Η Έμφυλη Ισότητα στην Καλλιτεχνική Δημιουργία / Διαδικτυακή εκδήλωση Gender Equality On & Off the Stage

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα μας προσκαλούν στην διαδικτυακή τους εκδήλωση "Gender Equality On and Off the Stage: Η Έμφυλη Ισότητα στην Καλλιτεχνική Δημιουργία".

Η εκδήλωση Gender Equality On and Off the Stage: Η Έμφυλη Ισότητα στην Καλλιτεχνική Δημιουργία πραγματοποιείται από το Σ.Ε.Η. και την φοιτητική ένωση ΦΥΛ.ΙΣ., με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Σε μια περίοδο που τα περιστατικά προκατάληψης, διακρίσεων και βίας σχετικά με το έμφυλο ζήτημα στον εργασιακό χώρο όλο και αυξάνονται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αντιλαμβάνεται την ανάγκη να λάβει δράση ώστε να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Βούληση του σωματείου είναι να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο της έμφυλης ισότητας και της καταπολέμησης του σεξισμού, της έμφυλης βίας, των ομοφοβικών και τρανσοφοβικών επιθέσεων και πάσης φύσεως διακρίσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Break The Circle" της ΦΥΛ.ΙΣ.. Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στη συνεργασία με συνδικαλιστικά όργανα, επαγγελματικά σωματεία και άλλους φορείς και συλλογικότητες, προκειμένου να ενισχυθεί ο δημόσιος διάλογος, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το έμφυλο ζητήματα, όπως αυτό εκδηλώνεται στον εργασιακό χώρο, αλλά και να ενθαρρυνθούν τα επαγγελματικά σωματεία να διαδραματίσουν ουσιαστικότερο ρόλο στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η εκδήλωση απευθύνεται κατά βάση σε άτομα που εργάζονται στον καλλιτεχνικό χώρο, θα είναι όμως ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Πρόγραμμα:

Συντονισμός

Γιάννης Παναγόπουλος, Ηθοποιός/Σκηνοθέτης, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Σ.Ε.Η.

Χαιρετισμοί | 18.00 - 18.30

Εικόνα
gender_equality_guests_online_poster_inexarchiagr

Σπύρος Μπιμπίλας, Ηθοποιός, Πρόεδρος Σ.Ε.Η.
Ολυμπία Γαϊτανίδη, Πρόεδρος ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ

Κύριο μέρος | 18.30 - 20.00 

Εικόνα
gender_equality_speakers_online_poster_inexarchiagr

Χριστίνα Καρακιουλάφη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης:
"Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα και ψυχολογική παρενόχληση"

Βίβιαν Στεργίου, Υποψήφια Δρ. Νομικής Σχολής Αθηνών/ Συγγραφέας: "Γιατί ο αποκλεισμός των γυναικών απ' την τέχνη μας έκανε για αιώνες φτωχότερους"

Τόνια Σωτηροπούλου, Ηθοποιός: "Η έμφυλη ανισότητα ως προσωπικό βίωμα" (Ομιλία με ελεύθερο περιεχόμενο)

Μαριάννα Βασιλείου, Δικηγόρος, Επιστ. Συνεργάτιδα ΑΠΘ, Υποψ. Δρ. Ιατρικής ΑΠΘ: "Η (σεξουαλική και μη) παρενόχληση στο ελληνικό δίκαιο - Νομοθετική ρύθμιση και πρακτική αντιμετώπιση"

//

Ίνφο

Που
Μέσω της πλατφόρμας Zoom. Βρείτε τον σύνδεσμο στο fb κάλεσμα της εκδήλωσης.

Πότε
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00

Χωρίς χρέωση


//

Το fb κάλεσμα στην εκδήλωση

Εικόνα


 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter