"Ο Βασιλιάς και το Πουλί": Προβολή Παρασκευής στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προβάλλει την ταινία "Ο Βασιλιάς και το Πουλί" (1979) σε σκηνοθεσία Paul Grimault, στο Auditorium Theo Angelopoulos.

Κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζει μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά. Επόμενη προβολή "Ο Βασιλιάς και το Πουλί" (1979) το σημαντικότερο animation του Πολ Γκριμό. 

Τρέιλερ:


Σύνοψη:

Ο Βασιλιάς Κάρολος ο Πέμπτος και Τρια Οχτώ και Οχτώ Δεκαέξι δεσπόζει ως απόλυτος τύραννος στο βασίλειο της Ταχυκαρδίας. Μόνο ένα Πουλί, χαρούμενο και φλύαρο, με τη φωλιά του πάνω στο γιγαντιαίο παλάτι, κοντά στα μυστικά διαμερίσματα της Αυτού Εξοχότητας του, τολμά να τον κοροϊδεύει. Ο Βασιλιάς είναι ερωτευμένος με μια αξιολάτρευτη και ταπεινή Βοσκοπούλα που θέλει να παντρευτεί με το ζόρι. Μα αυτή είναι ερωτευμένη με τον μικρό Καπνοδοκαθαριστή. Οι δυο τους το σκάνε για να ξεφύγουν από τον Βασιλιά…


Συντελεστές
Σενάριο: Paul Grimault, Jacques Prévert

 

Εικόνα
vendredis_cinema_ifg_le_roi__1979_inexarchiagr

Εικόνα
vendredis_cinema_ifg_le_roi_1979_inexarchiagr

//


Που
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σίνα 31, Αθήνα
Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Πότε
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.

Εισιτήρια
6 ευρώ | Μειωμένα 4 ευρώ
Η προκράτηση γίνεται ηλεκτρονικά και η πληρωμή επιτόπου πριν την προβολή.

*Το fb κάλεσμα στην προβολή

// 

Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών:
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων στους χώρους του Ινστιτούτου. Στους χώρους υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, για τη διασφάλιση της υγιεινής όλων. Το προσωπικό βρίσκεται στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός.

Εικόνα
"Σιωπηλός Γάμος" - Η προβολή της Τετάρτης στο Πάρκο Ναυαρίνου

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter