Η Κουζίνα El Chef μαγειρεύει συλλογικότητα & αλληλεγγύη

Οι άνθρωποι της Συλλογικής Κουζίνας El Chef μαγειρεύουν από το 2007 σταθερά στο Στέκι Μεταναστών ενώ βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις προσφέροντας γεύματα σε αντιφασιστικές δράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις και συνανθρώπους που αγωνίζονται.


Η El Chef ανέλαβε δράση το 2007, θέλοντας να κάνει πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας και να προάγει το πνεύμα αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του αγώνα. Ενάντια σε κάθε λογική αγοράς και κέρδους, ατομικισμού και γρήγορης κατανάλωσης φαγητού, μαγειρεύουν στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια, όπου και συνυπάρχουν με άλλες συλλογικότητες και δράσεις.

Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, δεν αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται σήμερα από την κρίση ως δυστυχείς πεινασμένους, προσφέροντάς τους «ένα πιάτο φαϊ». Σκοπός τους είναι η συμμετοχή, να καλλιεργήσουμε όλοι μαζί την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς. 



Στην κουζίνα El Chef δηλώνουν:
"Αναλάβαμε δράση το 2007, θέλοντας να κάνουμε πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας και να προάγουμε το πνεύμα της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του αγώνα. Ενάντια σε κάθε λογική αγοράς και κέρδους, ατομικισμού και γρήγορης κατανάλωσης φαγητού, μαγειρεύουμε κάθε Σάββατο στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια, όπου και συνυπάρχουμε με άλλες συλλογικότητες και δράσεις.

Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, δεν αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται σήμερα από την κρίση ως δυστυχείς πεινασμένους, προσφέροντάς τους "ένα πιάτο φαϊ". Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Κόντρα στις αντιδραστικές εγκυκλίους του κράτους, που επιτρέπουν συσσίτια μόνο σε "αρμόδιους" φορείς, αστικά ΜΜΕ τύπου ΣΚΑΙ, Εκκλησία. Κόντρα στις καλυμμένες "ανθρωπιστικές" καμπάνιες των μεγάλων super market, που πίσω από τη θεατρινίστικη μάσκα του "όλοι μαζί μπορούμε" και της υποκριτικής φιλανθρωπίας καλλιεργούν τη ψευδαίσθηση συμμετοχής στα κοινά, με μόνο σκοπό τη διαφήμιση και το κέρδος των επιχειρήσεων. Ενάντια στη μεγαλύτερη κοινωνική παθογένεια του φασισμού, που μέσα από τα αντικοινωνικά παντοπωλεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής φοράει το μανδύα του σωτήρα, έχοντας ως στόχο κάθε άνθρωπο που λόγω της κρίσης έχει ενεργοποιήσει τα πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά του (ξενοφοβία, ρατσισμό κλπ), μοιράζοντας ένα κομμάτι ψωμί με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, εμείς δε μαγειρεύουμε μίσος, δε σερβίρουμε διακρίσεις, είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, απολυμένο, απεργό, αγωνιστή.

Έτσι λοιπόν, κάνοντας πράξη τα πιστεύω μας, συμμετείχαμε σε ένδειξη αλληλεγγύης στις μεγάλες απεργίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του ΑΛΤΕΡ, της ΛΟΥΚΙΣΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Με επιτόπου μαγειρέματα στις πλημμύρες της Μάνδρας και τον ξενώνα προσφύγων στο Λαύριο, συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην μεγάλη προσφυγική κρίση και στις καταστροφές του Μάτι, Επίσης συστηματική είναι η συμμετοχή μας στο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Αν λοιπόν η κρατική κι η παρακρατική βία χρησιμοποιεί ως μέσο τρομοκράτησης τη πείνα, εμείς με όπλα μας την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, ενάντια σε κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι πλατείες και οι γειτονιές θα συνεχίσουν να είναι οι ζωντανοί χώροι, στους οποίους θα συναντιόμαστε, θα μαγειρεύουμε, θα συζητάμε, θα τρώμε, προτάσσοντας το συλλογικό έναντι του ιδιωτικού, κόντρα σε οποιοδήποτε διαχωρισμό ή διάκριση".

Εικόνα
collage_elchef_solidarity_inexarchia

 

Αν θέλεις να βοηθήσεις την κοινωνική κουζίνα elchef, για να συνεχίσει να βρίσκεται όπου υπάρχει ανάγκη παρακάτω θα βρεις τους τρόπους. 


Ανάγκες σε τρόφιμα:
Ρύζι / Πένες / Κριθαράκι / Ρεβύθια / Φασόλια / Φάβα / Φάκες / Κοτόπουλο / Κιμάς μοσχαρίσιος / Τόνος πελτέ / Ντομάτα κον κασε / Ντομάτα πασάτα / Τυρί τρίμμα / μυζήθρα / ανθότυρο / Ηλιέλαιο

> Όποια/ος επιθυμεί να στηρίξει την κουζίνα, μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα της ή να περάσει από την Τσαμαδού 15, καθημερινά (εκτός Πέμπτης) καθώς και τα Σαββατοκύριακα μεταξύ 11:00-14:00.

> Επίσης, στον τραπεζικό λογαριασμό: ΔIKTYO KOINΩNIKHΣ YΠOΣTHPIΞHΣ ΠPOΣΦYΓΩN KAI METANAΣTΩN: TP. ETE. 163/48043841) IBAN: (GR19 0110 1630 0000 1634 8043 841) ΓIA ΣYΛΛOΓIKH KOYZINA.

*Μαθαίνουμε νέα για τις δράσεις της Κουζίνας στο Fb Page και στη σελίδα τους



Εικόνα



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
   

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter