"Μια αγκαλιά για την Λέσβο": Μουσική για το νησί που δίδαξε αλληλεγγύη / The DIY Movie Concert

Η ταινία στήριξης για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στο νησί της Λέσβου, "Μια αγκαλιά για την Λέσβο", από την πρωτοβουλία μουσικών "Αντισώματα" και τη Σύμπραξη πολλών μουσικών φεστιβάλ της χώρας κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα τον Μάιο.


Τα Αντισώματα, η Σύμπραξη Φεστιβάλ και 100 μουσικοί από 15 χώρες, απευθύνουν έκκληση για στήριξη του αγώνα των συνανθρώπων μας στο νησί της Λέσβου, για ζωή και αξιοπρέπεια.

Με στόχο να κάνουν τη φωνή της Τέχνης, αλλά κυρίως της ανθρωπιάς, να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, παρουσιάζουν το diy movie concert "Μια αγκαλιά για την Λέσβο".
 

Η ταινία θα ξεκινήσει στις 21.30, 17 Μάη, στο παρακάτω παράθυρο. 


Το κείμενο των Αντισωμάτων:

"Το φθινόπωρο που μας πέρασε, συγκλονισμένοι από τις εικόνες συνανθρώπων μας που έτρεχαν να ξεφύγουν από την φλεγόμενη Μόρια, ήρθαμε σε επαφή με μουσικούς από όλο τον κόσμο και με εγχώρια φεστιβάλ, φτάνοντας έτσι στη δημιουργία της ταινίας "Μια Αγκαλιά για την Λέσβο" με σκοπό να σας ξεναγήσουμε σε έναν κόσμο που πάντα "φυσάει κόντρα".

Σε μια εποχή που και ο κόσμος της τέχνης βάλλεται, οπλίσαμε την δημιουργικότητά μας προκειμένου να ανοίξουμε μία μεγάλη αγκαλιά συμπαράστασης και στήριξης για το νησί της Λέσβου, που το 2015 υπήρξε παγκόσμιο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και το οποίο τώρα χρειάζεται τη δική μας υποστήριξη για να μην καταλήξει μία αποθήκη ανθρώπων δίχως αύριο, ένα παράδειγμα τρόμου.
Η Λέσβος μας χρειάζεται ακόμα". 

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

63 High, Alex Κ, Baildsa, Chris Eckman (USA), Coyote's Arrow, Dubioza Kolektiv (B&Η), Frank Panx & Σαλταδόροι, Fundracar, Johnny Hott (USA), Moscow Death Brigade (RUSSIA), Mr. Highway Band, New Model Army (UK), One Drop Forward, Padme (Turkey), Rad Music (Moria - Lesvos), Soulside (USA), Steve Wynn (USA), Talco (Italy), The Dwarves (USA), The Rumjacks (AUSTRALIA), Τherapy? (Ireland), Tsiri Band, Βασίλης Ράλλης, Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Μπιλίρης, Δημήτρης Μυστακίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κοινοί Θνητοί, Λάμπρος Παπαλέξης, Παύλος Παυλίδης, Στράφι, Υπόγεια Ρεύματα, Φοίβος Δεληβοριάς.
 
 

Εικόνα

 

 

Όλα τα έσοδα από τις προαιρετικές συνεισφορές όσων ανταποκριθούν στην έκκληση, θα καταλήξουν απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στον σύλλογο "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", έναν μάχιμο σύλλογο άμισθων εθελοντών που έχει επιδείξει μεγάλη και ουσιαστική δράση από το 1998. Ο σύνδεσμος για τις συνεισφορές σας, εδώ!

Τα Αντισώματα

Δημιουργήθηκαν το 2014 και είναι μια πρωτοβουλία μουσικών που στο μέτρο του δυνατού προσπαθούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων που πλήττονται άμεσα από την δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα.

//Διαβάστε ακόμη: Βήμα στον πολιτισμό #5 / Μας μιλά η πρωτοβουλία μουσικών-συλλογικότητα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ 


Extra Ίνφο

Που
Μέσω του YouTube καναλιού και της fb σελίδας των Αντισωμάτων, αλλά και στις σελίδες των φεστιβάλ που συμπράττουν αλλά και διαφόρων αλληλέγγυων χώρων σε εντός και εκτός συνόρων. 

Πότε
Δευτέρα 17 Μαΐου στις 21:30 


Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες των Αντισωμάτων:
Fb Page | Instagram | Website 


Σε αυτήν την σύμπραξη συμμετέχουν τα φεστιβάλ:
Cretan Gunners | Immigraniada | Let it Beer | Los Almyros | Music Highway | Street Mode | Vrisi Tirnavou | Under the Sun

//

To fb κάλεσμα και η αφίσα του Petros Voulgaris βεβαίως βεβαίως

Εικόνα
a_hug_for_lesvos_movie_concert_antibodies_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter