Vive Le Punk Rock: Punk rockers ετοιμαστείτε για Το συναυλιακό διήμερο [Συνεντεύξεις: Peter and the Test Tube babies και Systemik Violence]

H 77- 82 team επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά με το Vive le Punk Rock festival για ένα κολασμένο διήμερο, στο Tres και στο An Club.

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου

Τo punk rock φεστιβάλ, που έγινε θεσμός, το Vive Le Punk Rock,  προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο από την όλη την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ και φέτος φιλοξενεί τους βετεράνους του αγγλικού punk, Peter & the Test Tube babies (1978) που θα είναι οι headliners την πρώτη ημέρα. Μαζί τους για 
πρώτη φορά στην Ελλάδα oι Λονδρέζοι anarcho punk πρωτεργάτες Conflic (1981) και οι Άγγλοι Mau Maus (1979) που επιστρέφουν μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. 

Αναλυτικά το Line-up του Vive Le Punk Rock 2019:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

Οι Peter & TTB δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα τους τα τελευταία χρόνια με παρουσίες σ’ όλα τα αξιόλογα φεστιβάλ και με περιοδίες ανά τακτά χρόνικα διαστήματα στην Ευρώπη. Προσγειώνονται σε δαιμονιώδη φόρμα λοιπόν στη σκηνή του Tres για να ένα show αλλά και καλύτερο, ανανεώμενο από το αυτό του 2008 όπου ήταν sold out. Μετρώντας 23 κυκλοφορίες τα τελευταία 40 χρόνια όπου κάνεις μπορεί να διακρίνει ρυθμούς punk rock '77 αλλά και Oi!, rock 'n' roll μέχρι post punk-new wave. 
 
Μαζί τους την πρώτη μέρα του φεστιβάλ οι anarchopunk CONFLICT! O Colin Jerwood και η παρέα του , έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στo πλαίσιo του Vive le Punk Rock 2019. Από το 1981 που δημιουργήθηκαν, οι CONFICT με πολιτικό τους στίχο καθώς με το ακτιβιστική τους δράση που έχουν ως μπάντα, (εμπράκτη συμμέτοχη στο ALF, Anarchist Movement και αμέτρητες συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης) έχουν επηρεάσει πληθώρα συγκροτημάτων στο σκληρό ήχο. 

 
Οι DISTURBANCE έρχονται από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να μας ταρακουνήσουν με την street punk μουσική τους και τα επίκαιρα κοινωνικό/πολιτικά τους μηνύματα. Τελευταία εμφάνιση τους στην Έλλαδα ήταν το Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη στην Street Attack. Με νέο δίσκο (Tox-Populi) από την Punk ’n’ Loud Records δε θα μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα!
 
Οι Γερμανοί 
MISSBRAUCH, 6μελής μπάντα από το Μόναχο με 27 πλέον χρόνια ιστορία επίσκεπτονται για πρώτη φόρα την Ελλάδα. Δηλώνουν ετοίμοι να μας χαρίσουν ένα τίμιο punk rock show με επιπλέον στοιχεία ska όπως με την συνοδεία σαξόφωνου παρακαλώ. THE VΑGABONDS 77 επίστρεφουν στο Vive Le Punk Rock μέτα την εμφάνιση τους το 2017 μαζί με Angelic Upstarts & Funeral Dress. Street punk χαμός και Oi! Punk μελωδίες.

Το line up της πρώτης μέρας ολοκληρώνεται με τους INJUSTICE X SQUAD από την Αθήνα με χάρντκορ ήχο και με δυναμική λάιβ εμφάνιση. 

 
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου


Headliners για την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ που θα λάβει μέρος στο υπόγειο του An Club θα ήταν οι THE BABOON SHOW, οι οποίοι ακύρωσαν την εμφάνισή τους για οικογενειακούς λόγους. 
Oι βετέρανοι Mau Maus, επιστρέφουν δυναμικότατα μετά απο 34 χρόνια και έρχονται να μας χορέψουν στους UK '82 ρυθμούς τους. Μετά την επανάσυνδεση τους είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα ανέβουν σε stage εκτός Αγγλίας, έχοντας όμως ήδη κλέψει τις εντύπωσεις σε εγχώρια λάιβ και στο Rebellion Festival. 

Οι SEPTIC PSYCHOS (1979), η 4η βρετανική μπάντα στο Vive Le Punk Rock 2019 με κοινά μέλη των Riot Squad & Mau Maus έρχονται να μας διδάξουν το πνεύμα  του 'Punk Rock Family" που τους χαρακτηρίζει. Με ξεκάθαρες επιρροές απ’το δεύτερο κύμα του αγγλικού πάνκ και  street punk / Oi! ακούσματα μπορεί πραγματικά κάνεις να απολαύσει τη συγκεκριμένη μπάντα δίχως να πάρει τα μάτια του από τη σκήνη.

Οι SYSTEMIK VIOLENCE έρχονται με φόρα από τη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας για ένα τρέλο raw hardcore punk metal show με d-beat στοιχεία για πολυ κοπάνημα πραγματικά. Έχοντας πάντα κοινωνικό-πολιτικό στίχο και με τον τραγούδιστη να βγαίνει με full face μάσκα  ξέρουν πολύ κάλα πως πρέπει να πορώσουν όποιον έρθει στο An Club.

Oι JUNKHEART για πρώτη φόρα στο Vive Le Punk Rock Festival! Tα εκρηκτικά shows τους και ο χαμός που δημιουργούν με το κοινό τους να είναι μοναδικό σε κάθε εμφάνιση τους. Τη 2η μέρα του φεστιβάλ συμπληρώνουν οι Αθηναϊοι ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ με punkrock ύφος πάντα και ένα στοιχείο άγριας δύσης άλα desert punk, οι GRAMM ELEVEN, με μέλη από Stress & Panx Romana και οι DEAD DRANKS.


* Για να ολοκληρωθεί σωστά το συναυλιακό διήμερο, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ακολουθεί Hangover BBQ στο Κρητικό Καφενείο Αντέστε (Κωλλέτη 11, Εξάρχεια) από τις 13:00.

 
// 

Το InExarchia μίλησε με δύο από τα σχήματα που θα μας επισκεφθούν φέτος:

Peter and The Test Tube Babies
Μία σύντομη κουβέντα με τον Peter Bywaters:

Νάνσυ: Το χιούμορ των στίχων σας διέπει και τη ζωή σας; Έτσι αντιμετωπίζετε και τη ζωή;
Πήτερ: Ναι, ακριβώς.

Νάνσυ: Με ποιο κριτήριο επιλέγεται ποια κομμάτια θα παίξετε ζωντανά;
Πήτερ: Βάσει της επιτυχίας τους.

Νάνσυ: Με τι ασχολείστε όταν δεν περιοδεύετε;
Πήτερ: Είμαι καθηγητής Αγγλικών, Ο Derek είναι οδηγός, ο Nick δουλεύει σε δισκοπωλείο και ο Sam στο Υπουργείο Άμυνας.

Νάνσυ: Αυτό το διάστημα γράφετε καινούργιο υλικό;
Πήτερ: Ναι, γράφουμε καινούργια κομμάτια.


 
Systemik Violence


Νάνσυ: Ποια είναι τα συστατικά της αληθινής  πανκ κατά τη γνώμη σας;
S.V.: Η πανκ ροκ έχει γίνει σα σήμα κατατεθέν, σαν υποείδος του ροκ 'ν' ρολ. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να σχετίζεται με τη στάση ζωής γενικότερα, την ανάγκη να κάνεις μόνος σου πράγματα και να εκφράζεις αληθινά αυτό που νιώθεις. Δε θα έπρεπε να έχει να κάνει με την εμφάνιση, τις μόδες ούτε με προκαθορισμένες ιδέες ή στυλ. Η αληθινή πανκ θα έπρεπε λοιπόν να είναι συμπεριφορά, στάση ζωής και όχι "στυλ" παιξίματος. Να σε κάνει να ξανασκέφτεσαι τον εαυτό σου και τη ζωή σου, να σπας τα όρια. Με άλλα λόγια, η πανκ είναι ακτιβισμός με backing track.

Νάνσυ: Τι σας κάνει να γράφετε, τι σας εμπνέει;
S.V.: Το περιβάλλον που ζούμε, το σύστημα που μας καταστρέφει τη ζωή, οι υποκριτές γύρω μας και η επιθυμία να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Νάνσυ: Έχετε εκφράσει μίσος εναντίον των ποζεράδων, τι άλλο σας εκνευρίζει;
S.V.: Τα πάντα. Είναι σπάνιο να ζεις στο είδος της καπιταλιστικής κοινωνίας που ζούμε εμείς και να μη σε εκνευρίζουν τα πάντα. Οι άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν να σκέφτονται για τα σοβαρά ζητήματα, για να μπορούν να συνεχίζουν με τις ναρκωμένες ζωές τους. Εμείς προτιμάμε να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια και να φωνάζουμε γι' αυτή. Επίσης, οι ποζεράδες πρέπει να καταστραφούν.

Νάνσυ: Έχετε ξαναέρθει στην Ελλάδα; Εκτός από την κρίση, πιστεύετε ότι έχουμε κοινά σαν λαοί;
S.V.: Σα μπάντα δεν έχουμε ξανάρθει. Ναι μοιάζει αρκετά η Ελλάδα με τη Πορτογαλία, κυρίως λόγω του κλίματος αλλά και της επιρροής που άσκησαν οι Έλληνες στη χώρα μας, σα κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. 

//

Η αφίσα του Vive Le Punk Rock και το fb κάλεσμα.

Εικόνα
viveposter_inexarchia

///
 

Vive Le Punk Rock 2019 | 6th Edition

Χώροι
Tres
Ζωοδ. Πηγής 3, Εξάρχεια
An Club 
Σολωμού 13-15, στα Εξάρχεια

Πότε
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου | Ώρα έναρξης: 19:00
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου | Ώρα έναρξης: 19.00

Εισιτήρια
Περιορισμένη Προπώληση Διημέρου: 32€
Προπώληση Διημέρου: 34€
Διημέρου στο ταμείο: 38€
15.02.19 Προπώληση: 20€ | Ταμείο: 23€  στο Tres
16.02.19 Προπώληση: 15€ | Ταμείο: 18€ στο An Club

//

Presale spots:
Κρητικό Καφενείο Αντέστε : Κωλέττη 11, Εξάρχεια
The Lab t-shirt Athens : Βεϊκου 73, Κουκάκι
Syd Records : Πρωτογένους 13, Ψυρρή
Rhythm Records : Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Μπάτε σκύλοι : Ολύμπου 61, 546 Θεσσαλονίκη.

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου
 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter