Το Πολιτιστικό κέντρο Anasa μας καλεί στο Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας

Το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa παρουσιάζει μια διαπολιτισμική πρωτοβουλία βασισμένη στις τεχνικές και την τέχνη του τσίρκου. Tο Social Circus Athens, έχει στόχο την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ ντόπιων και προσφύγων στις περιοχές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, αλλά και ευρύτερα.

Κάλεσμα σε γονείς, θείες και νονούς που έχουν παιδιά με όρεξη για μάθηση και για παιχνίδι, αλλά και φορείς με ασυνόδευτα ανήλικα ή/και παιδιά προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας ή δομές να δηλώσουν συμμετοχή στη διαπολιτισμική πρωτοβουλία Social Circus Athens, απευθύνει το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa.

Τα καπέλα, οι μπάλες, και οι κορίνες , πέρα από την ψυχαγωγική τους αξία, εισάγουν τα παιδιά και τους ενήλικες σε μια διαδικασία συγκέντρωσης, συνεργασίας και ποιοτικού παιχνιδιού. Στον Καναδά, σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, στην Αφρική και στην Λατινική Αμερική, το Κοινωνικό Τσίρκο έχει δείξει ότι νέοι σε ευάλωτη κατάσταση επαναφέρουν τη σωματική και ψυχική τους ισορροπία με τεχνικές τσίρκου και παράλληλα καλλιεργούν νέες δεξιότητες οι οποίες τους προσφέρουν μια διέξοδο και έναν επαγγελματικό προσανατολισμό στον χώρο του θεάματος.

Το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας προς το παρόν πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσα από εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με τις τέχνες των ζογκλερικών, των ακροβατικών, του ρυθμού και της κατασκευής αντικειμένων τσίρκου από ευτελή υλικά. Στο τέλος Μαΐου, και εφόσον έχουν επιτραπεί οι συγκεντρώσεις, θα γίνει δια ζώσης μάθημα και παρουσίαση.

Το εργαστήριο απευθύνεται διαδικτυακά σε όλες τις ηλικίες, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ηλικίες 12-18 ετών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν στοιχεία στη δουλειά τους με τα παιδιά (κλόουν -εμψυχωτές- ηθοποιοί-παιδαγωγοί).

Η διαπολιτισμική ομάδα του Social Circus Athens :

Το έργο Social Circus Athens αποτελείται από ενεργούς καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αλλά και από δημιουργικούς επαγγελματίες και πολιτισμικούς διαμεσολαβητές. Η ομάδα είναι μικτή: άνδρες και γυναίκες, ελληνικής, μεταναστευτικής και προσφυγικής καταγωγής. Η ομάδα φέρνει μαζί την Ελλάδα, τη Νιγηρία, το Ιράν και την Αμερική.

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του co-Athens και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολιτιστικού Κέντρου Anasa με πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα Curing The Limbo.

Με την εγγραφή του, κάθε συμμετέχων θα έχει πρόσβαση στα βίντεο-μαθήματα και στις διαδικτυακές συναντήσεις. 


Το πρόγραμμά πραγματοποιείται στον Κεραμεικό, μια περιοχή της Αθήνας, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, η οποία περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή εντός και εκτός των τειχών της αρχαίας πόλης. Ήταν η συνοικία των αγγειοπλαστών της πόλης και η τοποθεσία ενός σημαντικού νεκροταφείου και πολυάριθμων ταφικών γλυπτών που ανεγέρθηκαν κατά μήκος του δρόμου έξω από την πόλη προς την Ελευσίνα.

//


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Anasa και βρείτε εδώ τη φόρμα εγγραφής. Προθεσμία συμμετοχής έως το τέλος Μαΐου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

//

Το fb κάλεσμα στο εργαστήριο.

Εικόνα
social_circus_anasa_cultural_centre_curing_limbo_poster_‌inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter