Στο κρεοπωλείο γειτονιάς του Άλκη Τσαμαντιώτη, στη γωνιά Μεθώνης και Ζωοδόχου Πηγής για τα απαραίτητα και προσεγμένα καθημερινά.

Επιλέγουμε τα τοπικά καταστήματα της γειτονιάς μας, για τη φροντίδα τη φιλικότητα και την εμπειρία. Στη Ζωοδόχου Πηγής, σταθερά για προσεγμένες πρώτες ύλες για τα μαγειρέματα στο σπίτι. Ντόπια κρέατα, καθαριότητα, οικειότητα και φιλική εξυπηρέτηση για πάνω από δεκαοκτώ χρόνια από τους ανθρώπους των Εξαρχείων. Κι αν δεν προλαβαίνουμε μας τα φέρνουν στο σπίτι!

 

Τα Σάββατα στα Εξάρχεια είναι μια ιεροτελεστία για τους κατοίκους. Η οδός Καλλιδρομίου γεμίζει με πορτοκαλί τέντες και ο κόσμος της περιοχής συναντιέται στο διάβα της λαϊκής αγοράς. Χαιρετούρες, αγκαλιές και νέα αλλά και ιδέες για το πως θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο συζητιούνται πάνω από τους πάγκους με τα εποχικά. Μια ακόμα κλασική στάση του Σαββάτου για τις αγορές της εβδομάδας συμβαίνει και λίγο πιο δίπλα στο κρεοπωλείο της γειτονιάς μας, αυτό του κυρίου Άλκη Τσαμαντιώτη που φροντίζει να μας προμηθεύει ντόπια κρέατα για τις μαγειρικές μας και ειδικές παρασκευές κρέατος για πάνω από δεκαοκτώ χρόνια.  Άλλωστε στα Εξάρχεια στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους που επιχειρούν και φροντίζουν τη γειτονιά. Μια στάση, λοιπόν που θα κάνουμε και εκτός Σαββάτου στις καθημερινές μας αγορές, θα πούμε τις καλησπέρες μας και θα αναζητήσουμε, όσοι τρώμε κρέας, ότι χρειαζόμαστε αλλά και θα μάθουμε συμβουλές για τη σωστή διατήρηση και μαγειρική τους.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε τον κρεοπώλη της γειτονιάς μας. Πρώτα απ’ όλα για την προσωπική εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη μιας σχέση εμπιστοσύνης. Άλλωστε είναι πια δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι βάζουν στο τραπέζι τους. Όταν λοιπόν γνωρίζουμε προσωπικά τον κρεοπώλη μας, η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται έχει πολλαπλά θετικά καθώς από τη μία ο κρεοπώλης γνωρίζει τις προτιμήσεις μας και προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές και από την άλλη στηρίζουμε την τοπική αγορά και τη συνοχή της τοπικής κοινότητας. Όπως μας είπε και ο ίδιος“ Προσέχουμε τη γειτονιά και μας προσέχει και αυτή”. Απόφοιτος της δημόσιας σχολής κρεοπωλών και με πολλά χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα που διάλεξε, πήρε την απόφαση να ανοίξει εδώ το δικό του κρεοπωλείο για τη ζεστασιά και τον ωραίο κόσμο των Εξαρχείων.

 

Εικόνα
Αγορά Κρεάτων - Άλκης Τσαμαντιώτης Ελληνικά φρέσκα κρέατα

 

 

 “Ο χασάπης της γειτονιάς θα μας προμηθεύσει σωστά και κατάλληλα με το κατάλληλο κρέας για το κάθε μαγείρεμα” μας λέει ο κύριος Άλκης Τσαμαντιώτης, που μαζί με τους νεότατους γιούς του τον Βασίλη, τον Αλέξανδρο αλλά και τον ξάδερφό Μιχάλη, μας εξυπηρετεί κάθε φορά που θ’ αναζητήσουμε αυτό το κομμάτι μοσχάρι όπως μας το είπε η μαμά μας για το κοκκινιστό, το ντόπιο μπούτι κοτόπουλο για τη σούπα όταν νιώθουμε πεσμένοι “θα σας βάλω με κόκκαλο, έτσι πρέπει για το κρύωμα” ,θα μας συμβουλέψει, θα μας ετοιμάσουν πεντανόστιμα και “μπαμπάτσικα” μπιφτέκια χωρίς αλάτι ή ό,τι άλλο χρειαζόμαστε και όπως ακριβώς το ζητήσουμε. 

Στο κρεοπωλείο του κυρίου Άλκη, εκτός από τη δεδομένη καθαριότητα και ευγένεια και την ειλικρινή αγάπη για τη γειτονιά, θα βρούμε μια επιλογή από προσεγμένα ντόπια κρεατικά αλλά και επίσης τοπικά προϊόντα όπως ζυμαρικά και ντόπιο κρασί για να τα συνοδεύσουμε. 

 

Εικόνα
Αγορά Κρεάτων - Άλκης Τσαμαντιώτης Ελληνικά φρέσκα κρέατα

 

Για το κρέας που βάζουμε στο τραπέζι μας ο κύριος Άλκης και η ομάδα του συνεργάζονται με παραγωγούς και κτηνοτρόφους από διάφορα μέρη της ελληνικής υπαίθρου. Έτσι όπως μάθαμε τα αρνιά, τα κατσίκια, οι γίδες και τα πρόβατα έρχονται από τη Βόνιτσα. Τα κοτόπουλα έρχονται από τα βουνά της Πίνδου όπως επίσης και τα κουνέλια. Τα χοιρινά από την Ελασσόνα όπως επίσης και το μοσχάρι. Ρώτησε και για τα ντόπια αλλαντικά όπως το λουκάνικο και το παστράμι που έρχονται από την Καρδίτσα. Με την πρώτη ύλη πάντα προσεγμένη η εξειδικευμένη ομάδα του κρεοπωλείου προετοιμάζει και μας προσφέρει παρασκευές κρεάτων έτοιμες για να τις ψήσουμε ή τις μαγειρέψουμε. Σ’ αυτές θα βρεις κοντοσούβλι και μπιφτέκι από πρόβατο, αρνίσια καλαμάκια, έτοιμα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα στριτ φουντ: αυτά που φτιάχνεις στο σπίτι, πάρε από εδώ κιμά μοσχάρι επίσης για σπιτικό μπεργκεράκι “για το μπέργκερ μόνο μια φορά θα κόψουμε τον κιμά” μας λένε, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, ακόμα και δικές τους έτοιμες σεφταλιές για μερακλίδικες καταστάσεις. Το χειμώνα και κυρίως στις γιορτές που τα τραπέζια και οι μαζώξεις δίνουν και παίρνουν στη γειτονιά ένα ρολό από χοιρινό ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με πιπεριές και καρυκεύματα θα μας λύσει τα χέρια και θα μας θυμίσει τα τραπεζώματα στο πατρικό (το φτιάχνουν με μυστικές συνταγές που δε μας αποκάλυψαν αλλά και με άλλα είδη κρέατος όπως μοσχάρι, πρόβατο και αρνί). Για όσους λοιπόν ακολουθούν μια διατροφή η οποία περιλαμβάνει το κρέας, εδώ προσφέρονται επιλογές από μια πιο αειφόρα κτηνοτροφία και στηρίζεται η τοπική πρωτογενής παραγωγή, συγχρόνως εξασφαλίζουμε και την ποιότητά της τροφής μας. Η ομάδα μας θυμίζει να αναφέρουμε όλες τις αλλεργίες και ειδικές διατροφικές συνήθειες μας ώστε να μας δώσει το καλύτερο και το πιο κατάλληλο κρέας. 

 

Εικόνα
Αγορά Κρεάτων - Άλκης Τσαμαντιώτης Ελληνικά φρέσκα κρέατα

 

Εικόνα
Αγορά Κρεάτων - Άλκης Τσαμαντιώτης Ελληνικά φρέσκα κρέατα

 

 

Πριν φύγουμε από τον γείτονα με το επόμενο φαγητό μας, ζητάμε λίγες πρακτικές συμβουλές για τη σωστή διατήρηση του. Μας θυμίζει ότι το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) διατηρείται έως τρεις ημέρες στην ψύξη του ψυγείου μας αλλιώς θα πρέπει να μπει κατάψυξη, αντιστοίχως το κόκκινο κρέας τέσσερις-πέντε ημέρες το πολύ στην ψύξη. “Μην ξεχνάμε το κλίμα μας, όταν έχει ζέστη καλό είναι είτε να το μαγειρέψουμε άμεσα, είτε να το καταψύχουμε”.  Η Αγορά Κρεάτων Άλκη Τσαμαντιώτη, είναι στη διάθεσή μας καθημερινά από τις επτά το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα και τρεις φορές την εβδομάδα έως τις οκτώ και μισή το βράδυ! “Μπορεί να μην είμαστε κάτοικοι αλλά επί δεκαοκτώ χρόνια ζούμε εδώ.. η γειτονιά μας αυτή είναι”, μας λένε και συγχρόνως -αν δεν καταφέρνουμε να πεταχτούμε από τη Ζωοδόχου Πηγής-, τα παιδιά μας τα φέρνουν στο κέντρο και στα Εξάρχεια όλα σπίτι με δωρεάν διανομή. Πραγματικά, μας φροντίζουν με μπόλικο μεράκι, και σημειωτέον πολύ λογικές τιμές. 

Αν λοιπόν μένεις τριγύρω και πείνασες, πέρνα για τις προμήθειες σου, αν περιμένεις τα φιλαράκια για τις γιορτές ή την οικογένεια σου, ή αν θες να φτιάξεις κάτι νόστιμο, πέρνα μια βόλτα από τον Άλκη Τσαμαντιώτη και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και σένα, αν δεν είναι ήδη, άλλη μια στάση για τις προμήθειες και τις καλησπέρες της γειτονιάς.
 

 

 

Information

Αγορά Κρεάτων - Άλκης Τσαμαντιώτης
Χονδρική & λιανική πώληση | Ελληνικά φρέσκα κρέατα 

Ζωοδόχου Πηγής 70-74 & Μεθώνης
Τ: 2103804533 (και για παραγγελίες)

FACEBOOK

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter