Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Χαντζή για την Creep Records στον Κινηματογράφο ΆΣΤΟΡ

Το νέο μουσικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Χαντζή, ξετυλίγεται στο άσπρο πανί και έρχεται να μας διηγηθεί κάτι από τα αθηναϊκά σκοτεινά μουσικά 80's και τις μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής, τον Δεκέμβριο, αποκλειστικά στον Κινηματογράφο Άστορ.

 

Το ντοκιμαντέρ για την Creep Records, Return Οf Τhe Creeps, λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Punkfilmfest Berlin στο Βερολίνο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού και αμέσως μετά την συμμετοχή του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Αθήνας και Μπράουνσβαϊγκ, ετοιμάζεται για την έξοδό του στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τον δημιουργό του Music For Ordinary Life Machines, Νίκο Χαντζή, το μουσικό ντοκιμαντέρ διηγείται ιστορίες 33 και 45 στροφών, ιστορίες με κειμήλια και εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί.

Μετά το πέρας και των δύο προβολών θα ακολουθεί Q+A με τον σκηνοθέτη και ένα φιλοξενούμενο-έκπληξη. Αμέσως μετά την πρεμιέρα (8 Δεκεμβρίου), θα ακολουθήσει after DJ Set Party στο φουαγιέ του κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο.

Υπόθεση:
Αθήνα, 1982. Κάπου ανάμεσα σε Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια, γεννιέται η Creep Records. Στον βραχύχρονο αλλά πλούσιο κατάλογό της, έκαναν το δισκογραφικό τους πέρασμα μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής. Σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων, η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους, οι οποίοι έως σήμερα αποτελούν μουσικά έργα ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.

Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της, Μπάμπη Δαλίδη, αναδύεται ένα ντοκιμαντέρ για μια από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα, που έδωσε στέγη σε αρκετές underground μπάντες των 80’s, όπως οι Yell-Ο-Yell και άλλοι πολλοί. Το έργο πλαισιώνουν μέλη των συγκροτημάτων που δισκογράφησαν στην Creep, όπως οι Angelo & His Egos, Art of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South of No North, Villa 21 και The Vyllies.

 

Remote video URL

99’ | Ντοκιμαντέρ | Ελλάδα | 2023 | Έγχρωμο

 

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Χαντζής
Παραγωγή: Press Eject and Give me the Tape
Κάμερα - Μοντάζ: Νίκος Χαντζής
Μιξάζ: Γιάννης Λαμπέλ
Υποτιτλισμός: Σταυρούλα Τσιάρα
DCP: Πάνος Αγγελοθανάσης
Συμμετέχουν οι:
Γιάννης-Λυσίας Αναστασόπουλος (Clown), Ηλίας Αναστασόπουλος (Clown), Φρανκ Βακούλας (Headleaders), Δημήτρης Βασιλάκης (Art Of Parties), Παντελής Βασιλάκης (Art Of Parties), Μπάμπης Δαλίδης (Ιδρυτής Creep Records, Villa 21), Αιμίλιος Κατσούρης (Μουσικοκριτικός, Hitch-Hyke Records), Γιώργος Κουλούρης (South Of No North), Γιάννης Μανιάτης (Metro Decay), Χρήστος Μανωλίτσης (Ηχολήπτης), Άκης Μπογιατζής (Cpt Nέφος), 
Δημήτρης Μπούρας (Inner Ear Records), Άγγελος Νικολόπουλος (Angelo & His Egos), Πάνος Dread (Geheimnis Records), Ανδρέας Παπαδόπουλος (Villa 21), Γιάννης Παπαϊωάννου (Rehearsed Dreams), Ilona Prism (The Vyllies), Γιώργος Ρουμάνης (The Reporters), Λάκης Χαλκιόπουλος (Headleaders)

…και η μουσική των:
Angelo & His Egos | Art Of Parties | Clown | Cpt Nefos | Headleaders | Metro Decay | Rehearsed Dreams | The Reporters | South Of No North | Villa 21 | The Vyllies | Yell-O-Yell

 

Εικόνα
Return of the Creeps ΑΣΤΟΡ ντοκιμαντέρ

Το fb κάλεσμα στις προβολές του σινέ Άστορ

 

Information

Που
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ
Σταδίου 28, Στοά Κοραή
Μετρό Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 210 3211950

Πότε
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 2023
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 2023
Ώρα Έναρξης: 22:00

Εισιτήρια
7 ευρώ
Προπώληση, εδώ.

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter