The Invisible Hands: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το ντοκιμαντέρ The Invisible Hands, που ακολουθεί τον αντισυμβατικό εθνομουσικολόγο Άλαν Μπίσοπ στο Κάιρο σε μία ταραγμένη χρονική περίοδο, προβάλλεται στο ΚΕΤ, στην Κυψέλη.

Το ντοκιμαντέρ "The Invisible Hands" (2017) της Μαρίνας Γιώτη, σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ, θα προβληθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη στα τέλη Ιανουαρίου, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο αιρετικός underground αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο, λίγο μετά την επανάσταση του 2011, και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την "Αραβική Άνοιξη" στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία, σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

*Μετά την πρεμιέρα της στη documenta14, η ταινία προβλήθηκε σε πλήθος φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το CPH:DOX της Κοπεγχάγης, το Yebisu στο Μητροπολιτικό Μουσείο Φωτογραφίας του Τόκυο, το μουσείο Sursock στη Βηρυτό και το Forum Expanded της Berlinale 2018, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής Giuseppe Becce από μια ανεξάρτητη επιτροπή.

 

Τhe Invisible Hands | Ντοκιμαντέρ | Ελλάδα, Αίγυπτος | 97’


Συντελεστές:

Μια ταινία της Μαρίνας Γιώτη, σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ 
Με τους: Alan Bishop, Aya Hemeda, Cherif El Masri, Adham Zidan
Παραγωγή: Vertiginous σε συμπαραγωγή με την Haos Film
Με την υποστήριξη της documenta14 και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

//

Extra Ινφο

Που
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α, Κυψέλη

Πότε
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 2020
21:00 

Εισιτήρια
4 ευρώ


//

Εικόνα
the_invisible_hands_ket_inexarchiagr



ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter