Ένα γεμάτο τριήμερο στην Αθήνα για τη μεγάλη γιορτή των κόμικς / Comicdom CON Athens 2021

Τo Comicdom CΟΝ Athens, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, μας υποδέχεται στην 15η επετειακή διοργάνωσή του, που πραγματοποιείται φέτος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τo Comicdom CΟΝ Athens 2021, που διοργανώνουν η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει αμέτρητα κόμικς, δημιουργούς, εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις και παιδικά προγράμματα σε ένα ανεπανάληπτο τριήμερο, με ελεύθερη είσοδο, τηρώντας πάντα τους υγειονομικούς κανόνες για την ασφάλεια όλων μας. 

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος στήνεται υπαίθρια γιορτή με καταστήματα κόμικς, εκδοτικές, και περισσότερους από 100 δημιουργούς κόμικς, το σύνολο σχεδόν της ελληνικής σκηνής, που βρίσκονται ξανά όλοι μαζί, με merchandise και πολυαναμενόμενες νέες αλλά και παλαιότερες, δημιουργίες και εκδόσεις. 

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενούνται οι εκθέσεις του Comicdom CON Athens, ενώ παράλληλα, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται panels, workshops, προβολές και εκδηλώσεις, όπως η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και ο Διαγωνισμός Comicdom Cosplay. 


Στην κεντρική διεθνή έκθεση "Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ", τα πασίγνωστα μπλε πλασματάκια που μεγάλωσαν γενιές και αγαπήθηκαν μέσα από τα κινούμενα σχέδια, τα comics και τις ταινίες, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην pop κουλτούρα, συστήνονται ξανά, μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. 

Παράλληλα, προβάλλονται δύο από τα πλέον αγαπημένα επεισόδια της κλασικής περιόδου των Στρουμφ και οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ειδικό, παιδικό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μπλε ήρωες, ενώ σε συνεργασία με το νέο φεστιβάλ εικονογράφησης, Illustradays, δημιουργοί comics και εικονογράφοι δίνουν τις δικές τους εκδοχές των Στρουμφ σε ένα live sketch event.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_smurfs_inexarchiagr

Με την Τσεχία να είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα του Φεστιβάλ, παρουσιάζονται δύο σημαντικές εκθέσεις: Η έκθεση 100 Χρόνια Τσέχικα Κόμικς ξεδιπλώνει την πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ η παιδική έκθεση 12 Κόσμοι συστήνει στους επισκέπτες της ισάριθμους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_czech_inexarchiagr

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο της Αθήνας.


Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Τσεχία, το Φεστιβάλ υποδέχεται τη βραβευμένη δημιουργό comics και εικονογράφο Lucie Lomová, και επίσης προβάλλεται η πιο επιτυχημένη και πολυβραβευμένη τσέχικη ταινία κινούμενων σχεδίων των τελευταίων ετών, Οι Μονοφάγοι.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_workshops_inexarchiagr

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του φετινού φεστιβάλ είναι ο Βασίλης Λώλος. Ο βραβευμένος με Eisner και Harvey Award (τα ανώτατα βραβεία comics) δημιουργός comics, είναι ο πρώτος της νέας γενιάς που πέρασε τα σύνορα και έκανε μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα. Από το 2004, συνεργάζεται με εταιρείες του εξωτερικού, όπως οι Marvel, DC, Vertigo, Image, Dark Horse, Fox, Oni Press, IDW, Heavy Metal, Vice US, Warner Bros, Universal Pictures κ.α.  Μέσα από την ατομική του έκθεση στην οποία παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το πολυδιάστατο ταλέντο του. 

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_exhibitions_inexarchiagr

Τρεις διαδικτυακές εκθέσεις σε συνεργασία με το Ψηφιακό Μουσείο Comics, τον νέο διαδικτυακό πολυχώρο για τα κόμικς, φιλοξενούνται από την 1η Σεπτεμβρίου:
 

Στην επετειακή έκθεση 15 Χρόνια Comicdom CON Athens, διεθνείς αστέρες της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr., "συναντούν" καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi, σε μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία, με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, κατά τα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.

Στην αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου παρουσιάζεται μια εκτενέστερη εκδοχή της φυσικής έκθεσής του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη.

Στην έκθεση Comics VS Corona, ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιούργησε 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό, και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου, συνέχισαν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_comicstrip_inexarchiagr


 

Μη χάσετε:

- Την Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (Παρασκευή 20:00), όπου μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.

- Τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay (Σάββατο 19:00) με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών, καθώς και σε δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις.

- Το περίπτερο του βιβλιοπωλείου Comicstrip, υποστηρικτή της στήλης Κόμικς του inExarchia.

- Το Artists Alley στην Πλατεία Κλαυθμώνος με τους δημιουργούς:

Βασίλης Λώλος / Θάνος Κόλλιας / Γεωργία Ζάχαρη / 
Πάνος Ζάχαρης / Νίκος Παπαμιχαήλ / Νίκος Κούτσης / Χρήστος Μακροζαχόπουλος / Ραφαέλλα Κόνη / Steve Stivaktis /
Έλενα Γώγου / Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος / Tasmar/ Κώστας Σκλαβενίτης / Παναγιώτης Βλάμης/ Νίκος Μηλιώρης / Δημήτρης Κοσκινάς/ Θανάσης Καραμπάλιος/ Αρινέλα Κοτσίκο / Δημήτρης Καμένος / Έφη Θεοδωροπούλου / Θανάσης Πετρόπουλος / Αντώνης Βαβαγιάννης / Κώστας Παντούλας / Σταύρος Κιουτσιούκης /
Γιώργος Κομιώτης / Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss) / Αλέξια Οθωναίου / Κώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος) / Malk / Πάνος Καμουλάκος / Αύγουστος Κανάκης / Γιάννης Ρουμπούλιας / Νάσος / Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης / Μιχάλης Διαλυνάς / Ηλίας Κυριαζής / Μάνος Λαγουβάρδος / Στέλλα Στεργίου / Νικόλας Στεφαδούρος (Stef) / Άρης Λάμπος / Παναγιώτης Πανταζής / Πέτρος Χριστούλιας / Κωνσταντίνος Κάτσος / Πέτρος Μπάλτας / Νίκος Καμπασελέ / Νίκος Κράψης

Το σποτάκι του φετινού Comicdom CON Athens:

Το πρόγραμμα: 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Φτιάχνουμε Comics Με Την Anca Και Τον Pepik |  15:00 - 16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Γκαλερί Κένεντι
Τα πιο διάσημα ποντίκια της Τσεχίας έρχονται στο Comicdom Con Athens, σε ένα διασκεδαστικό ανοιχτό εργαστήριο για παιδιά.

Η Επικαιρότητα μέσα από την Πολιτική Γελοιογραφία | 16:30 - 18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Πόσο εύκολη είναι η απόδοση της επικαιρότητας, ειδικά στις μέρες μας; Αυτό και πολλά ακόμα αρωτήματα φιλοδοξεί να απαντήσει το συγκεκριμένο panel.

Οι Αφηγηματικές Δομές Στα Comics |  17:00 - 17:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Ο Malk προσπαθεί να εμβαθύνει στα ερωτήματα που αφορούν στη δημιουργία ενός comic, ανατρέχοντας στην Ιστορία της 9ης Τέχνης και πειραματιζόμενες με διάφορες τεχνικές.

Star Wars Comics: Read These Comics You Must |  19:00 - 20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Μάθετε τα πάντα για τα comics του υπερ-δημοφιλούς franchise, σε μια επιλεκτική παρουσίαση της εκδοτικής πορείας ενός galaxy far, far away!

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς -  20:00 - 21:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Η Ακαδημία των ΕΒΚ αναδεικνύει τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Ή σε ειδικές περιπτώσεις όπως φέτος, την προ-προηγούμενη.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Ταξίδι Στο Στρουμφοχωριό! |  10:30 - 11:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Γκαλερί Χατζηκυριάκος Γκίκας
Πως θα ήταν, άραγε, αν ήμασταν Στρουμφάκια και ζούσαμε στο Στρουμφοχωριό; Ο Νικόλας Στεφαδούρος έχει την απάντηση!

Συζήτηση Για Comics Με Τη Lucie |  11:00 - 12:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Μάθετε τα πάντα για τα comics και την εικονογράφηση από τη διακεκριμένη Τσέχα εικονογράφο και συγγραφέα!

Μονοφάγοι |  12:00 - 13:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
H πιο επιτυχημένη και πολυβραβευμένη τσέχικη ταινία κινούμενων σχεδίων των τελευταίων ετών, έρχεται για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Vision Thing – A Character Development Workshop |  13:30 - 14:20
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Όλα τα στάδια δημιουργίας ενός χαρακτήρα για video game… Από το αρχικό concept art στο model sheet, ως και το τελικό key art για το pitch στον Creative Director.

Inking – The Power Οf Blank Space |  15:30 - 16:20
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Η DaNi γίνεται ξεναγός μας σε ένα μαγικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του inking.

Η Στρουμφίτα |  16:30 - 17:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Αναζητώντας τρόπους να καταστρέψει την ευτυχία του Στρουμφοχωριού, ο Δρακουμέλ δίνει ζωή στο όπλο που θα καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους.

Character Design – Δημιουργώντας Χαρακτήρες |  17:30 - 18:20
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Η Αγγελική Σαλαμαλίκη σας προσκαλεί σε ένα workshop γνωριμίας με τις βασικές σχεδιαστικές αρχές δημιουργίας χαρακτήρων.

Continuity Vs Relaunch |  19:30 - 20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Τελικά είναι καλύτερο να υπάρχει μια συνέχεια στην εκδοτική πορεία του κάθε χαρακτήρα, ή αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε έναν κορεσμό, που επιβάλλει την ανάγκη ενός relaunch;

Comicdom Cosplay 2021 |  19:30 - 21:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Ο υπερ-δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay επιστρέφει για δέκατη χρονιά.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Βόλτα Στο Στρουμφοχωριό |  10:30 - 11:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
 Γκαλερί Χατζηκυριάκος Γκίκας
Τί σημαίνει Στρουμφ; Τί είναι αυτό το περίεργο καπέλο που φοράνε; Πόσο είναι, τελικά, το ύψος ενός Στρουμφ; Ελάτε να μάθουμε τις απαντήσεις!

Παραμυθοκόμιξ |  11:30 - 13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Εκεί που τα παραμύθια ανταμώνουν τα comics, οι Παραμυθοκόρες συναντούν τον… Παραμυθογένη!

Ένα Παραμυθένιο Workshop |  12:00 - 12:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Δημιουργήστε το δικό σας comic strip με πριγκίπισσες και δράκους, με τη βοήθεια της διακεκριμένης Τσέχας δημιουργού comics!

Hero Or Villain? |  14:00 - 15:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Μπορείτε να ξεχωρίσετε τις πράξεις των heroes από αυτές των villains; Έλατε στο νέο παιχνίδι γνώσεων του Comicdom Con Athens 2021, αποδείξτε το και κερδίστε ένα μοναδικό δώρο!

Τα Στρουμφάκια Στη Θάλασσα |  14:00 - 14:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Ο Παπαστρούμφ διηγείται στα στρουμφάκια μια ιστορία, για να τους δώσει να καταλάβουν πως κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός, δεν οδηγεί απαραίτητα σε μπελάδες.

Με Αυτά Τα Comics Μεγαλώσαμε! |  15:30 - 17:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Ο εκδότης Λεοκράτης Ανεμοδουράς μαζί με πέντε ανθρώπους του χώρου, μας ταξιδεύουν στα comics των παιδικών μας χρόνων και μας φτάνουν μέχρι το σήμερα!

Η Ιστορική Έρευνα Και Τα Storyboards Πίσω Από Το Graphic Novel "21 – Η Μάχη Της Πλατείας" |  16:00 - 16:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
Μια ξενάγηση από τον Soloup στη συστηματική ιστορική έρευνα και τη διαχείριση των αρχειακών αναφορών που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα Ελληνικού graphic novel.

Sketch Event: The Smurfs! |  18:00 - 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Θέατρο
Παρακολουθήστε οκτώ καλλιτέχνες να σχεδιάζουν ζωντανά τα αγαπημένα Στρουμφάκια, αγοράστε λαχνούς και κερδίστε τα σκίτσα των δημιουργών αλλά και δύο ταμπλέτες προσφορά της Wacom!


Coffee & Comics |  18:00 - 18:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση -  Seminar Room 6ος
ο Μιχάλης Διαλυνάς θα προσπαθήσει να απαντήσει σε όποια απορία έχετε για τον χώρο των comics, με βάση τις εμπειρίες του τα τελευταία 10 χρόνια στη διεθνή σκηνή.

10 έως 12 Σεπτεμβρίου

Όλο το τριήμερο μας περιμένουν οι εκθέσεις στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το μπαζάρ που φιλοξενεί εκδοτικούς οίκους και εξειδικευμένα καταστήματα κόμικς αλλά και οι δημιουργοί της ελληνικής σκηνής στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_artists_alley_inexarchiagr



//


Extra Ίνφο

Comicdom CΟΝ Athens 2021

Που
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου), Αθήνα

Πότε
Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Ώρες: 11:00 - 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Μέτρα προστασίας
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ή δήλωση self-test από γονέα ή κηδεμόνα για τους ανήλικους. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Πλατεία Κλαυθμώνος: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας.


//

Περισσότερα στο fb κάλεσμα και τη σελίδα του Comicdom.

Εικόνα
comicdom_con_athens_2021_hellenic_american_klauthmonos_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter