Επίσκεψη και κουβέντα στο στούντιο της Σολωμού που γεννήθηκε το πρώτο EP των Night Is Young

Το πρώτο ομώνυμο EP των Night Is Young, με έδρα την Αθήνα, κυκλοφόρησε στις ψηφιακές πλατφόρμες από την Bitter Tea Records και έφερε φρέσκο ήχο, συνδυάζοντας ετερόκλητες ιδέες και επιρροές.

inExarchia #BandTrack: Night Is Young
συνέντευξη/φωτογραφίες: Nancy Angelopoulou

 

Ο Νίκος Δαλαβούρας (φωνητικά, μπάσο) και Χρήστος Βλάχος (παραγωγή, κιθάρα), γνωστός και ως Mikko από τη συμμετοχή του στους Black Hat Bones, επανασυστήνονται μουσικά ως Night Is Young και μετά από τρία σινγκλ (Firefly, PAN!C, Like a Dream), παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο EP τους με 5 εκρηκτικά κομμάτια. 

Οι Night Is Young, συνάντησαν τη Νάνσυ Αγγελοπούλου στο 8yardstudios και μίλησαν για τη δημιουργία του ντούο, τον ήχο και τα σχέδια τους και τα Εξάρχεια. 

 

Εικόνα
Night Is Young EP

 

INTERVIEW 

Ν.Α.: Ας συστηθούμε! Μιλήστε μου για το μουσικό σας background.

Νίκος: Από τα τέλη του 2011, είχα ξεκινήσει με τους Jaw Breaker, μια μέταλ μπάντα που έπαιζα μπάσο και συμμετείχα στη σύνθεση των κομματιών. Στην Αθήνα, όσοι ασχολούνται με τη ροκ (ευρύτερα) έστω φατσικά γνωρίζονται μεταξύ τους. Κάπως έτσι γνώρισα τον Panoka (Black Hat Bones) και στη συνέχεια τον Χρήστο· θα μας έκανε και παραγωγή στο τελευταίο άλμπουμ των Jaw Breaker, το οποίο τελικά δεν κυκλοφόρησε.
Τώρα που στους Night is Young βρέθηκα να τραγουδάω, προέκυψε από ανάγκη, κυρίως μέσα από τη σύνθεση των τραγουδιών.

Χρήστος: Δημιουργήσαμε το 2009 τους Black Hat Bones. Γνωριζόμασταν ήδη από Σπάρτη και ερχόμενοι στην Αθήνα για σπουδές, ξεκινήσαμε τη μπάντα που έμεινε ενεργή πάνω από δέκα χρόνια. Παράλληλα, από πολύ νωρίς, ασχολήθηκα με τις παραγωγές και την ηχοληψία και τελείωσα Μουσικολογία.

 

Ν.Α.: Ποια συμπαντική συνωμοσία οδήγησε στη δημιουργία του ντούο;

Νίκος: Μετά από ένα προσωπικό μουσικό τέλμα, ξεκίνησα δειλά να συνθέτω κάποια κομμάτια. Με παρότρυνση του Χρήστου, πήγα στο στούντιο αρχικά με σκοπό να κάνουμε την παραγωγή 3 κομματιών.

Χρήστος: Δουλεύοντας μαζί πάνω σε αυτό το υλικό τελικά αποφασίσαμε να τα κυκλοφορήσουμε μαζί. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι NIY. Από τα πρώτα κομμάτια έχουμε κρατήσει μόνο το ένα.

Νίκος: Είχαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα υλικό, συνθετικά, χωρίς απαραίτητα να θέλουμε να δημιουργήσουμε μουσικό σχήμα. Βέβαια υπήρχε μέσα μου το μικρόβιο για μπάντα και άρχισα να ψάχνω για μέλη, το είχα στο μυαλό μου και σαν ροκ τρίο.

 

Remote video URL

 

Ν.Α.: Ο ήχος σας συνδυάζει ήχο ηλεκτρονικό, ροκ, ποπ και δεν εντάσσεται σε ένα μουσικό είδος. Εσείς πως τον χαρακτηρίζετε;
 

Νίκος: Ο ήχος μας δημιουργήθηκε από τα ακούσματά μας, παλιά και καινούργια και τη μεταξύ μας χημεία. Είναι πολύ απελευθερωτικό που μπορούμε να συνθέτουμε χωρίς περιορισμό στο μουσικό είδος. Ροκ-ποπ, modern ροκ, alternative ροκ, heavy ποπ, κάπου εκεί μέσα είναι η αλήθεια

 

Εικόνα
Night Is Young EP Album Cover

 

Ν.Α.: Υπάρχει σκέψη για cd, βινύλιο, τώρα ή στο μέλλον;

Νίκος & Χρήστος: Αν με το καλό βγει ολοκληρωμένος δίσκος, σκεφτόμασταν να κοπεί βινύλιο. Βέβαια, ο περισσότερος κόσμος πλέον ακούει μουσική ψηφιακά, από πλατφόρμες και όλα κινούνται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, δεν ξέρουμε αν υπάρχει λόγος να βγει άλμπουμ. Ο κόσμος πλέον είναι πιο εύκολο να ακούσει ένα σινγκλ, παρά ολόκληρο άλμπουμ από μια καινούργια μπάντα. 

 

Ν.Α.: Πότε θα ακούσουμε τα κομμάτια λάιβ;

Νίκος: Τώρα που κυκλοφόρησε το EP μπήκε στα άμεσα σχέδιά μας να ξεκινήσουμε τα λάιβ. Είναι δύσκολο βέβαια να υλοποιηθεί, να γίνει η καλύτερη απόδοση του υλικού που έχουμε, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Λογικά η δομή που σκεφτόμαστε είναι να εμφανιστούμε με μπασίστα και ντράμερ.

 

Remote video URL

 

Ν.Α.: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα τρία βίντεο που συνοδεύουν τα πρώτα σας κομμάτια;

Νίκος: Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό, έτσι και στην εικόνα δοκιμάσαμε διαφορετικά πράγματα. Είχαμε κάποιες σκέψεις, δώσαμε μία αρχική κατεύθυνση και στη συνέχεια βγήκαν τα βίντεο. Για το Firefly τα visuals δημιούργησε ο Bewild Brother, το Panic είναι των Kollektiva Project και το Like a dream του Serafim (shareAfilm). 

Χρήστος: Στα σχέδια μας είναι Οκτώβρη-Νοέμβρη να έχουμε ένα νέο σινγκλ με βίντεο.

 

Ν.Α.: Συναντιόμαστε στη Σολωμού… μιλήστε μου για τα δικά σας Εξάρχεια.

Χρήστος: Έχω το στούντιο στα Εξάρχεια και εδώ είναι όλη μου η ζωή πλέον. Ήταν καρμικό όλο αυτό. Ερχόμενος από τη Σπάρτη, θυμάμαι ότι χανόμουν προσπαθώντας να έρθω. Νομίζω πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ, ήθελα να πάω στον Νάκα για χορδές. Αργότερα, έξοδος και λάιβ, όλα ήταν στα Εξάρχεια. Κάθε βράδυ μπορούσες εκείνη την εποχή να είσαι στο AN.

Νίκος: Πρώτη φορά ήρθα νομίζω στην Underground για καφέ, σε ηλικία Γυμνασίου. Μετέπειτα αράζαμε Βαλτετσίου, από μαγαζιά Mo Better, AN, αργότερα Off the Chain. Μέχρι σήμερα νιώθω τα Εξάρχεια πολύ οικείο μέρος για να βγώ και γενικότερα το κέντρο.

 

Remote video URL

Fb Page | Instagram | YouTube | Spotify | Bandcamp

 

Extra ινφο
To EP ηχογραφήθηκε στο 8yardstudios και τη μίξη και παραγωγή του υπογράφει ο ίδιος ο Μikko, ενώ το master ο Steve Lado. Το PAN!C ηχογραφήθηκε με τη συμμετοχή της VASSILINA στα φωνητικά, ντραμς έπαιξε ο Γιώργος Πουλιάσης (Playgrounded ) και τσέλο η Ηλιάνα Κορέτση.

 

Εικόνα
Night Is Young EP 2023

 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter