Λιγότερο από το μηδέν [πρόταση βιβλίου]

Ο κόσμος φοβάται να μπλέξει στους αυτοκινητοδρόμους του Λος Άντζελες

Ο Κλει πρωτοετής φοιτητής επιστρέφει στο σπίτι του για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί συναντάει τους παλιούς του φίλους, παιδία πάμπλουτων οικογενειων με προβλημάτικες ζωές. Γυρνάνε με ακριβά αυτοκίνητα, παίρνουν ναρκωτικά και πηγαίνουν σε πάρτι. Ψάχνοντας συνεχώς να βρούν κατι που να μην έχουν δοκιμάσει. Σε ένα κόσμο απάθειας και μηδενισμού - με background το mtv και τους αυτοκίνητόδρόμους του Λος Άντζελες - στο τέλος χάνονται.

"Ναι δεν έχει και πολλά που μπορείς να κάνεις πια" λέει ο Ριπ κάποια στιγμή στον Κλεί. Μέσα σε αυτή τη πρόταση συνοψίζεται η αλήθεια τους όσο ξένη και εκνευριστική μπορεί να μας φαίνεται. Ο Bret Easton Ellis ολοκλήρωσε το λιγότερο από το μηδεν ενώ ήταν ακόμη στο κολέγιο, δίνοντας του όνομα από τραγούδι του Elvis Costello. Το λιγότερο απο  το μηδεν έχει χαρακτηρίστει αν και λίγο υπερβολικά η πρώτη φωνή τής γενιάς των 80s. Σίγουρα όμως κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι στη ποπ κουλτούρα αυτής της δεκαετίας. Ένα βιβλίο με σεξ, ναρκωτικά, αλκοόλ και παρτυ σε προκαλεί να το διαβάσεις. Το αστείο είναι να το διαβάζεις ενώ είσαι στο τρόλευ...

Για τη πληροφορία ο Bret Easton Ellis έχει γράψει το πολυσηζητημένο american psycho με την αρκετά cult κινηματογραφική μεταφορά.Το βιβλίο βγαίνει από τις εκδόσεις Σέλας σε μετάφραση Ιουλίας Ραλλίδη.


Υπό το Μηδέν
του Bret Easton Ellis
εκδόσεις Σέλας

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter