"Το Φύλο στη Γλώσσα και τον Δημόσιο Λόγο": Ανοιχτή συνάντηση από την ένωση ΦΥΛ.ΙΣ.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων, συνεχίζοντας μια σειρά ανοιχτών επιστημονικών συναντήσεων πάνω στο ευρύ φάσμα της προβληματικής του φύλου και των έμφυλων ζητημάτων, η ΦΥΛ.ΙΣ. διοργανώνει συνάντηση εργασίας με αντικείμενο "Το Φύλο στη Γλώσσα και τον Δημόσιο Λόγο".

Η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα ΦΥΛ.ΙΣ,  διοργανώνει τη διαδικτυακή συνάντηση "Το Φύλο στη Γλώσσα και τον Δημόσιο Λόγο", με στόχο την ανάλυση της δυναμικής αλληλεπιδρασης μεταξύ του φύλου και της γλώσσας, αλλά και της επιρροής στη σχέση αυτή της δημόσιας εκφοράς του λόγου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Συνάντησης Εργασίας, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς, στρογγυλές τράπεζες – ανοιχτές συζητήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα διαφόρων επαγγελματικών πεδίων, εργαστήρια, όπως και ανακοινώσεις από νέες ερευνήτριες και νέους ερευνητές, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά σε όμορα πεδία.

Θεματικές ανακοινώσεων:

Αντισεξιστική χρήση της γλώσσας, Φύλο και γλώσσα στα ΜΜΕ, Φύλο στα νομικά κείμενα, Φύλο και Μετάφραση, Ορολογία και έμφυλος αυτοπροσδιορισμός, κ.α.

Η συνάντηση εργασίας θα λήξει με μια στρογγυλή τράπεζα στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της πολιτικής ορθότητας στον κωμικό λόγο, με καλεσμένα άτομα της σκηνής του ελληνικού stand up comedy.

Η ΦΥΛ.ΙΣ.

Eίναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική ένωση, χωρίς κομματικό ή οικονομικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε με στόχο την εξάλειψη των πάσης φύσεως διακρίσεων, την καταπολέμηση του σεξισμού και την προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου. Η δράση της ΦΥΛ.ΙΣ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Παράλληλα, διοργανώνονται δράσεις, όπως είναι οι ανοιχτές συζητήσεις/συναντήσεις, σεμινάρια και συνέδρια και η διεξαγωγή ακαδημαϊκών ερευνών με κύριες θεματικές το φύλο και την ισότητα.


//


Που
Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom

Πότε
Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Μαΐου, 2021

Δωρεάν


//

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι φόρμες συμμετοχής στα κλειστά workshops θα αναρτηθούν σύντομα στο fb κάλεσμα.

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter