Συζήτηση για την επίτευξη κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών στη Νομική

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Eμπειρίες και αγώνες μεταναστ(ρι)ών από τα camps, τα κέντρα κράτησης και τη ζωή στις πόλεις" στη Νομική Σχολή.

Η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες Solidarity With Migrants, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις εμπειρίες και τους αγώνες μεταναστριών στα camps και στις πόλεις και πώς μπορούμε να έχουμε κοινούς αγώνες ντόπιων-μεταναστριών. Στη συζήτηση συμμετέχουν μετανάστες και μετανάστριες με εμπειρίες από camps, κέντρα κράτησης και τη ζωή στην πόλη.

Στην εκδήλωση θα είναι διαθέσιμο τo βιβλίο της Παρβάνα Αμίρι, "Η πένα μου δεν θα σπάσει, τα σύνορα είναι που θα σπάσουν" ενώ θα στο χώρο θα υπάρχει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα μετανάστριας.

 Η Ν. είναι αιτούσα ασύλου από το Κονγκό και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Η αίτηση ασύλου της έχει απορριφθεί μια φορά και περιμένει την δεύτερη συνέντευξη προς απάντηση του αιτήματός της.

Τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα και ύστερα από μια επίπονη διαδικασία επισκέψεων σε ιδιωτικούς/-ες γυναικολόγους/-ες και δημόσια νοσοκομεία (ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το σώμα μιας μαύρης γυναίκας σε δημόσιο νοσοκομείο δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή) κανένας και καμία από αυτές δεν αναλάμβανε την περίπτωσή της. Πρόκειται για ινομυώματα στην μήτρα σε πολύ προχωρημένο στάδιο και η μόνη λύση που όλοι/-ες πρότειναν ήταν η ολική αφαίρεση της μήτρας. Η Ν. θέλει να κάνει παιδιά, θέλει τουλάχιστον να έχει αυτήν την επιλογή.

Τελικά βρέθηκε μόνο ένας ιδιώτης γιατρός ο οποίος συμφώνησε να αφαιρέσει τα ινομυώματα χωρίς την ολική αφαίρεση της μήτρας. Η εγχείριση πρέπει να γίνει άμεσα, και κοστίζει 3.000 ευρώ, ένα υπέρογκο ποσό που ζητείται από μια αιτούσα άσυλο με κανένα εισόδημα και προκύπτει από την εξώθηση σε ιδιώτες.

//

Που
Προαύλιο Νομικής Σχολής

Πότε
Τρίτη 6 Ιουλίου, 2021
Στις 19.30

//

 
Το fb κάλεσμα στη συζήτηση. 

Εικόνα
solidarity_wtih_migrants_talks_poster_lawschool_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter