30 Χρόνια Indie Free Festival: Ένα βίντεο 20 ωρών καταγράφει την underground σκηνή του σήμερα

20 ώρες βίντεο για τα 30 χρόνια του Κενού Δικτύου και του Indie Free Festival. Μια καταγραφή 96 συγκροτημάτων της ζωντανής underground σκηνής του σήμερα, σε μια από τις καλύτερες εποχές της.

Φέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια από τότε που μια παρέα φίλων, η Ομάδα στον Τρόμο του Κενού, αποφάσισε για πρώτη φορά να διοργανώσει το Indie Free Festival στο κέντρο της Αθήνας. Από τότε και μέχρι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η συλλογικότητα που μετονομάστηκε σε Κενό Δίκτυο μετά το 1996, πραγματοποιεί κάθε χρόνο, ανάμεσα σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, το ελεύθερο φεστιβάλ της ανεξάρτητης σκηνής όπου εμπνευσμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν παρουσιάζοντας υψηλού επιπέδου παραγωγές στις διαφορετικές σκηνές του.

Πλάι στους αναρίθμητους αυτούς δημιουργούς, χιλιάδες άνθρωποι με τη συμμετοχή τους αγκάλιασαν ξανά και ξανά το Indie Free και συνέβαλαν σε μια ατμόσφαιρα ενότητας που εξ αρχής ως διοργανωτές μας ενδιέφερε να φέρνει σε επαφή τους συμμετέχοντες με ένα γαλαξία συμβόλων, πρακτικών και νοημάτων.

Το 20ωρο βίντεο για τα 30 χρόνια του Κενού Δικτύου και του Indie Free Festival δεν είναι ένα αναμνηστικό αφιέρωμα αλλά αντιθέτως μια καταγραφή 96 συγκροτημάτων της ζωντανής underground σκηνής σήμερα, σε μια από τις καλύτερες εποχές της. Οι αναμνήσεις εμφανίζονται ξαφνικά, αποσπασματικές, σύντομες, με κατεστραμμένο ήχο, θολές εικόνες από στιγμές ευτυχίας σε παλιότερα φεστιβάλ, συμμετοχές από σπουδαίους καλλιτέχνες του εξωτερικού, φίλοι και φίλες που χάθηκαν ή δεν ζουν πια, συναντούν νέους εραστές της τέχνης που δημιουργούν και ονειρεύονται την αντικουλτούρα της εποχής μας.   


Εικόνα
Indie-Free-Festival-30-years-anniversary-96-bands-20-h-video-inexarchiagr



Το Indie Free Festival

Από το 1990 έως σήμερα το Indie Free Festival αποτελεί κάθε καλοκαίρι την μεγάλη συνάντηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κοινωνική απάθεια και την μαζική αποβλάκωση. Στέκεται στον αντίποδα μιας κοινωνίας που καταρρέει στον φασισμό και την υποταγή, την γελοιότητα, την εθελοδουλία και τον κυνισμό.

Με την ετήσια συμμετοχή πάνω από 150 καλλιτεχνών και χιλιάδων φίλων, το φεστιβάλ είναι μια μεγάλη γιορτή της ελευθερίας, μια δημόσια έκφραση αξιοπρέπειας, αμφισβήτησης και χειραφέτησης. Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται αφιλοκερδώς παίρνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα όχι από πελάτες-θεατές αλλά από συντρόφους και φίλους. Με αυτό τον τρόπο σχηματίζουν μια underground σκηνή που στηρίζει εδώ και δεκαετίες τους κοινωνικούς αγώνες παράγοντας μια νέα ευαισθησία, νέους τρόπους να ζούμε μαζί, να νιώθουμε ο ένας τον άλλον και να κατανοούμε την Ζωή. Μια τέχνη επαναστατική, απελευθερωτική, χωρίς μπίζνες και φράγκα, χωρίς αυτολογοκρισία και περιορισμούς, χωρίς επιχειρηματίες, αυλές και αυλοκόλακες.

Η δικιά τους επανάσταση είναι ένα κάλεσμα για ΖΩΗ, ΕΡΩΤΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ελευθερία είναι ριζωμένη στον έρωτα, την βασική ανθρώπινη ροπή προς την απόλαυση, την ευτυχία, την χαρά. Γνωρίζουν πως κανένας μας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν όλοι οι άλλοι γύρω του είναι δυστυχισμένοι. Ο έρωτας τους ωθεί να φροντίσουν ο ένας τον άλλον, να μοιραστούν την χαρά, να ζήσουν ενωμένοι τους καρπούς των αγώνων τους- την κοινωνική ισότητα και την δικαιοσύνη. Οι κυρίαρχες δυνάμεις της αγοράς και της συντήρησης καθώς οδηγούν τον πλανήτη στην καταστροφή επιβάλλουν μια ζωή ανταγωνισμού, εκμετάλλευσης, μοναξιάς και δυστυχίας.

Σκοπός κάθε δράσης του Κενού Δικτύου είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων, η απελευθερωτική πράξη της δημιουργίας, της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, ο Έρωτας, η Κοινότητα, η Εξεγερμένη Χαρά.

 Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες}

Μέρος Πρώτο

Rock- Indie- Post Punk- New Wave

(με σειρά εμφάνισης)
Kostadis Michail- Horror Vacui  – Tasos Sagris & WhoDoes  – The Groove Machine – Χωρίς Περιδέραιο – Lost Bodies – Λευκή Συμφωνία – Παιδιά της Παλαιότητας – Θάνος Ανεστόπουλος – Διάφανα Κρίνα – Someone Who Isn’t Me – Kalte Nacht – Johny Labell – Das Noir – Kristof  – Νalyssa Green – Converx Model – Τοxic Rabbits – Selofan – Aντί – R.R. Hearse + Ex Humans – R.R. Hearse + Laughing Headache  – Magic De Spell – Empty Frame – New Zero God – Three Way Plane – Γκούλαγκ – Lord 13 – The Screaming Fly – Παιδί Τραύμα – Volor (Canada) – Vassilina – Βασίλης Τσονόγλου – Στάθης Δρογώσης – Papazo – Monsieur Domani – Antonis Antoniou – Mucha Trela – Don Stavrinos – Dirty Fuse – Dury Dava – Bokomolech – Mechanimal   – Theodore – The Bonnie Nettles – Closer – Kuniyoshi Yamada (Japan) – Paradox Obscure  – Krystal Ann – Kristian + Γυάλινη Οθόνη – Μύκητες – Αέρα Πατέρα – The Fuzzy Nerds – Purple Overdose – Cosmic  Shadows – The Absorbus Machine – Fundracar

Μέρος Δεύτερο

Psy Trance- Techno- Experimental- Dub Reggae- Hip Hop

(σειρά εμφάνισης)
Indie Free Festival – Psychedelic Trance Stage memories intro- Total Eclipse (France)- Martian Arts – Cactus Arising – DJ Fluoelf  (Spain)- Iraklis Mindphaser – Orestis (Celestial Textures)- Polymorphia- DJ Aria – Sishiva – Siam – Gabriel Le Mar (Germany) – Junior X – Mike Akida – Uma Alma – Stefan Torto   – State Azure – Dimitris Tsironis – 2bybukowski – Forestis -Lo.renzo (Italy) – Chaotic War – Haris P. aka Fishimself – Atypical  – Odile Nyx – Jokasti & Nek -Schwefelgelb (Germany) – In Trance 95 – Camabuca – Criterion Records – Alcalica – Palyrria – Direct Connection – Vlastur Dub Band – Zion Train feat. Cara Jane Murphy (UK)- Road Duck  – DJ Differ – Boozik – Killah P – Ραμμένος Άσσος – Mentira Witch Project

//

...η αναζήτηση των στιγμών και των τόπων, της μουσικής και των ανθρώπων που μπορούν να δημιουργούν συνταρακτικά περιβάλλοντα ελευθερίας σαν το Indie Free Festival πιστεύουμε πως είναι καθοριστική..


Όλες οι πληροφορίες για τα 30 Χρόνια Indie Free Festival, εδώ.

Εικόνα
Indie-Free-festival-30-years-anniversary-inexarchiagr


Εικόνα
"Σιωπηλός Γάμος" - Η προβολή της Τετάρτης στο Πάρκο Ναυαρίνου

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter