Νέες σινεφιλίες: Δωρεάν προβολές του "άλλου" ισπανικού κινηματογράφου

Ο κύκλος "Νέες σινεφιλίες - Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου" είναι ένα δείγμα ανεξάρτητου κινηματογράφου που φτάνει στις οθόνες μας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ της Σεβίλλης. Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις ταινίες "Βίαιη εποχή" (2018) και "Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου" (2019).

Ο "άλλος Ισπανικός κινηματογράφος" ήταν ο τίτλος που δόθηκε σε ένα τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής της γενιάς των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης αλλά και της δυνατότητας διερεύνησης νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, η συνείδηση των οποίων έχει ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα πολλών από αυτά τα έργα έχει εκδηλωθεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία.

Το πρόγραμμα "Νέες σινεφιλίες - Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου" θέλει να κάνει γνωστή στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή τη πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA) και του Φεστιβάλ της Σεβίλλης..


Βίαιη εποχή (Ισπανία, 2018 69’) του Άντσος Φαζάνς

Σύνοψη:
Η ζωή δεν είναι ακίνδυνη. Μπορεί να είναι εξαντλητική και απογοητευτική. Ο Μανουέλ θα ήθελε να είναι συγγραφέας αλλά αντ’ αυτού ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του, ανίκανος να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα του. Το καλοκαίρι και η απροσδόκητη επανένωση με τους καλύτερους φίλους της νιότης του θα πυροδοτήσει όλες τις εντάσεις του. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μανουέλ Χαμπόις.

Παίζουν: Νερέα Μπάρος Νόγια, Σόσε Μπαράτο, Αλμπέρτο Ρολάν
Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 ετών.
Στα γαλλικιανά, με υποτίτλους στα ελληνικά.

Τρέιλερ:



Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου (Ισπανία, 2019 84’) 
Ντοκιμαντέρ των Χαβιέρ Αρτίγας και Χάπο Ορτέγα.

Σύνοψη:
Γνωρίζουμε ελάχιστα ή τίποτα για τις χιλιάδες μετανάστες που ζουν στις πόλεις μας. Αν η είδηση για την περίπτωση του Σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή Μάμε Μμπάγιε άνοιξε ένα παράθυρο σε αυτές τις ζωές, ο Ιντρίσα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα: δεν είναι απλώς μια ιστορία, αλλά η αποτελεσματική χρήση του κινηματογράφου ως εργαλείου δράσης και αλλαγής. Ο Idrissa Diallo, 21 ετών, από τη Γουινέα πέθανε σε ένα κελί του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Βαρκελώνη. Με το γεγονός αυτό, για το οποίο κανείς δε θεωρήθηκε υπεύθυνος και προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν, ο ακτιβιστής και σκηνοθέτης Χαβιέρ Αρτίγας αφηγείται μια συλλογική ιστορία τόσο αιματηρή όσο και ελπιδοφόρα.


Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 7 ετών.
Στα καταλανικά, ισπανικά και γαλλικά με υποτίτλους στα ελληνικά.

Τρέιλερ:

//


"Βίαιη εποχή" (A estación violenta): Θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 21.00 έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21.00, δωρεάν και διαδικτυακά. 
Η ταινία θα είναι διαθέσιμη, εδώ.

"Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου": Θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 21.00 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 21.00, δωρεάν και διαδικτυακά. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη, εδώ.

//



 

Εικόνα

 


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter