Συλλογική κουζίνα El Chef: Δράσεις - πρόταση μιας άλλης κοινωνίας

H συλλογική κουζίνα El Chef συνεχίζει τη δράση της προτείνοντας μία κοινωνία όπου η τροφή και η συλλογική κάλυψη των αναγκών δεν θα είναι μόνο στήριξη των πιο αδύναμων αλλά κοινωνική πρόταση.

Η Συλλογική κουζίνα El Chef από την έναρξη της καραντίνας μαγειρεύει καθημερινά, προσφέροντας συσκευασμένα γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τροφοδοτώντας άλλες δομές αλληλεγγύης (Μυρμήγκι-Στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης, Άλλος Άνθρωπος κ.α.). Σε έξι εβδομάδες παρασκεύασαν περισσότερες από 4.500 μερίδες ζεστού φαγητού, τηρώντας όλα τα μέτρα για τη μη διάδοση του νέου κορονοϊού.

Σήμερα, παρότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποιήσης μετριάζονται σταδιακά, οι κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης παραμένουν και εντείνονται. Η περίοδος που έρχεται θα αποτελέσει μια κρίσιμη δοκιμασία για την κοινωνία της αλληλεγγύης ώστε να ανταπεξέλθει ξανά στη μαζική ανεργία και φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Στις συνθήκες αυτές θα συνεχίσουν τη δράση τους προτείνοντας μια άλλη κοινωνία, η οποία αποσπά τις βασικές κοινωνικές ανάγκες από τον κύκλο της εμπορευματοποίησης και της κερδοφορίας για να τις κάνει κτήμα και κοινό ολόκληρης της κοινωνίας.
 

Καμπάνια συλλογής τροφίμων:

Τα βασικά είδη που χρειάζονται είναι:

Κιμάς μοσχαρίσιος | Μπούτια κοτόπουλου | Τόνος σε νερό | Ντομάτα πελτέ - Κον κασέ | Φασόλια ξερά - Ρεβύθια - Φακές | Μαύροματικα φασόλια | Ζυμαρικά (Σπαγγέτι, Πέννες) | Αρακάς καταψυγμένος | Φασολάκια καταψυγμένα | Σπανάκι κατεψυγμένο | Ρύζι Καρολίνα-κίτρινο | Τυρί μυζήθρα (Τυρί για τρίψιμο) | Φρέσκα λαχανικά (Πράσα, Καρότα, Κρεμμύδια, Πατάτες, Μελιτζάνες, Πιπεριές, Κολοκύθια) | Ελαιόλαδο – ηλιέλαιο | Γάντια M- L | Χαρτί κουζίνας

Σημεία συλλογής:

- Συλλογική κουζίνα Τσαμαδού 15
Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή Κυριακή 11 με 14:00
- Το Μυρμήγκι, Στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης
Επτανήσου 60 και Τενέδου Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 με 19:00
- Πρωτοβουλία κάτοικων Εξαρχείων Καλλίδρομου 50
Σάββατο 23/5 13:00 με 15:00

Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης στο θεατράκι της Φωκίωνος:

Το στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης, Το Μυρμήγκι και η συλλογική κουζίνα El Chef μαγειρεύουν συλλογικά και αλληλέγγυα, το Σάββατο 13 Ιουνίου από τη 1 το μεσημέρι, στο θεατράκι Σκύρου και Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.

Μπορούμε να συνεισφέρουμε με:
μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, γάλα μακράς διάρκειας (κανονικό και βρεφικό), αλεύρι, ντοματοπολτό, λάδι , καφέ και άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας, αντισηπτικά μαντιλάκια ή λοσιόν καθώς και οινόπνευμα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα στη Φωκίωνος

Εικόνα
elchef_tomirmigki_kouzina_inexarchiagr


//

Η συλλογική κουζίνα El Chef θα συνεχίσει να μαγειρεύει μέχρι τουλάχιστον το τέλος του Ιούνη στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13-15 στα Εξάρχεια.

Για όσες/ους θέλουν να συνεισφέρουν χρήματα, υπάρχει ο λογαριασμός του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Περισσότερες πληροφορίες στη fb σελίδα της Συλλογικής Κουζίνας El Chef.


//



Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter