Στάση για burger και μπυράκι στο Tarantino Athens στο Κουκάκι. Από τα στενά της Θεσσαλονίκης στο αθηναϊκό κέντρο.

Μουσική, τέχνες, φαγητό καλή αισθητική είναι η συνταγή για να ζούμε όμορφα σύμφωνα με τους ανθρώπους του μπεργκεράδικου στεκιού. Boυτήξαμε ξανά και εμείς τα δάχτυλά μας στις σάλτσες και στην στριτάδικη κουλτούρα της αθηναϊκής βερσιόν του Tarantino Burgers!

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis - Advart  
 

Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα original στις ταινίες του Quentin Tarantino, είναι ο τρόπος που συνθέτει την πληροφορία που παράγει την μαγεία του καλτ κινηματογραφικού σύμπαντος που έχει δημιουργήσει. Σεβεντίλες, ενδυματολογικό “σχολείο” αλλά και μια σπλάτερ -συχνά- αισθητική που νομιμοποίησε μια πιο στριτ και αλητήρια συνθήκη στην ποπ κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς και παραπάνω. Φυσικά σε όλο αυτό, προστίθενται οι μουσικές που δένουν απαράμιλλα με την εικόνα και τους one-of-the-kind χαρακτήρες ολοκληρώνοντας την κινηματογραφική του γραφή. Τι σχέση έχει τώρα όλο αυτό με τα μπέργκερς που δεν σταματούν να εξαφανίζονται στο ιδιαίτερο μπεργκεράδικο στο Κουκάκι που ξεκίνησε από που αλλού; Από την Θεσσαλονίκη! Το Tarantino Burgers Athens φαίνεται ότι έχει ενσωματωθεί, για τα καλά πλέον, στο κοινό της Αθήνας που αναζητά καλό στριτ φαγητό και σημεία που δεν ξεφεύγουν και δεν αποκλίνουν από την ιδέα που τα καθιερώνει. 

Πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, όταν οι φίλοι μας στην Θεσσαλονίκη άρχισαν να μας μιλάνε για το Tarantino, το μπεργκεράδικο που είχε ανοίξει στο στενάκι της Ερνέστου Εμπράρ, δίπλα από το πανκοντάρκικο κλαμπάκι και τους χαρλεάδες. Σέρβιρε πεντανόστιμα μπέργκερς και τα νέα για την εποχή σάντουιτς με pulled pork και philly steak. Δεν ήταν ότι δεν είχαμε ξαναφάει μπέργκερ, ήταν ο τρόπος που οι γεύσεις και ο χώρος είχαν φτιαχτεί που έδιναν το τελικό αυθεντικά νόστιμο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ταινίες του Ταραντίνο. Η κουλ ατμόσφαιρα και οι πραγματικά πολύ καλές μουσικές ήταν τα συστατικά που, όπως και τα χειροποίητα, καλοφτιαγμένα, με σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια, μπεργκερ-σάντουιτς του Ταραντίνο, αποτελούσαν μέχρι προσφάτως για τους Αθηναίους μία ανάμνηση από τις επισκέψεις στα στέκια του Βορρά (όπως αυτή η βόλτα μας με το inExarchia το 2020). Όλα αυτά μέχρι το 2021 που το Tarantino Athens άνοιξε απέναντι από την εκκλησία του Αη Γιάννη, στην αρχή της Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι. Πιστοί στην λογική ότι τα στέκια κάνουν τους δρόμους, οι άνθρωποι πίσω από το Tarantino βρήκαν στο χώρο που φιλοξενούσε τα συσσίτια του ναού, το σημείο που θα έφερναν την “βρώμικη”, με την έννοια του street, αισ θητική και τα ωραία του σαλονικιώτικου χιτ στην πρωτεύουσα. Άλλωστε τα καλύτερα κομμάτια πολλές φορές τα βρίσκεις στο bside του δίσκου και τα καλύτερα σημεία στους bside δρόμους. 

 

Εικόνα
Tarantino Burger Κουκάκι Αθήνα

 

Εικόνα
Μπέργκερ Ταραντίνο Αθήνα Κουκάκι

 

Εικόνα
Tarantino burgers

Tarantino Athens Κουκάκι SiteFacebookInstagram - Delivery

 
Η παρέα, γιατί πάντα μια παρέα κρύβεται πίσω από τα στέκια, ο Κωστής Καρατζιάς και ο Χρήστος Εξάρχοπουλος είναι djs, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συλλέκτες βινυλίων. Το όλο κόνσεπτ προέκυψε όταν άρχισαν να συμμετέχουν σε food markets του εξωτερικού για να χρηματοδοτούν τις μουσικές τους εμπειρίες. Γυρνώντας στην Θεσσαλονίκη έστησαν το πρώτο Flea market με αναπάντεχη επιτυχία, στην πορεία το Thessaloniki Street Food Festival και κάπου εκεί γεννήθηκε και ο φυσικός χώρος του Tarantino με τη συνέχεια γνωστή. Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο Κωστής συστήνοντας μας την ομάδα (Κωστής Καρατζιάς, Ντέμης Σαμαράς, Χρήστος Εξαρχόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Στέλιος Ρημάδης και φυσικά όλο το team που πλαισιώνει τα καταστήματα) είναι ο σκοπός να εστιάζει στο καλό. “Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που εκτίθεται συνεχώς στην τέχνη. Θέλουμε να εστιάζουμε στο πιο όμορφο κομμάτι της ζωής, στο φαγητό, στις μουσικές, στο σινεμά”. Η ομάδα του Tarantino δε μένει ήσυχη ποτέ και έχει βαλθεί να μας συστήσει όλα τα γειτονάκια της στο Κουκάκι. Events με μπύρες από τους λόκαλ ζυθοποιούς strange brew & blame the sun και άλλους αλλά και bazaar βινυλίων είναι κάποιες από τις ωραίες καταστάσεις που μπορεί να πετύχει κανείς στην Δημητρακοπούλου.  
 

Εικόνα
Tarantino Burgers

 

Εικόνα
Tarantino burger

 

Το αφιερωμένο στο μπέργκερ και το σάντουιτς Tarantino, δανείζεται την αισθητική των φωτογραφικών εικόνων των ταινιών του Κουεντίν χωρίς όμως να υπάρχει τίποτα στημένο. Μουσική, τέχνες, φαγητό δένουν με το “raw” περιβάλλον με τους τοίχους με τα αυτοκόλλητα από τα λόκαλ πρότζεκτ και τα αντικείμενα από τις μουσικές περιπλανήσεις, τα παλιατζίδικα και τα αφισάκια. Πριν αποφασίσεις τι θα διαλέξεις για ικανοποιήσεις την αίσθηση της γεύσης σου και να απαντήσεις στο γουργουρητό στο στομάχι σου, θα έχεις ήδη νιώσει χαλαρά και άνετα στους πάγκους και τα τραπεζάκια ενώ ακούς κάποια playlist με μαύρες μουσικές, jazz, r’n’b και όλα αυτά τα east-west 90s hip-hop που μας μεγάλωσαν. Γκρούβες και ρίμες επικρατούν στα ακούσματα εντός αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα πετύχεις και λίγο από Cave ή ακόμα και Pantera. Το Κουκάκι, όπως μας επιβεβαιώνει και ο, προσφάτως Αθηναίος, Κωστής, είναι παρ’ ολη την φήμη του είναι ακόμα γειτονιά και εύκολα μπορείς να χαθείς σε συζητήσεις και παρεάκια στα στενά του. Μια στάση στο Ταραντίνο για μουσικές, φαγητό και μπυράκια είναι ότι πρέπει για το τέλος μιας βόλτας με το ποδήλατο από την γειτονιά μας τα Εξάρχεια και κάτω από τις νερατζιές. 
 

> Επειδή σίγουρα σου άρεσαν αυτά που άκουγες ενώ σκούπιζες τις σάλτσες από το burger σου, όταν παραγγέλνεις πάτα το πλέι στην playlist του Tarantino στο Spotify. 
 

Εικόνα
Tarantino Burger Κουκάκι

 

Εικόνα
Tarantino Burgers Κουκάκι Υλικά

 

Εικόνα
Cheeseburger Κουκάκι Tarantino

 

To burger, όπως συζητήσαμε με τον Κωστή, ακολουθά πια το σουβλάκι στις προτιμήσεις μας σε ό,τι αφορά το φαγητό του δρόμου. Οι γενιές μας έχουν ταξιδέψει πολύ και έχουν φύγει από την έννοια του πρόχειρου σε ότι αφορά στη γεύση. Στην ανοιχτή κουζίνα του Tarantino βλέπεις όλα τα συστατικά που μπαίνουν στο πιάτο σου να φτιάχνονται μπροστά σου “Η προετοιμασία πριν φτάσει στα χέρια μας ένα μπέργκερ ή σάντουιτς είναι πολύωρη”, μας λένε. Για το λαχταριστό pulled pork χρειάζονται οκτώ ώρες αργού μαγειρέματος και καπνίσματος ενώ για το brisket μία ολόκληρη ημέρα! Όλα τα επιμέρους υλικά του Philly Steak μαγειρεύονται on the spot και το Black angus μοσχάρι Νέας Ζηλανδίας που χρησιμοποιείται στα μπέργκερ αποκλειστικά για το Tarantino έχει την ιδανική ποσόστωση λίπους για να μη βαραίνει. Τα υλικά είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά στην Θεσσαλονίκη και ένα προς ένα έρχονται από μικρούς παραγωγούς. “Τίποτα, αλλά τίποτα από ό,τι μπαίνει στα πιάτα μας δεν είναι έτοιμο, όλες οι σάλτσες φτιάχνονται εδώ και ακόμα και το μπέικον κόβεται φέτα - φέτα επι τόπου”. Οι τηγανητές γλυκοπατάτες είναι ένα γεύμα από μόνες τους και καίνε καρδιές παρέα με μία χειροποίητη Truffle mayo ή μία Mango Chilli mayo (έχει και βίγκαν). Παρόλο που το Tarantino Athens είναι αφιερωμένο στο κρέας, οι χορτοφαγικές βερσιόν με μανιτάρι και χαλούμι δεν αποκλείουν κανέναν/μία, και αξίζει να αναφερθεί ότι για την ετοιμασία τους χρησιμοποιούνται διαφορετικές πλάκες ψησίματος. 

Σε μια πόλη που τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς είναι εύκολο να χαθείς ανάμεσα στην πολυπλοκότητα των απεριόριστων επιλογών της. Όμως τι είναι αυτό που τελικά μας ενώνει πέρα από την γεύση; Οι κοινές αναφορές, οι μουσικές που μας αρέσουν, οι εικόνες από τους κινηματογραφικούς μας ήρωες και η αναζήτηση των ταξιδιάρικων αναμνήσεών μας. Στο Tarantino συναντιόμαστε για να φάμε καλά αλλά συναντιόμαστε και για την κοινωνική χαλαρότητα που δεν γνωρίζει πόλεις, ηλικίες και γειτονιές. 
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης: George Fiorakis - Advart 

Information

Tarantino Athens Κουκάκι
Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι - Αθήνα
2109221659

SiteFacebookInstagram - Delivery

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Αργυρώ και η Ευαγγελία Κοκκίνη συνεχίζουν την παράδοση και εξελίσσουν τις υπηρεσίες στον νέο χώρο του στεγνοκαθαριστηρίου Athens Laundry. Βουτάμε στα καθαρά μας ρούχα και την ιστορία ενός επαγγέλματος και...

Go Out

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter