου.  

Οι φίλοι του Λεωνίδα φρόντισαν να τα καταφέρει και εμείς μπορούμε να θαυμάσουμε το εγχείρημα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στρατή Χατζηελενούδα.

 

Η ταινία που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2018, μετά τη φεστιβαλική της πορεία εντός και εκτός συνόρων, διατίθεται για θέαση δωρεάν. 

>> Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.
 

Το τρέιλερ:

Remote video URL

Έγχρωμο | Ελλάδα | 2018 | Διάρκεια: 96' 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας
Σενάριο: Ιωάννα Πετειναράκη, Στρατής Χατζηελενούδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Χριστοδούλου
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ήχος: Τάσος Καραδέδος, Σίμος Λαζαρίδης
Μουσική: Vodka Juniors
Παραγωγή: Moving Rooster Productions
Παραγωγοί: Ιωάννα Πετειναράκη
Συμπαραγωγή: Real Eyes Productions, Artcut, Studio Stereotype, Capri Productions

 

Εικόνα
Back to the Top 2018

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σε μια στιγμή πλήθος ανθρώπων που έχουν ενημερωθεί για το flashmob συγκεντρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων. Όσες και όσοι δε γνωρίζουν, αναρωτιούνται τι θα συμβεί και γιατί…!

InexTV

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, η Ανοιχτή Ορχήστρα μαζί με τη γειτονιά των Εξαρχείων και καλλιτεχνικές ομάδες, στάθηκε απέναντι στις επιβαλλόμενες αναπλάσεις και τον εξευγενισμό της γειτονιάς κόντρα στη θέληση των...

InexTV

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που δρα τόσες ημέρες αυτοοργανωμένα, οργάνωσε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης του κόσμου για την κατάσταση και τις ανάγκες στο Πεδίον του...

InexTV

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter