Τέχνη & Ελευθερία: Τετραήμερο φεστιβάλ για τα 8 χρόνια του Θεάτρου Εμπρός

Τετραήμερο φεστιβάλ Τεχνών στήνει το θέατρο Εμπρός τον Νοέμβριο, με αφορμή τα 8 χρόνια που λειτουργεί ως ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος.

Θέατρο, προβολές, συναυλίες και περφόρμανς, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 4ήμερου φεστιβάλ "Τέχνη & Ελευθερία" που διοργανώνει το θέατρο Εμπρός.

Το μήνυμα

"Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγής, φόβου, ιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης.

Όπως ένα ξαφνικό γέλιο ξεσπάει και διαλύει τη θλίψη, θα σταθούμε ενάντια σε όλους τους εκβιασμούς που μας επιβάλλονται. Δεν είμαστε μόνοι μας. Τώρα είναι εποχή για ονειροπόλους και ουτοπιστές, για να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη, για να δημιουργήσουμε από το χώμα κάτι περισσότερο από στάχτες σε αυτό το θλιμμένο τόπο.

Θα γιορτάσουμε την αντίσταση, θα μοιραστούμε τη χαρά και την ανάγκη, θα φροντίσουμε ο ένας τον άλλον, θα οργανώσουμε την αντεπίθεση της ευτυχίας. H Τέχνη που πλάθουμε με τα χέρια μας και χαρίζουμε ο ένας στον άλλο γεννά Ελευθερία, γίνεται φωτιά και δύναμη στις καρδιές μας. Tο χαμόγελο μας έχει τη δύναμη να γκρεμίσει από τους θρόνους τους όλους τους βασιλιάδες του κόσμου".

To Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου
20:00
DIY Cinema "Στην R"

21:30 Documentary "Athens Beat" 
23:00 Παραδοσιακό γλέντι

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
21.00 Circus "Τσίρκο βαριετέ" 
23:00 Συναυλίες
Muchatrela Band | Radio Sol

Σάββατο 23 Νοεμβρίου
21:00 Θέατρο
Τσιριτσάντσουλες, Αδέσποτες Σκύλες, Συντεταγμένοι
"Πονάει το μυαλό μου" | "Το βαλς των βρώμικων δρόμων" | "Α-στερητικό σφηνάκι"
23:00 Συναυλίες
Tasos Sagris & Whodoes  | Elektro Balkana | Dury Dava | Sexy Christians

Κυριακή 24 Νοεμβρίου
15.00 Παιδικό Θέατρο: (Ομάδα σελίδα 231)
"Το αηδόνι, ο αυτοκράτορας κι ένα χρυσό κλουβί" 
17:00 Performance-Αφρικάνικα κρουστά και χορός
"Ubuntu, Drum and Dance"
18:00 Ανοιχτή συνέλευση
"Αυτοδιαχειριζόμενη Τέχνη και οργάνωση των αντιστάσεων"
Καλούμε σε συμμετοχή καλλιτέχνες και ακτιβιστές, αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα, αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις, για να μοιραστούμε σχέδια, εμπειρίες και ιδέες, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να συντονίσουμε τις απαντήσεις μας.
21:00 Συναυλία Αγία Φανφάρα

Φωτογραφίες εκδηλώσεων από το αρχείο του θεάτρου Εμπρός

Εικόνα
empros_8xronia_inexarchiagr

Εικόνα
empros_8xronia_festival_inexarchiagr

Εικόνα
empros_festival_inexarchiagr

Εικόνα
empros_8xronia_inexarchia

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Η ιστορία
Γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.

Στα 8 χρόνια λειτουργίας του εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης. 

//

Extra Ινφο

"Τέχνη & Ελευθερία", τετραήμερο φεστιβάλ για την υπεράσπιση των καταλήψεων

Που
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
Το fb κάλεσμα στο φεστιβάλ και η σελίδα του Εμπρός

Πότε
Πέμπτη 21 - Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Είσοδος ελεύθερη

//

Εικόνα



 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter