Μια τσάντα VS φαγητό για μια εβδομάδα

Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη της διαφήμισης, χωρίς στόχο τον υπερκαταναλωτισμό

Ετοιμάζουμε ένα ποστ με δυνατές κοινωνικές διαφημίσεις και προς το παρόν μοιραζόμαστε την συγκεκριμένη. Με αφορμή αυτή την -παλαιότερη- διαφημιστική καμπάνια, τονίζουμε το πιστεύω μας ότι σε όποιο τομέα και αν εργαζόμαστε, πάντα πρέπει να κάνουμε κινήσεις με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Πόσο μάλλον οι διαφημιστικές που έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στον κόσμο.

Η Cordaid είναι ένας διεθνής non-profit οργανισμός στην Ολλανδία γνωστός για τον αγώνα του για την στήριξη των αδυνάτων και την επικοινωνία των αναγκών τους στο ευρύ κοινό. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις μιλούν για την παγκόσμια φτώχεια. Ισχυρές εικόνες, σε μια διαφημιστική καμπάνια που ονομάζεται "People in Need". Παραθέτει την τιμή του κάθε στοιχείου σε αντιπαράθεση με τις πρώτες ανάγκες που θα μπορούσε να καλύψει. Αξιοποιεί την εικόνα για ευαισθητοποίηση του χρήστη, με επίκληση στο συναίσθημα χωρίς να έχει στόχο να αγοράσεις ένα αμάξι για να ξεπεράσεις το γείτονα σε χλιδή, στον δικό σου μικρόκοσμο.


Εικόνα
People in Need

 

Εικόνα
People in Need

 

Εικόνα
People in Need


 

Η οργάνωση Cordaid διαρθρώνεται γύρω από τη συμμετοχή, την βοήθεια και την ανοικοδόμηση στην Υγεία και την Ευημερία. Η συγκεκριμένη εκστρατεία αναπτύχθηκε από την creative director Magnus Olsso και τον φωτογράφο Calle Stolze, με παραγωγό τον Jan Willem Wiesenekker με Saatchi & Saatchi, Amstelveen. Η εκστρατεία "People in Need" έχει κερδίσει βραβείο στις Κάννες στο Διεθνές Φεστιβάλ Διαφήμισης. Δείτε περισσότερα για την Cordaid και στο facebook

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter