Έκθεση αφρικανικής μάσκας / Προσεγγίζοντας την έμφυλη ισότητα μέσα από την Τέχνη

Το Anasa Cultural Center διοργανώνει έκθεση των έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος "EQUAL_GEN: Νέες και νέοι για την ισότητα των φύλων". Είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση στον εκθεσιακό χώρου Noucmas της οδού Κάσου, περιλαμβάνει αφρικανικές μάσκες που κατασκευάστηκαν από τις συμμετέχουσες/έχοντες του εργαστηρίου "Εξερευνώντας την έννοια της ισότητας των φύλων" με τoν Moiz Salman. Στο σεμινάριο εξερευνήθηκε η έννοια της έμφυλης ισότητας και ο ρόλος της τέχνης στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ισότιμου κόσμου για όλους και όλες.

Στην έκθεση, θα διαβάσουμε και τα ποιήματα που γράφτηκαν στο εργαστήριο "Ταυτότητα Φύλου & Έκφραση – Τι σημαίνει να είμαι εγώ;" με την Gloria Nzanga. Στο διαδραστικό σεμινάριο συγγραφής και ποίησης, συμμετέχουσες και συμμετέχοντας ανακάλυψαν μέσω του ρυθμού της μουσικής και την αναζήτηση λέξεων, πως έχουν διαμορφωθεί οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Στο χώρο θα υπάρχουν και τα κείμενα που δημιουργήθηκαν και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου "Πώς ξύπνησε η ωραία κοιμωμένη", της Χριστιαλένας Γιάννου.

Θα έχουμε επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το βίντεο που συνέθεσαν κατά τη διάρκεια όλου του έργου, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δύο ανοιχτά βιωματικά καλλιτεχνικά workshops με τίτλο "Πώς ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη;", από τη Χριστιαλένα Γιάννου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα χορέψουμε στην πολυρυθμία των αφρικάνικων κρουστών, θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και φυσικά να συζητήσουμε για τα έργα υπό το πρίσμα της έμφυλης ισότητας.

Θα ακολουθήσει DJset με τον Aris Kokou.

 

Εικόνα
Έκθεση αφρικανικής μάσκας

 

Εικόνα
Έκθεση αφρικανικής μάσκας

 

 

Λίγα λόγια για το εργαστήριο "Πώς ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη;"
Δευτέρα 6/11 & Δευτέρα 20/11| 18:30-20:30
Ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο με εργαλεία του το δράμα και το θεατρικό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε πού βρίσκονται τα όρια και η συναίνεση στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Εικόνα
Anasa Cultural Center African Mask Noucmas

 

Η έκθεση και οι παράλληλες δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα EQUAL_GEN και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Active citizens fund, με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και εταίρους το Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity και το Anasa Cultural Center. 

*Το fb κάλεσμα στην έκθεση

 

 

Information

Που
Noucmas
Κάσου 3, Κυψέλη

Είσοδος ελεύθερη
 

Πότε
Εγκαίνια: 4 Νοεμβρίου 2023, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Νοεμβρίου - 26 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα - Κυριακή, 16:00 - 21:00
Eργαστήριο "Πώς ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη;"
Δευτέρα 6 έως Δευτέρα 20 Νοεμβρίου | 18:30-20:30
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για το εργαστήριο

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter