Γιούργια! Το μουσικό φεστιβάλ του καφενείου Καραγκιόζης επιστρέφει στο Κύτταρο!

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη Μυστακίδη αλλά και η μπάντα του Φώτη Σιώτα.

Διαγωνισμός: Σας κανονίσαμε 2 Διπλές Προσκλήσεις // Στείλτε μας email στο info@inexarchia.gr με το όνομά σας και την ημερομηνία που θέλετε (Παρασκευή 10 Μάη ή Σάββατο 11 Μάη) για να κερδίσετε μία από τις 2 διπλές προσκλήσεις. Μία διπλή για την κάθε ημέρα, με το όνομά σας στην είσοδο. Θα ενημερώσουμε τους τυχερούς, μέσω email. Συμμετοχές έως και Τρίτη 7 Μάη. Οι νικήτριες και οι νικητές θα ενημερωθούν Τετάρτη 8 Μάη . Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ και πουθενά αλλού.

 

//

Ένα μουσικό φεστιβάλ Γιούργια που γεννήθηκε επίσημα στο καφενείο Καραγκιόζης το 2017 και από το οποίο πέρασαν αγαπημένοι καλλιτέχνες. Boban Markovic, Χαΐνηδες, Χειμερινοί Κολυμβητές, Θραξ Πανξ, Fundracar, Α.Κτιστάκης, Γκιντίκι, οικογένεια Φιλιππίδη, Banda Entopica, Πέτρος Μάλαμας, Baildsa, Κιντέρια και πολλοί ακόμη!

 

Ο Αποστόλης, διοργανωτής και υπεύθυνος του μουσικού Καφενείου Καραγκιόζης, μιλά στο inexarchia για το φεστιβάλ:
 
"Από τον πρώτο χρόνο ζωής του Καράγκιοζη, γιορτάζαμε με ένα μεγάλο live στον πεζόδρομο της Κωλέττη. Η ιδέα του Καράγκιοζης Γιούργια Φεστιβάλ ήρθε το καλοκαίρι του 2017, σε ένα live που είχαμε διοργανώσει παρέα με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Μου άρεσε απο την πρώτη φορά αυτού του είδους η διοργάνωση, η προσωπική επαφή με τους καλλιτέχνες, τους ηχολήπτες και το αποτέλεσμα αυτού. Έκτοτε, κάθε χρόνο κάνουμε το δικό μας μουσικό φεστιβάλ με μουσικούς που θαυμάζω, αλλά δεν είναι εφικτό να φιλοξενήσω στο καφενείο, και με μουσικούς που έχουν περάσει και παίζουν σταθερά στο καφενείο μας. Οπότε, έτσι γίνεται μια μίξη μπαντών, μιας και θέλω πάντα να παίρνουν μέρος και νέες μπάντες στο φεστιβάλ και να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά για μια τέτοια εμπειρία. Σκοπός είναι η Αθήνα να έχει ένα μουσικό φεστιβάλ που να προέρχεται από ένα μουσικό καφενείο, όπου γίνεται η γέννηση όλων.. μουσικής, αγάπης, φιλίας..
 
* το όνομα του «γιούργια» ήρθε σ’ενα από αυτά τα βράδια του παρελθόντος που το κλαρίνο δεν έλεγε να σταματήσει. Αυτός είναι και ο νονός του Γιούργια!".

 

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 10 Μαΐου
Ιουλία Καραπατάκη
Babo koro

Σάββατο 11 Μαΐου
Δημήτρης Μυστακίδης band
Φώτης Σιώτας band

 

Εικόνα
5ο Γιούργια Φεστιβάλ Μουσικό Καφενείο Καραγκιόζης

 

 

Τα μουσικά σχήματα:

Ιουλία Καραπατάκη 
Η Ιουλία Καραπατάκη μαζί με την μπάντα της , θα μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις. Το πρόγραμμα που επιλέγει με σεβασμό και πολλή αγάπη δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Θα ακούσουμε διασκευές και παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά και νέα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στον πρώτο της προσωπικό της δίσκο.

Μαζί της: Άγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρες, φωνή), Καλογιάννης Βεράνης βιολί, τρομπέτα, φωνή), Άρης Κονιδάρης (πλήκτρα), Μιχάλης Δάρμας (κοντραμπάσο), Κώστας Σπυράτος (τύμπανα), Χρήστος Αναστασιάδης (γκάιντα, κλαρίνο), Μανώλης Κουταλίδης (ηχοληψία)

 

Remote video URL

 

Babo Koro 
Το πληθωρικό σχήμα που ξεχωρίζει με τον progressive παραδοσιακό ήχο και τις ενεργητικές εμφανίσεις του ανοίγει με τον πιο δυναμικό τρόπο το Γιούργια '24. Αγαπημένα τραγούδια όπως το "Γέλα μου", ο "Σίσυφος", το "Κωνσταντίνε", αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό από την πολυαναμενόμενη νέα δισκογραφική δουλειά τους, δημιουργούν ένα μοναδικό χορευτικό σύμπαν που ακροβατεί μεταξύ γλεντιού και συναυλίας.

Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή) | Αποστόλης Μπουρνιάς (τύμπανα, κρουστά) | Κώστας Νικολόπουλος (aκορντεόν) | Θοδωρής Σκόνδρας (ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο) | Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα, φωνή) | Δημήτρης Αναστασίου (βιολί) | Γιάννης Δίσκος (σαξόφωνο)

Remote video URL

 

 

Δημήτρης Μυστακίδης
Ο Δημήτρης Μυστακίδης και η μπάντα του θα σταθούν όρθιοι στη σκηνή και θα μας θυμίσουν ότι στη μουσική (όπως θα ‘πρεπε και στη ζωή) δεν υπάρχουν σύνορα, ταμπέλες ή αποκλεισμοί.

Μαζί του: Μιχάλης Ατσάλης (κιθάρες, μπουζούκι και τραγούδι), Γιώργος Μακρής (γκάιντα, την τσαμπούνα και το καβάλ), Έλενα Αβραμιώτη (βιολί και τραγούδι), Πέτρος Λαμπρίδης (μπάσο) και Πρόδρομος Μυστακίδης (τύμπανα).

Remote video URL

 

 

Φώτης Σιώτας & η μπάντα 
Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο "δύο λάθη" σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, από την πορεία του με το γκρουπ "Σωτήρες", από τις συνεργασίες του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου με μία μπάντα από καταπληκτικούς μουσικούς σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξε ειδικά για το φεστιβάλ ο δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδιστής.

Φώτης Σιώτας (βιολί, τραγούδι)  | Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα) | Κωστής Κωστάκης (χαβάγια) | Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο) | Γιώργος Φουντούκος (κλασική κιθάρα) | Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά) | Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα)

Remote video URL

 

 

//

 

Εικόνα
ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΦΕΣΤ

Το fb κάλεσμα στο διήμερο φεστιβάλ Γιούργια

 

Information

Που
Κύτταρο Live

Ηπείρου 48, Αθήνα

Πότε
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαΐου, 2024
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Έναρξη: 21.00

Εισιτήρια 
Ημερήσιο: 15 ευρώ
Διήμερο: 26 ευρώ
Προπώληση:
Καφενείο Καραγκιόζης, Κωλέττη 33 Εξάρχεια (μόνο ημερήσια)
και διαδικτυακά, εδώ.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter